Τρισέ: οι Τράπεζες δεν κάνουν υποτιμήσεις νομισμάτων - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τρισέ: οι Τράπεζες δεν κάνουν υποτιμήσεις νομισμάτων

Την πεποίθηση του ότι καμία από τις κεντρικές τράπεζες των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη δεν προσπαθεί ενεργά να υποτιμήσει το νόμισμα ...


Την πεποίθηση του ότι καμία από τις κεντρικές τράπεζες των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη δεν προσπαθεί ενεργά να υποτιμήσει το νόμισμα της, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ.Ζαν Κλόντ Τρισέ.
Μιλώντας στο περιθώριο της συνάντησης της Επιτροπής Παγκόσμιας Οικονομίας στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), ο επικεφαλής της ΕΚΤ υπογράμμισε ότι οι κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο είναι ενωμένες στον στόχο της σταθεροποίησης των πληθωριστικών προσδοκιών παρά τις διαφορετικές συνθήκες στις χώρες τους.
Τα σχόλια του έρχονται καθώς αναζωπυρώνονται οι εντάσεις για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τις εμπορικές ροές στον απόηχο της απόφασης της αμερικανικής Federal Reserve την περασμένη εβδομάδα να προχωρήσει σε αγορές αμερικανικών ομολόγων αξίας 600 δισ. δολ.
"Δεν έγινε καμία αναφορά από τους συμμετέχοντες πως επιδιώκουν πολιτικές αποδυνάμωσης των νομισμάτων τους", δήλωσε ο Tρισέ.
Ο κ.Τρισέ εξήγησε ότι η κάθε κεντρική τράπεζα μπορεί να δράσει αποκλειστικά εντός των πλαισίων που καθορίζονται από την αποστολή της. "Οι κεντρικές τράπεζες εξ ορισμού λειτουργούν στις χώρες τους", δήλωσε ο κ.Τρισέ. "Έχουν ευθύνη για τη χώρα τους και η κάθε μια λαμβάνει υπόψη όλα τα στοιχεία που της επιτρέπουν να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της".
Από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου