Περιορισμένες αλλαγές της Συνθήκης της Λισαβόνας συμφώνησαν οι ηγέτες της ΕΕ - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Περιορισμένες αλλαγές της Συνθήκης της Λισαβόνας συμφώνησαν οι ηγέτες της ΕΕ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Παρά τις επιφυλάξεις αρκετών κρατών-μελών, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε συμφωνία για περιορισμένες αλλαγές στη Συν...


ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Παρά τις επιφυλάξεις αρκετών κρατών-μελών, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε συμφωνία για περιορισμένες αλλαγές στη Συνθήκη της Λισαβόνας, ώστε να δημιουργηθούν μόνιμοι αμυντικοί μηχανισμοί που θα διαχειρίζονται τα προβλήματα δημοσιονομικού εκτροχιασμού, ενώ θα επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις στα κράτη που παρεκκλίνουν.
Το Βερολίνο πάντως δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την υποστήριξη στις προτάσεις του για την επιβολή ριζικών πολιτικών κυρώσεων, όπως την αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου. Οι ηγέτες ζήτησαν από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι, να επεξεργαστεί από κοινού με την Κομισιόν τις αλλαγές στη Συνθήκη της Λισαβόνας, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία κατά την προσεχή σύνοδο κορυφής τον Δεκέμβριο.
Η Βρετανία απέσπασε την υποστήριξη δέκα κρατών-μελών και πέτυχε να αυξηθεί ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. μόνο κατά 2,9%, έναντι του 5,9% που είχαν προτείνει η Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
(REUTERS, ASSOCIATED PRESS, AFP, BBC)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου