IIF: "Καταστρέφει την Ελλάδα η τρόϊκα με την εμμονή στην μείωση του χρέους χωρίς ανάπτυξη" - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

IIF: "Καταστρέφει την Ελλάδα η τρόϊκα με την εμμονή στην μείωση του χρέους χωρίς ανάπτυξη"

Kίνδυνο πραγματικής χρεοκοπίας βλέπουν οι δανειστές της χώρας, από την καθυστέρηση καταβολής της δόσης:  «Όσο περισσότερο κρατούν αυτές...


Kίνδυνο πραγματικής χρεοκοπίας βλέπουν οι δανειστές της χώρας, από την καθυστέρηση καταβολής της δόσης: «Όσο περισσότερο κρατούν αυτές οι διαπραγματεύσεις για την εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας, τόσο περισσότερο στερείται η οικονομία της απαραίτητης ρευστότητας», είπε ο κ. Hung Tran, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) που εκπροσωπεί τους μεγαλύτερους δανειστές.
«Η τωρινή κατάσταση αποτελεί κίνδυνο για όλους», σημείωσε σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Reuters.
«Εάν η Ελλάδα χρεοκοπούσε και υποχρεωνόταν να βγει από το ευρώ, ο κίνδυνος για πιθανή μετάδοση (της κρίσης) σε άλλες χώρες-μέλη, στην Ευρωζώνη και στην ευρύτερη οικονομία θα ήταν σημαντικός», πρόσθεσε.
«Όσο περισσότερο διαπραγματεύεσαι χωρίς να καταλήγεις κάπου, τόσο περισσότερο βλάπτεις την οικονομία», δήλωσε ο κ. Tran, ο οποίος επέκρινε την έμφαση που δίνεται στη μείωση του ελληνικού χρέους έναντι της οικονομικής ανάπτυξης μέσω επενδύσεων. «Το να επικεντρωνονται (σ.σ.: η τρόϊκα) αποκλειστικά στη μείωση του χρέους είναι αυτοκαταστροφικό για την Ελλάδα και θέτει σε κίνδυνο τόσο τον επίσημο τομέα όσο και τους ιδιώτες πιστωτές», είπε.
«Δεν έχει σημασία αν σε πέντε ή δέκα χρόνια το χρέος της Ελλάδα θα είναι χ ή ψ. Χρειάζονται χρηματοδότηση τώρα για να βγάλουν την οικονομία από την περιδίνισή της. Χρειαζόμαστε ένα σοκ ζήτησης για να δώσουμε στον κόσμο λίγη ελπίδα», πρόσθεσε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου