Εδώ ο κόσμος χάνεται...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Εδώ ο κόσμος χάνεται...!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ Μεγάλη φασαρία έγινε τις τελευταίες ημέρες, για την δήλωση του προέδρου του Eurogroup και πρώην πρωθυπουργού του...


Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ
Μεγάλη φασαρία έγινε τις τελευταίες ημέρες, για την δήλωση του προέδρου του Eurogroup και πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, κ. Γιούνκερ, που αναφέρθηκε σε πρωθυπουργό της Ελλάδος ο οποίος κυβερνάει «διεφθαρμένη χώρα».

Οι επικοινωνιολόγοι της Ιπποκράτους και οι «έγκυροι» δημοσιογράφοι, νόμισαν ότι βρήκαν την ουρανοκατέβατη ευκαιρία για να πλήξουν με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια : τον Καραμανλή και τον Σημίτη. Κόλλησαν λοιπόν στην δήλωση του ευρωπαίου αξιωματούχου το επίρρημα «πρώην», πριν από την λέξη πρωθυπουργός και το σκηνικό της πλάκας είχε στηθεί.
Σα να μην έφτανε αυτό, έδωσαν και ένα γεμάτο όπλο στο χέρι του υπουργού οικονομικών που βρισκόταν στην Αμερική, καλώντας τον να ρίξει την πρώτη μπαλωθιά για να αρχίσει το γλέντι.
Ο ατυχής κ. Παπακωνσταντίνου διάλεξε στόχο, στρίβοντας το χέρι του ένα κλικ πιο δεξιά και πυροβόλησε.
Όποιος σκάβει το λάκκο του αλλουνού…
Όμως, για μία φορά ακόμη, οι εμπνευστές και εκτελεστές της επικοινωνιακής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ δεν έλαβαν υπ΄ όψη τους την λαϊκή θυμοσοφία : «όποιος σκάβει το λάκκο του αλλουνού, πέφτει ο ίδιος μέσα». Μία δημοσιογράφος των Irish Times, δημοσίευσε στην εφημερίδα της, την αυθεντική δήλωση του κ. Γιούνκερ και το ξέφρενο πανηγύρι του ΠΑΣΟΚ στα δελτία ειδήσεων, μετατράπηκε μονομιάς σε κακό αντίγραφο της εκπομπής «παρατράγουδα» της κ. Πάνια. Όταν μάλιστα έγινε γνωστή η νεώτερη δήλωση, δι’ αντιπροσώπου, του κ. Γιούνκερ στην οποία ονομαστικώς αναφέρθηκε στον κ. Παπανδρέου, τα πράγματα πήραν διαστάσεις έντονης κομματικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Όμως δεν ξέρω τελικώς τι θα αποδειχθεί περισσότερο βλαπτικό για τον τόπο. Το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έχανε ευκαιρία, όντας πρωθυπουργός, να δίνει συνεντεύξεις και να χαρακτηρίζει τους Έλληνες ως διεφθαρμένους, την στιγμή που υποτίθεται ότι πάσχιζε να βρει δάνεια για την χώρα, ἤ ότι ο υπουργός οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ γνώριζε την πραγματικότητα, με τις δηλώσεις του «φωτογράφισε» τον κ. Καραμανλή, ως υπαίτιο της δυσφήμισης της χώρας; Σε ότι αφορά την πρώτη περίπτωση, πιστεύω ότι η συνειδητή, επαναλαμβανόμενη, αδικαιολόγητη και κυρίως απρόσφορη τακτική του κ. Παπανδρέου, από την μία μεριά να ζητάει δανεικά και από την άλλη να μας χαρακτηρίζει ως διεφθαρμένη χώρα, την οποία άλλωστε διοίκησε είκοσι περίπου χρόνια ως υπουργός και ένα χρόνο ως πρωθυπουργός, αποδεικνύει ότι ενεργεί με στόχο όχι το συμφέρον της Ελλάδος, αλλά με καθαρά προσωπικά και κομματικά κριτήρια υποπροϊόντα φαύλης πολιτικής και στρατηγικής σκέψης.
Μία από τα ίδια…
Οι μέθοδοι αυτές και η παλαιοκομματική προσέγγιση, ακόμα και σε στιγμές εθνικού κινδύνου, έχουν δείξει κατά το παρελθόν, ότι μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εθνική ταπείνωση και στην οικονομική καταστροφή. Στην δεύτερη περίπτωση, οι δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου απέδειξαν με πανηγυρικό τρόπο την πανηγυριώτικη πολιτική αξιοπιστία και αξιοπρέπεια του ανθρώπου, που κατά τεκμήριο θα έπρεπε να ενδιαφέρεται για την αποκατάσταση του απωλεσθέντος κύρους της χώρας και όχι να δίνει τροφή σε παραπολιτικά κακόβουλα, πολλές φορές, σχόλια των διεθνών Μ.Μ.Ε.
Δυστυχώς ἤ ευτυχώς, η δήλωση ενός ευρωπαίου αξιωματούχου έδωσε αφορμή να αποκαλυφθεί, για μια ακόμη φορά, η παθογένεια του δικομματισμού, με τον τρόπο που λειτουργεί στον τόπο μας. Ενώ το σκάφος «Η ΕΛΛΑΣ» μπάζει από παντού νερά, το πλήρωμα αντί να ασχολείται με τις αντλίες, προσπαθεί να πείσει τους επιβάτες πως για το επικείμενο ναυάγιο δεν φταίει εκείνο, αλλά ο κακός καιρός. Ο κακός μας ο καιρός.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου