Οργιάζει το παρεμπόριο...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Οργιάζει το παρεμπόριο...!

Των ΤΑΣΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ - ΜΑΡΙΑΣ ΓΚΟΥΡΤΣΙΛΙΔΟΥ Εκστρατεία για την στήριξη των ελληνικών προϊόντων και επιχειρήσεων! Τα δραματικά στοιχεία που α...


Των ΤΑΣΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ - ΜΑΡΙΑΣ ΓΚΟΥΡΤΣΙΛΙΔΟΥ
Εκστρατεία για την στήριξη των ελληνικών προϊόντων και επιχειρήσεων!
Τα δραματικά στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι το παρεμπόριο των «μαϊμού» προϊόντων αγγίζει τα 9 δισ. ευρώ το χρόνο, ενώ περισσότερα από 2.000 προϊόντα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ είναι ασιατικής προέλευσης, καταδεικνύουν την αναγκαιότητα προώθησης των ελληνικών προϊόντων.
Έτσι λοιπόν, εν μέσω οικονομικής κρίσης, μία ομάδα πολιτών δημιούργησε ένα κίνημα και το ονόμασε «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε». Σύνθημά τους; «Ντύνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό ελληνικά». Στο κίνημα συμμετέχουν έμποροι, επαγγελματίες, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ το στηρίζουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Συνολικά μέχρι στιγμής 90 άτομα έχουν υπογράψει για μία ανταγωνιστικότερη ελληνική οικονομία.
Η πρωτοβουλία παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών από τους βασικούς εμπνευστές και μέλη της συντονιστικής επιτροπής, την υπερνομάρχη Αθηνών - Πειραιώς Κωνσταντίνα Μπέη, τον πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Κώστα Μουτζούρη, τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο, τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρη Ασημακόπουλο, τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη και τον πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Παξινό. Το κίνημα «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και στοχεύει στη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Οι παρευρισκόμενοι μέσα από τις ομιλίες τους και αναλογιζόμενοι τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, κάλεσαν τους Έλληνες παραγωγούς, εμπόρους, κατασκευαστές, καταστηματάρχες, ξενοδόχους, βιοτέχνες και βιομηχάνους να καθιερώσουν χαμηλές τιμές στα προϊόντα και στις υπηρεσίες τους, έτσι ώστε να προτιμώνται από το καταναλωτικό κοινό.
«Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να αγοράζουν ελληνικά προϊόντα, αλλά και τους επιχειρηματίες να συνδράμουν σε αυτό κάνοντας τα προϊόντα τους ανταγωνιστικά», τόνισε η υπερνομάρχης Αθηνών – Πειραιώς, επισημαίνοντας πως η τακτική αυτή θα συμβάλει στην ταχύτερη έξοδο της χώρας μας από την κρίση.
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις 993.000 ελληνικές επιχειρήσεις, εκ των οποίων το 82% απασχολούν λιγότερα από 20 άτομα και κατά συνέπεια τις θέσεις εργασίας που πλήττονται άμεσα από την οικονομική ύφεση», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.
Για την αναγκαιότητα εξορθολογισμού των τιμών των ελληνικών προϊόντων και αναδιάρθρωσης της παραγωγής μίλησε ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ Κώστας Μουτζούρης.
«Σήμερα βλέπουμε να πυκνώνουν οι φωνές για έναν οικονομικό και κοινωνικό «πατριωτισμό», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και πρόσθεσε ότι «πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός ότι στην Ελλάδα παράγουμε ελληνικά παπούτσια κατά 30%, ενώ εισάγουμε το 70%. Γενικότερα, το 60% των προϊόντων είναι εισαγόμενα. Όσο για την κατανάλωση του Έλληνα ετησίως, υπολογίζεται στα 180 δισ. ευρώ».
Αρκεί να θυμόσαστε ότι ο κωδικός (barcode) για τα ελληνικής προέλευσης προϊόντα είναι ο 520. Πριν λοιπόν αποφασίσετε να αγοράσετε κάποιο προϊόν πρώτης ανάγκης ή καλλυντικό από ένα σούπερ μάρκετ, ξανασκεφτείτε το. Με το να προτιμήσετε ένα ζευγάρι παπούτσια μιας ελληνικής βιοτεχνίας αντί κάποιου επώνυμου ξένου οίκου, βοηθάτε δεκάδες εργαζόμενους να μη χάσουν τη δουλειά τους!
Από "ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου