Η Κίνα παίρνει το μέρος της Βόρειας Κορέας - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Κίνα παίρνει το μέρος της Βόρειας Κορέας

Γράφει ο Γιάννης Νάκος Το πρώτο πολιτικό θύμα της έντασης βορρά-νότου στην κορεατική χερσόνησο, έγινε χθες ο νοτιοκορεάτης υπουργός Άμυνας, ...


Γράφει ο Γιάννης Νάκος
Το πρώτο πολιτικό θύμα της έντασης βορρά-νότου στην κορεατική χερσόνησο, έγινε χθες ο νοτιοκορεάτης υπουργός Άμυνας, Κιμ Τάε Γιανγκ, ο οποίος υπέβαλλε την παραίτησή του, αναλαμβάνοντας τόσο την ευθύνη για το αιματηρό μεθοριακό επεισόδιο της περασμένης Τρίτης όσο και για την κριτική που άσκησε στην επικείμενη αμερικανο-νοτιοκορεατική αεροναυτική άσκηση στην Κίτρινη Θάλασσα.
Αυτή ακριβώς την άσκηση, την οποία η Βόρεια Κορέα χαρακτηρίζει ως πρόκληση και αιτία για την πράξη της, να βομβαρδίσει την Τρίτη την αμφισβητούμενη νοτιοκορεατική νησίδα Γιονγκγιονγκ, 120 χλμ δυτικά της Σεούλ, με αποτέλεσμα να κτυπηθεί η τοπική στρατιωτική βάση και να σκοτωθούν δύο πολίτες και δύο νοτιοκορεάτες στρατιώτες ενώ επίσης άλλοι 20 τραυματίσθηκαν.
Παρά την παραίτηση του υπουργού, η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί να απειλεί με νέες επιθέσεις σε περίπτωση που υπάρξουν νέες προκλήσεις, όπως η σχεδιαζόμενη αμερικανο-νοτιοκορεατική αεροναυτική άσκηση.
Δεν είναι καλά όμως τα νέα ούτε κι από την Κίνα, από την οποία οι ΗΠΑ ζήτησαν να βάλουν «χαλινάρι» στο βορειοκορεάτη σύμμαχό της.
Το Πεκίνο δεν καταδίκασε την βορειοκορεατική επίθεση, ούτε τοποθετήθηκε επί του θέματος, ενώ αντίθετα αφήνει να διαρρεύσει η ενόχλησή του τόσο από την επικείμενη αμερικανο-νοτιοκορεατική αεροναυτική άσκηση όσο και από την αποστολή της επιχειρησιακής ομάδας του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Τζωρτζ Ουάσιγκτον στη Νότια Κορέα.
Από την πλευρά της, η Νότια Κορέα ενισχύει τα στρατεύματά της σε πέντε αμφισβητούμενες νησίδες στα ανοικτά των βορειοκορεατικών ακτών, μεταξύ των οποίων και στη Γιονγκγιονγκ που είχε κτυπηθεί από το βορειοκορεατικό πυροβολικό.
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου