Οι Γερμανοί τουρίστες επιλέγουν Ισπανία και Τουρκία...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Οι Γερμανοί τουρίστες επιλέγουν Ισπανία και Τουρκία...!

Από τη γερμανική ευημερία φαίνεται ότι θα επωφεληθεί και η Ελλάδα, τουλάχιστον στον τομέα του τουρισμού. Ωστόσο στις πρώτες προτιμήσεις των ...


Από τη γερμανική ευημερία φαίνεται ότι θα επωφεληθεί και η Ελλάδα, τουλάχιστον στον τομέα του τουρισμού. Ωστόσο στις πρώτες προτιμήσεις των Γερμανών ταξιδιωτών βρίσκονται φέτος η Ισπανία και η Τουρκία.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με μελέτη του ινστιτούτου ερευνών GfK, στην κορυφή των προτιμήσεων των Γερμανών που θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό βρίσκονται φέτος η Ισπανία με 45% περισσότερες κρατήσεις απ΄ ότι πέρυσι και με 35% η Τουρκία. Η θεαματική άνοδος των δύο αυτών προορισμών επιβεβαιώνεται και από τις ως τώρα κρατήσεις του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ταξιδιωτικού πράκτορα TUI, καθώς ορισμένοι προορισμοί στην Ισπανία όπως η Μαγιόρκα σημειώνουν αύξηση της τάξεως του 50%.
Ωστόσο άνοδο στις προκρατήσεις από τη Γερμανία σημειώνει και η Ελλάδα. Αλλά αυτή περιορίζεται στο 5%. Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην Deutsche Welle o διευθύνων σύμβουλος της TUI, Φόλκερ Μπέρχερ εκτιμά: «Βέβαια, σε σύγκριση με τη συνολική διαμόρφωση των προκρατήσεων το ποσοστό αυτό δεν είναι μεγάλο.
Από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι τον περασμένο χρόνο η Ελλάδα αντιμετώπισε μια οικονομική κρίση, που είχε ως αποτέλεσμα πολλοί ξένοι να μην την επισκεφθούν. Αλλά και στην αρχή της φετινής τουριστικής περιόδου διαπιστώσαμε μεγάλο δισταγμό στους πελάτες μας, να κλείσουν ταξίδια προς την Ελλάδα. Πριν λίγες εβδομάδες βρισκόμασταν πολύ πιο πίσω από τις περσινές κρατήσεις. Αυτό άλλαξε το τελευταίο διάστημα. Είμαι αρκετά αισιόδοξος, ότι θα καταφέρουμε τελικά, να ξεπεράσουμε το 5% που έχει καταγραφεί ως τώρα».
Oι λόγοι για την άνοδο της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα, λέει ο Μπέτχερ, σχετίζονται με τις πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο και την Τυνησία και την συρρίκνωση του τουρισμού σε αυτές τις δύο χώρες.
«Η Ελλάδα προσφέρει μεν ένα ικανοποιητικό προϊόν. Εν μέρη όμως είναι παρωχημένο. Ένας από τους λόγους για την μεγάλη επιτυχία τουριστικών προορισμών όπως είναι η Τουρκία και η Αίγυπτος, είναι το γεγονός, ότι προσφέρουν σύγχρονα τουριστικά προϊόντα. Θα πρέπει λοιπόν η Ελλάδα να επιδιώξει την ανανέωση της υπάρχουσας προσφοράς της».
Τέλος ο πρόεδρος της γερμανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Επιχειρήσεων, Γιούργκεν Μπίχι είπε ότι η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία έχουν ελλείψεις στη λειτουργία των αεροδρομίων: «Δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τους πελάτες μας, με αεροδρόμια όπου θα είναι αναγκασμένοι να περιμένουν ως την αναχώρηση της πτήσης τους τρεις ώρες στον καυτό ήλιο λόγω των προβληματικών κτιριακών εγκαταστάσεων ή την κακή λειτουργία του συστήματος διαχείρισης αποσκευών. Δεν θα βοηθούσε αυτή τη στιγμή αν κάναμε δημόσια συγκεκριμένες αναφορές. Απευθυνόμαστε προς το παρών απευθείας στις χώρες που διαπιστώνουμε ελλείψεις. Σε περίπτωση όμως που δεν αλλάξει τίποτα, τότε θα μιλήσουμε και δημόσια για το που εντοπίζουμε αυτές ελλείψεις».
Από "ΕΠΙΚΑΙΡΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου