Όποιος αποχωρήσει από τη διαδικασία χορήγησης ψήφου εμπιστοσύνης θα σώσει την πράσινη χούντα...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Όποιος αποχωρήσει από τη διαδικασία χορήγησης ψήφου εμπιστοσύνης θα σώσει την πράσινη χούντα...!

Γράφει ο ..(( Λ )).. Βλέποντας ότι χάνουν τη στήριξη των "πράσινων" βουλευτών επιστρατεύουν άλλους δια της απουσίας τους...! Όσοι ...


Γράφει ο ..(( Λ ))..
Βλέποντας ότι χάνουν τη στήριξη των "πράσινων" βουλευτών επιστρατεύουν άλλους δια της απουσίας τους...!
Όσοι πιστεύουν πως στην διαδικασία της Παρασκευής για χορήγηση ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση τα πράγματα γέρνουν κατά του κυβερνητικού σχηματισμού και του κατοχικού πρωθυπουργού ας μην βιαστούν να πανηγυρίσουν. Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διαφαίνεται ότι δεν θα στηρίξουν την κυβέρνηση καθώς αυτή μπορεί να υπολογίζει και σε άλλους «φίλους» εκτός κόμματος αλλά εντός βουλής. Και δεν εννοούμε βουλευτές που θα ψηφίσουν υπερ της κυβέρνησης αλλά βουλευτές που πιθανόν δεν θα παρευρεθούν καν στη διαδικασία αυτή. Γιατί; Μα λόγω του άρθρου 84 (παρ. 6) του Συντάγματος στο οποίο αναφέρεται ότι:
1. Η κυβέρνηση παίρνει ψήφο εμπιστοσύνη στη Βουλή μόνο εάν έχει την απόλυτη πλειοψηφία (150+1 βουλευτές).
2. Η απόλυτη πλειοψηφία διαμορφώνεται ανάλογα με τους παρόντες βουλευτές, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών.
Εάν για παράδειγμα ένα κόμμα, όπως αυτό της Ντόρας Μπακογιάννη δεν συμμετέχει στην ψηφοφορία, τότε η πλειοψηφία βγαίνει από τους υπολοίπους βουλευτές που συμμετέχουν στην ψηφοφορία.
Το επισημαίνουμε αυτό γιατί υπάρχουν εισηγήσεις προς τη Ντόρα Μπακογιάννη να μην μετέχουν οι 5 βουλευτές της μαζί με την ίδια στην ψηφοφορία!
Άρα, εάν συμβεί αυτό, και συμμετέχουν στη διαδικασία μόνο 295 βουλευτές, τότε η κυβέρνηση παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης με 148 βουλευτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου