Κ. Λαγκάρντ: Στις 16 Μαΐου οι αποφάσεις για Ελλάδα, Πορτογαλία...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Κ. Λαγκάρντ: Στις 16 Μαΐου οι αποφάσεις για Ελλάδα, Πορτογαλία...!

Στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 16 Μαΐου θα εξετασθεί η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και το κατά πόσο η χώρα πρέπει να καταβά...


Στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 16 Μαΐου θα εξετασθεί η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και το κατά πόσο η χώρα πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερες προσπάθειες για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της αναφορικά με τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος.
Αυτό δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Στις 16 Μαΐου (...) θα εξετάσουμε αν θα πρέπει ή όχι να ζητηθεί κάτι επιπλέον από το ελληνικό κράτος και τι θα είναι αυτό, ώστε να βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο των δεσμεύσεών του», ανέφερε.
Όπως σημείωσε, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα έχουν στη διάθεσή τους «μια σειρά από εκθέσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (εκπρόσωποι των οποίων βρίσκονται) σήμερα στην Αθήνα για να εξετάσουν τα μέτρα που λαμβάνονται από την ελληνική κυβέρνηση ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση και να προωθηθεί το μεταρρυθμιστικό έργο».
Ερωτηθείσα σχετικά με τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών την Παρασκευή το βράδυ στο Λουξεμβούργο, η κ. Λαγκάρντ έκανε λόγο για μια «συνάντηση εργασίας, από την οποία δεν επρόκειτο να εκδοθεί τελικό ανακοινωθέν (...), τίποτα περισσότερο από αυτό».
Ήταν «απλά για την προετοιμασία» των μηνιαίων συνεδριάσεων των υπουργών της ζώνης του ευρώ και της ΕΕ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στις Βρυξέλλες, είπε, όπου θα εξεταστεί «η κατάσταση χρηματοδότησης, όχι μόνο της Πορτογαλίας αλλά και της Ελλάδας».
«Ήταν απολύτως θεμιτό να εξετάσουμε (τα ζητήματα αυτά) με πολύ ανεπίσημο τρόπο, με τη μορφή μιας συνόδου εργασίας», επέμεινε η κ. Λαγκάρντ.
Αρνήθηκε πάντως να κάνει οποιαδήποτε δήλωση σχετικά με τα σενάρια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου