Ολι Ρεν: Σύντομα οι αποφάσεις για την Ελλάδα...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ολι Ρεν: Σύντομα οι αποφάσεις για την Ελλάδα...!

Τις επόμενες εβδομάδες θα γίνουν οι συζητήσεις και θα ληφθούν αποφάσεις για την αναχρηματοδότηση της Ελλάδας το 2012, όπως δήλωσε ο Ευρωπαίο...


Τις επόμενες εβδομάδες θα γίνουν οι συζητήσεις και θα ληφθούν αποφάσεις για την αναχρηματοδότηση της Ελλάδας το 2012, όπως δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, χαρακτηρίζοντας πρόωρη κάθε συζήτηση για παροχή νέων δανείων διάσωσης στην Ελλάδα.
Eίναι πολύ νωρίς για να καθοριστεί οποιοδήποτε ποσό για την χρηματοδότηση της Ελλάδας το 2012, δήλωσε ο κ. Ρεν σε συνέντευξη Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος εκτίμησε παράλληλα ότι το επιτόκιο των δανείων διάσωσης της Πορτογαλίας θα κυμανθεί μεταξύ 5,5% και 6% και ότι ευελπιστεί πως το σχετικό πακέτο θα εγκριθεί από τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών τη Δευτέρα.
Το βράδυ, πηγή της Ευρωζώνης ανέφερε πως η Ευρωζώνη ενδέχεται να εξετάσει το ενδεχόμενο παροχής επιπλέον βοήθεια στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει ήδη αναλάβει. Ανέφερε ακόμη πως αυτή η επιπλέον βοήθεια μπορεί να απαιτήσει τη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας.
Νωρίτερα, ανώτατος αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε στο Reuters πως καμία επίσημη διαπραγμάτευση δεν διεξάγεται μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών αρχών σχετικά με τη χορήγηση νέου πακέτου βοηθείας στη χώρα.
Δεν είναι ακόμη σαφές τι είδους επιπρόσθετη βοήθεια πιθανόν να χρειάζεται η Ελλάδα και αν είναι δυνατό να της χορηγηθεί αυτή, ανέφερε ο ευρωπαίος αξιωματούχος.
«Δεν υπάρχει επίσημη διαπραγμάτευση μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών αρχών για οποιοδήποτε νέο πακέτο», ξεκαθάρισε. «Οι υπουργοί θα εξετάσουν την κατάσταση την επόμενη Δευτέρα, όταν θα λάβουν τα συμπεράσματα της αποστολής ΕΕ/ΔΝΤ η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα».
Προηγουμένως, το πρακτορείο Dow Jones είχε αποκαλύψει, επικαλούμενο δηλώσεις Έλληνα αξιωματούχου, ότι τον επόμενο μήνα θα «κλείσει» η συμφωνία για χορήγηση νέας βοήθειας περίπου 60 δισ. ευρώ στην Ελλάδα. Ωστόσο, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών το διέψευσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου