Θες Σγουρό; Ψήφισε Κικίλια...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Θες Σγουρό; Ψήφισε Κικίλια...!

Η Περιφέρεια Αττικής μοιάζει περισσότερο με πεδίο εφαρμογής της θεωρίας παιγνίων, παρά με εκλογικό τοπίο Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...


Η Περιφέρεια Αττικής μοιάζει περισσότερο με πεδίο εφαρμογής της θεωρίας παιγνίων, παρά με εκλογικό τοπίο
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή με βάση πάντα τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Κάπα Research:
Ο Γιάννης Σγουρός, δείχνει να επικρατεί στον πρώτο γύρο με ποσοστό 20,1%.
Η κατάσταση αρχίζει να περιπλέκεται καθώς πίσω του, δεύτερος, εμφανίζεται μέχρι στιγμής ο Γιάννης Δημαράς (17,9%) και όχι ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίο μέχρι στιγμής συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 12,1%.
Εάν στο δεύτερο γύρο ο κ. Σγουρός έρθει αντιμέτωπος με τον Γ. Δημαρά, τότε οι προβλέψεις της δημοσκόπησης τον δείχνουν να ηττάται κατά κράτος (παίρνει 28,9%) από τον ανεξάρτητο βουλευτή που παίρνει 45,2%.
Αντίθετα, εάν το ζευγάρι του δεύτερου γύρου είναι «Σγουρός vs Κικίλιας», τότε ο πρώτος κερδίζει πανηγυρικά με 42,2 έναντι 21,7 τοις εκατό.
Με δεδομένο ότι ο Βασίλης Κικίλιας δεν εμφανίζεται νικητής σε καμία περίπτωση, και εφόσον οι δημοσκοπήσεις επιμείνουν να εμφανίζουν αυτή την εικόνα όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, προκύπτουν τα εξής... διλήμματα για τα επιτελεία ίσως δε και για τους ψηφοφόρους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
1. Η Νέα Δημοκρατία και οι ψηφοφόροι της μπορούν να στερήσουν τη νίκη από το ΠΑΣΟΚ ψηφίζοντας όχι τόσο την κομματική τους υποψηφιότητα αλλά κυρίως τον Γ. Δημαρά. Αυτό βεβαίως ενέχει κινδύνους. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να βρεθεί κάτω ακόμη και από τον υποψήφιο του ΛΑΟΣ (Άδωνις Γεωργιάδης) που καραδοκεί ευρισκόμενος μόλις 3.1 μονάδες πίσω από τον κ. Κικίλια. Και προφανώς δεν θα είναι ιδιαιτέρως ευχάριστο σγια την Ρηγίλλης, μία προσωπική επιλογή του αρχηγού να μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε 4η δύναμη στις εκλογές για το θώκο του «μίνι πρωθυπουργού της Ελλάδας», όπως έχει χαρακτηρισθεί, κάπως υπερβολικά, η Περιφέρεια Αττικής.
2. Στο ΠΑΣΟΚ, και με δεδομένο ότι δεν επιθύμησαν ξαφνικά να αναρτηθεί στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής φλάμπουρο κατά του Μνημονίου και μάλιστα από δικό τους παιδί, τον Γ. Δημαρά, φαίνεται προτιμότερο να ψηφίσουν ολίγον τι από Νέα Δημοκρατία και Βασίλη Κικίλια στον πρώτο γύρο. Με... προσοχή και τρόπο, όμως.
Υπάρχουν και απλούστερες καταστάσεις
Στο Δήμο Αθηναίων ο Νικήτας Κακλαμάνης (38,5%)διατηρεί προβάδισμα από τον Γιώργο Καμίνη (26,3%). Ο νυν δήμαρχος εμφανίζεται φαβορί και για την επικράτηση στο δεύτερο γύρο με 41.5% έναντι 33,6%.
Στον Δήμο Θεσσαλονίκης: Ο Κώστας Γκιουλέκας προηγείται με βραχεία κεφαλή του Γιάννη Μπουτάρη στον Α΄ γύρο (30,9% έναντι 20%) αλλά έχει πιο άνετη προοπτική επικράτησης στον δεύτερο (44% έναντι 35,3%).
Σε ντέρμπι με φαβορί τον Παν. Ψωμιάδη φαίνεται να οδηγείται ο δεύτερος γύρος για την εκλογή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Ψωμιάδης, βάσει της δημοσκόπησης της Κάπα Research επικρατεί με 41,2% έναντι 37,3% του Μάρκου Μπόλαρη.
Από "ΕΘΝΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου