Eκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για την...ψυχολογική υποστήριξη των μεταναστών! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Eκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για την...ψυχολογική υποστήριξη των μεταναστών!

Γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου Ντροπή, ντροπή, ντροπή. Είναι το μοναδικό που μπορεί να πεί κανείς. Την ίδια στιγμή που στην χώρα μας η αύξη...


Γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου
Ντροπή, ντροπή, ντροπή. Είναι το μοναδικό που μπορεί να πεί κανείς. Την ίδια στιγμή που στην χώρα μας η αύξηση των αυτοκτονιών το διάστημα μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα αγγίζει το 40%, το ελληνικό κράτος, ξοδεύει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για την... ψυχολογική υποστήριξη των μεταναστών.
Όχι, δεν σας κάνουμε πλάκα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πριν λίγο καιρό, ο ανεξάρτητος βουλευτής Λ. Αυγενάκης είχε κάνει μία ερώτηση σχετικά με την αύξηση των αυτοκτονιών στην χώρα μας, λόγω της οικονομικής κρίσης, σε συνδυασμό με την δράση κυκλωμάτων τοκογλύφων.
Τα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ήταν συνταρακτικά. 40% αύξηση στις αυτοκτονίες, ενώ σύμφωνα με τις στατιστικές της ΜΚΟ Κλίμακα που δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο τομέα, έχοντας 24ωρη γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης, τα πράγματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά.
Μέσα στο 2010, η γραμμή δέχθηκε 2.500 κλήσεις από ανθρώπους που κάλεσαν για σοβαρό λόγο, ενώ από το 2007, όταν και ξεκίνησε η λειτουργία της μέχρι το 2010, ο αριθμός των κλήσεων έχει τετραπλασιαστεί. «Μία στις τέσσερις κλήσεις αφορά σε οικονομικά προβλήματα και χρέη». Αυτοί που σκέφτονται δηλαδή να αυτοκτονήσουν έχουν αυξηθεί κατά 400% μέσα σε λίγα μόλις χρόνια.
Και αντί η κυβέρνηση και το υπουργείο να προσπαθήσει να βοηθήσει τους Έλληνες, φαίνεται ότι προτιμά να διαθέτει τα κονδύλιά που του περισσεύουν για την ψυχολογική υποστήριξη των λαθρομεταναστών. Όχι, δεν κάνουμε πλάκα.
Όπως αναφέρει σε ερώτησή του, προς το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Οικονομικών αλλά και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αφού κατά πάσα πιθανότητα συνεργάζονται και τα τρία γι' αυτή την τρομερή ... κίνηση, το ελληνικό κράτος ξοδεύει περίπου 1.500.000 ευρώ για την ψυχολογική υποστήριξη των λαθρομεταναστών που συλλαμβάνονται. Όπως αναφέρει ο βουλευτής Πειραιώς, 81 ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και μεταφραστές για την εξυπηρέτηση λαθρομεταναστών θα αμειφθούν με 16-18.000 ευρώ, για εργασία λιγότερη των τριών μηνών. Και τι εργασία ε; εξυπηρέτηση των λαθρομεταναστών. Και μάλιστα, τουλάχιστον 20 από τους 81 είναι αλλοδαποί, οι οποίοι προσελήφθησαν με σύμβαση από το ελληνικό κράτος.
Καταλαβαίνετε τι συμβαίνει γύρω μας; Το ελληνικό κράτος αδυνατεί να προστατεύσει τους Έλληνες σε κάθε επίπεδο, είτε οικονομικό, είτε ακόμη και από τις μαφίες των τοκογλύφων. Και αφήνει τους Έλληνες πολίτες, τους οποίους υπάρχει για να υπηρετεί – όπως ακριβώς και κάθε δημόσιος υπάλληλος, κάθε κυβερνητικό στέλεχος, κάθε υπουργός και κάθε πρωθυπουργός – να βάζουν τέλος στις ζωές τους και την ίδια στιγμή ξοδεύει τόσα χρήματα για να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των λαθρομεταναστών.
Θα πει κανείς, τι να τους κάνουμε; να τους αφήσουμε να τρελαθούν και να αρχίσουν να σφάζονται; Δεν νομίζω ότι το ζήτημα είναι εκεί. Το ζήτημα είναι στο ποιός επιτρέπει σε όλους αυτούς, τους ... χρήζοντες ψυχολογικής υποστήριξης να έρχονται στην χώρα μας, να εγκαθίστανται σε αυτήν και με κάθε τρόπο να μας επιβαρύνουν. Είτε με γιατρούς, είτε με ψυχολόγους, είτε με ο,τιδήποτε άλλο.
Είναι καιρός πλέον να σταματήσει αυτή η σπατάλη που γίνεται – σε τέτοιους μάλιστα καιρούς – για να εξασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες ζωής των αλλοδαπών. Δεν το λέω επειδή είμαι κακός. Το λέω γιατί το λέει η απλή, σκληρή λογική. Ακόμη και στους δρόμους, ακόμη και μέσα στις φυλακές, η ζωή αυτών των ανθρώπων είναι καλύτερη από ό,τι είναι στις χώρες τους. Και όσο συμβαίνει αυτό, θα συνεχίσουν να έρχονται, μιλιούνια από δαύτους, αφού άλλωστε η δημογραφική έκρηξη της Ασίας και της Αφρικής πιέζει την Ευρώπη. Κάνοντας τέτοιου είδους... παρεμβάσεις, η ελληνική πολιτεία διασφαλίζει ότι ακόμη περισσότεροι θα έρχονται.
Φυσικά, όλοι αυτοί που μοιράζουν έτσι ανέμελα τα χρήματα του ελληνικού λαού, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ιδεοληψίες τους θα πρέπει κάποια στιγμή να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό. Και με τον τρόπο με τον οποίο αγριεύουν τα πράγματα τώρα τελευταία, δεν θα ήθελα καθόλου να είμαι στην θέση τους.
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου