Κίνδυνο αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα διαβλέπει ο Σόιμπλε - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Κίνδυνο αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα διαβλέπει ο Σόιμπλε

Πυρετός διαβουλεύσεων στη Γερμανία...! Πραγματικό θεωρεί τον κίνδυνο αποχώρησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το πρόγραμμα δ...

Πυρετός διαβουλεύσεων στη Γερμανία...!

Πραγματικό θεωρεί τον κίνδυνο αποχώρησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με μαρτυρία του χριστανοδημοκράτη βουλευτή Μίχαελ Φουκς, ο οποίος συμμετείχε στην πρωινή ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU/CSU από τον υπουργό.


Σύμφωνα με τον κ. Φουκς, ο κ. Σόιμπλε έδωσε την εντύπωση ότι το ΔΝΤ ενδέχεται να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα, εάν δεν βρεθεί λύση στο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, κάτι που, όπως είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, πρέπει να αποφευχθεί.
Νωρίτερα σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, ο Β. Σόιμπλε ενημέρωσε Γερμανούς βουλευτές ότι κατα τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, οι δανειστές της Ελλάδας παρέμειναν διχασμένοι όσον αφορά στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ αλλά και επί της βιωσιμότητας του χρέους.
Ενας εκ των συμματασχόντων στη συνάντηση είπε ότι ο Σόιμπλε ενημέρωσε τα μέλη του συντηρητικού κόμματος ότι οι δανειστές απέτυχαν να επιλύσουν το ζήτημα εάν ο χρονικός ορίζοντας για την επαναφορά του χρέους σε βιώσιμα επίπεδα θα είναι το 2020 ή το 2022 και διαφώνησαν επίσης για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της χώρας ύψους 14 δισεκατομμυρίων ως το 2014.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι, επικαλούμενος την ΕΚΤ, ο Σόιμπλε εκτίμησε ότι η Ελλάδα μπορεί να αντλήσει 9 δισ. ευρώ μέσω εντόκων γραμματίων του δημοσίου.

Από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου