Συνεχίζουν το βρώμικο παιχνίδι τους με τους τουρκοκύπριους οι Βρετανοί - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Συνεχίζουν το βρώμικο παιχνίδι τους με τους τουρκοκύπριους οι Βρετανοί

Εάν υπάρχει μία χώρα στην Ευρώπη (αν και κατά την άποψη πολλών "ευρωπαϊστών" τελικά δεν ανήκει σε αυτή) που εδώ και πολλά χρόν...

Εάν υπάρχει μία χώρα στην Ευρώπη (αν και κατά την άποψη πολλών "ευρωπαϊστών" τελικά δεν ανήκει σε αυτή) που εδώ και πολλά χρόνια, δουλεύει υπέρ της παγίωσης ενός τουρκοκυπριακού "κράτους" στα κατεχόμενα της Κύπρου, αυτή είναι η Βρετανία. 

Η οποία εδώ και χρόνια με μύριους όσους τρόπους, προσπαθεί να την φέρει με διάφορους, πλάγιους και ύπουλους τρόπους να αναβαθμίζει τους τουρκοκύπριους διαρκώς. Έτσι έκανε για μία ακόμη φορά και το Βρετανικό Συμβούλιο της Κύπρου, το οποίο αποφάσισε την ίδρυση παραρτήματος του στα κατεχόμενα, με την επονομασία «Γραφείο Βόρειας Κύπρου». 

Σε συνεργασία με το εν λόγω παράρτημα του ιδρύματος στα κατεχόμενα, για πρώτη φορά στα χρονικά, διοργανώνεται ξεχωριστή έκθεση βρετανικών πανεπιστημίων σε ξενοδοχείο της κατεχόμενης Λευκωσίας. Η έκθεση είναι προγραμματισμένη να λάβει χώρα στις 6 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο «Golden Tulip», με την συμμετοχή 32 πανεπιστημίων, ενώ η αντίστοιχη, καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση που γίνεται στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Νοέμβριου στο Hilton της Λευκωσίας. 

Ήδη πάντως υπάρχουν οι πρώτες αντιδράσεις, καθώς όπως μας πληροφορεί το "Μέτωπο" Κυπρίων φοιτητών της Μεγάλης Βρετανίας έχει ήδη συντάξει και αποστείλει επιστολή τόσο στο British Council όσο και στα 32 πανεπιστήμια που θα συμμετάσχουν σε αυτήν. 

Στις επιστολές τονίζεται ότι όχι μόνο οι πράξεις των εν λόγω ιδρυμάτων παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά προσβάλλουν επίσης το αίσθημα του λαού μας και κυρίως των Ελλήνων Κυπρίων φοιτητών που κυριολεκτικά αιμοδοτούν τον τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου