D.Rogozin : «ΟΙ Ρώσοι στρατιώτες θα χρειαστεί να πολεμούν για πέντε» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

D.Rogozin : «ΟΙ Ρώσοι στρατιώτες θα χρειαστεί να πολεμούν για πέντε»

Αινιγματική για τον τόπο και την χρονική στιγμή η δήλωση του Ρώσου αντιπροέδρου , που  σίγουρα γνωρίζει κάτι που δεν γνωρίζει ο απλός πο...

Αινιγματική για τον τόπο και την χρονική στιγμή η δήλωση του Ρώσου αντιπροέδρου , που  σίγουρα γνωρίζει κάτι που δεν γνωρίζει ο απλός πολίτης οποιασδήποτε χώρας.  

Πηγή: top.rbc.ru
Μετάφραση: Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Συγκεκριμένα  ο Ρώσος αντιπρόεδρος και υπεύθυνος της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης του το κανάλι  «Ρωσία 24» ότι,   θα  «απαιτηθεί οι  Ρώσοι στρατιώτες να πολεμούν για  πέντε».

Ο Ρώσος αξιωματούχος τόνισε ότι η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη σε έκταση χώρα στον κόσμο , που σήμερα διαβιούν 140 εκατομμύρια άνθρωποι. Ο αριθμός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων  υπολείπεται κάτι λίγο του  ενός εκατομμυρίου ατόμων και η χώρα οφείλει να απαντήσει σε κάθε είδους απειλή , για αυτόν τον λόγο κάθε στρατιώτης πρέπει να είναι σε θέση να « αγωνιστεί για πέντε» .

Για να πραγματοποιηθεί αυτό ,καθένας  στρατιώτης πρέπει να διαθέτει  και τον ανάλογο τεχνολογικό εξοπλισμό πχ. εργαλεία οπτικοποίησης ( συσκευές υπερύθρων για νυκτερινή όραση  κά)  με σκοπό την προειδοποίηση έλευσης του εχθρού . «Η δεύτερη πτυχή της απαιτούμενης τεχνολογικής υπεροχής αποτελεί η ανάπτυξη  της  ρομποτικής στην υπηρεσία του σύγχρονου μαχητή. Η ανάπτυξη αυτής της τεχνολογικής πτυχής θα προσδώσει στο χειριστή την δυνατότητα  να ελέγχει και εκτοξεύει μεγάλο όγκο πυρός, προστατευμένος εκτός βεληνεκούς μάχης του εχθρού» , υπογράμμισε ο Ρώσος αντιπρόεδρος  .

Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των οπλικών συστημάτων επιταχύνεται . ΟD. Rogozin υπολογίζει ότι,  στην παρέλαση της Νίκης το 2015  στην Κόκκινη Πλατεία θα παρουσιασθεί μια εντελώς νέα «στρατιωτική  τεχνολογία» , που δεν θα έχει σχέση με τα σοβιετικού τύπου μοτίβα . Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει ένας  τεχνολογικός οργασμός στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις  και τα  στρατιωτικά πειράματα θα μεταφραστούν σε απτά αποτελέσματα σε περίπου 1,5 χρόνο.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει το «Ίδρυμα προηγμένων σπουδών » , το οποίο χρηματοδοτήθηκε με πάνω από 2 δισεκατομμύρια ρούβλια τα τελευταία χρόνια για το σκοπό αυτό . Το τεχνολογικό ινστιτούτο απασχολεί 43  επιστήμονες ( προφανώς τα καλύτερα μυαλά στην χώρα)  που εργάζονται  ακατάπαυστα . Σύμφωνα με τον Rogozin , το έργο των ειδικών  επιστημόνων  περιλαμβάνει την αξιολόγηση  την επιλογή και την σχεδίαση των  πολλά υποσχόμενων σχεδίων .

Τέτοια φιλόδοξα αμυντικά σχέδια πηγαίνουν  χέρι- χέρι με τη μείωση της πληθώρας των τύπων στρατιωτικού εξοπλισμού με σκοπό την ορθολογικότερη λογιστική υποστήριξη και την μείωση του κόστους με παράλληλη επίτευξη «καλύτερων αποτελεσμάτων»  .

«Ο ρωσικός Στρατός δεν απαιτεί χιλιάδες άρματα μάχης , μαχητικά αεροσκάφη ή διαφορετικά μοντέλα των υποβρυχίων, απαιτεί όμως συστήματα  τεχνολογικά αξιόπιστα τα οποία να παράγουν απτά αποτελέσματα στο μελλοντικό πεδίο της μάχης»  , δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός .

Το σίγουρο έν κρίνουμε π.χ. από το νέο άρμα «ΑΡΜΑΤΑ» και την εισαγωγή νέας τεχνολογίας αλλά και φιλοσοφίας με την κατασκευή πλατφόρμας οπλικών συστημάτων αντί του παραδοσιακού κλασικού άρματος μάχης ότι, οι Ρώσοι τεχνικοί ετοιμάζουν νέες εκπλήξεις σε αυτόν τον τομέα .  Άλλωστε φημίζονται για το «τεχνικό μυαλό τους» και την δυνατότητα κατασκευής από το μηδέν φτηνότερων αλλά αξιόπιστων  πολεμικών συστημάτων σύμφωνα με την  ιστορία τους και την παρουσία τους σε 2 παγκόσμιους πολέμους..   

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου