Πολεμικό υλικό παραλαμβάνει από την Ρωσία ο Λίβανος...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Πολεμικό υλικό παραλαμβάνει από την Ρωσία ο Λίβανος...!

Δωρεάν στρατιωτική βοήθεια θα προσφέρει η Ρωσία θα προσφέρει στο Λίβανο μετά από συμφωνία στην οποία ήρθε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σάαντ Χ...


Δωρεάν στρατιωτική βοήθεια θα προσφέρει η Ρωσία θα προσφέρει στο Λίβανο μετά από συμφωνία στην οποία ήρθε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σάαντ Χαρίρι με την ρωσική ηγεσία κατά την επίσκεψή του στην Μόσχα.
Συγκεκριμένα θα παραληφθούν από τον Στρατό του Λιβάνου, έξι ελικόπτερα Mi-24, 31 άρματα μάχης T-72, 36 πυροβόλα και πυρομαχικά παντός είδους", ανακοίνωσε αργά χθες Δευτέρα κατά την επίσημη επίσκεψη του στη Μόσχα ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σάαντ Χαρίρι. "Με το πέρας των συνομιλιών ανάμεσα στη λιβανική και τη ρωσική πλευρά, ο πρωθυπουργός Χαρίρι ανακοίνωσε ότι η Ρωσία αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν βοήθεια στο στρατό του Λιβάνου", ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Χαρίρι.
Έξι ελικόπτερα Mi-24, 31 άρματα μάχης T-72, 36 πυροβόλα για οβίδες 130 χιλιοστών και ποσότητα σχεδόν πεντακοσίων χιλιάδων πυρομαχικών για όπλα μεσαίου διαμετρήματος και 30.000 οβίδες πυροβολικού για πυροβόλα 122 χλστ.", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Τον Φεβρουάριο η προεδρία του Λιβάνου είχε ανακοινώσει ότι η Ρωσία είχε ανταποκριθεί σε ένα αίτημα του Λιβάνου να του προσφέρει τα ελικόπτερα αυτά αντί των μαχητικών αεροσκαφών MIG-29 που είχε υποσχεθεί το 2008 τα οποία δεν βοηθούσαν καθόλου στην αντιμετώπιση του Χεσμπολάχ και αντιμετωπίζονταν με σκεπτικισμό από το Ισραήλ.
Τις παραμονές της επίσκεψης στη Μόσχα, ο Xαρίρι δήλωσε ότι πιλότοι εκπαιδεύονται ήδη σε αυτού του τύπου τα ελικόπτερα.
Ύστερα από μια απουσία 30 ετών, ο Στρατός του Λιβάνου, φτωχός σε εξοπλισμό, αναπτύχθηκε στο νότιο Λίβανο, το προπύργιο του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ μετά τη λήξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ το 2006, κυρίως ως απαίτηση του Ισραήλ το οποίο επιδίωκε ένα "μαξιλάρι" μεταξύ της Χεσμπολάχ και του εβραϊ΄κού κράτους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου