Έντονη ανησυχία στην Ισπανία...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Έντονη ανησυχία στην Ισπανία...!

Το Ιρλανδικό σύνδρομο επεκτείνεται...! Μιλώντας στην Γερουσία της χώρας του, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας, προειδοποίησε...


Το Ιρλανδικό σύνδρομο επεκτείνεται...!
Μιλώντας στην Γερουσία της χώρας του, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας, προειδοποίησε και προϊδέασε τους πολιτικούς αλλά και την Κοινή Γνώμη, για τα «επερχόμενα». Είπε ο κ. Ορντόνεζ ότι η παρατηρούμενη αύξηση των επιτοκίων των ισπανικών ομολόγων, δείχνει ότι οι αγορές έχουν χάσει μέρος της εμπιστοσύνης τους, στην δυνατότητα της Ισπανίας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις ως προς το δημόσιο χρέος της.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Διοικητής χρησιμοποίησε τον όρο «επενδυτικό κοινό» μιλώντας για τις αγορές. Αυτή η έκφραση, που εξαγνίζει τους κερδοσκόπους, είναι η καλύτερη μέθοδος προετοιμασίας της κοινής γνώμης, ώστε αν χρειαστεί και οι Ισπανοί, να φανούν «αξιόπιστοι και κύριοι», και φυσικά να πληρώσουν.
Για την ώρα, τα επιτόκια και των ομολόγων και των cds παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, αλλά με έντονη τάση ανόδου.
Παρά την επισήμανση από τον Κρατικό Τραπεζίτη της Ισπανίας ότι τα ανησυχητικά φαινόμενα πυκνώνουν, η έκφραση της γνώμης ότι δεν είναι όπως στην Ελλάδα ή στην Ιρλανδία τα πράγματα, προετοιμάζει σαφώς το έδαφος.
Παρά το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα οικονομιών, ύψους 15 δις € και τις προχθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Θαπατέρο, στην El Pais, ότι δεν σχεδιάζει νέα μέτρα, η ανησυχία πλέον φουντώνει στην Ιβηρική, έχοντας ήδη καταλάβει την Πορτογαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου