Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

"Μαύρα μαντάτα" για ΝΔ σε 3 έρευνες - Σε ποιους νομούς πάει για 1ο κόμμα η Χρυσή Αυγή...!

Την προεκλογική εκστρατεία του Μαΐου κήρυξε χθες, ημέρα επίσημης ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σα...

Την προεκλογική εκστρατεία του Μαΐου κήρυξε χθες, ημέρα επίσημης ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Και - τι ... πρωτότυπο και ... καθόλου αναμενόμενο - κήρυξε την προεκλογική με το ίδιο ακριβώς δίλημμα που είχε πάει στις εκλογές του Ιουνίου του 2012: "Οι ψηφοφόροι έχουν να επιλέξουνε μεταξύ εντός και εκτός Ευρώπης"!

Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται: Να χρησιμοποιείται μια εθνική προσπάθεια για κομματικούς λόγους.

Αλλά γιατί τέτοιο άγχος από τον Α.Σαμαρά; Τρεις δημοσκοπήσεις ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, οι δύο "μη ανακοινώσιμες", κοινώς για εσωτερική χρήση.

Και στις 3 η ΝΔ κυμαίνεται μεταξύ της κακής επίδοσης και της καταβαράθρωσης ανάλογα με την εταιρεία που την πραγματοποιεί.

Τα ποσοστά του κόμματος στην απόλυτη πρόθεση ψήφου έχουν πέσει κάτω από το 20%, στις δύο δημοσκοπήσεις και στις τρίτη κάτω από 18% με τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται μεταξύ 23 και 25%.

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή και στις τρεις, αλλά στην τρίτη, η διαφορά με τη ΝΔ είναι μικρότερη από τέσσερις μονάδες με έναν μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστών.

Την ίδια στιγμή στην Α'Αθηνών, άλλοτε "κάστρο" της ΝΔ, το κόμμα δεν λαμβάνει στην πρόθεση ψήφου σε καμία έρευνα πάνω από 25%!

Το ίδιο συμβαίνει και στην Β'Θεσσαλονίκης.

Το μεγάλο ναυάγιο σημειώνεται στην Β'Αθηνών, όπου η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ "γράφει" διψήφιο νούμερο.

Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι έχουν σηκωθεί οι τόνοι από την πλευρά της ΝΔ κατά του ΣΥΡΙΖΑ με τον Α.Γεροντόπουλο να ζητεί να ... καεί η ΑΥΓΗ!

Το τεράστιο, ανυπέρβλητο πρόβλημα της ΝΔ, είναι φυσικά ο Λαϊκός Σύνδεσμος. Υπάρχουν νομοί και περιφέρειες όπου η ΧΑ θα έρθει δεύτερο κόμμα και τουλάχιστον δύο νομοί (η Λακωνία και οι Σέρρες) που η πρωτιά παίζεται επί ίσοις όροις με ΝΔ!

Για να γίνει καλύτερη αντιληπτή η κατάσταση αρκεί το παρακάτω απόσπασμα από το άρθρο του στενού φίλου κα συνεργάτη του Α.Σαμαρά του Φ.Κρανιδιώτη σήμερα στηνΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για την ακατάσχετη "αιμορραγία" της ΝΔ προ τα δεξιά της:

«Αντίπαλός μας είναι ο εαυτός μας, ορισμένες από τις πολιτικές μας και οι συνέπειές τους και οι αιτίες που ακόμη στέλνουν κόσμο στη Χρυσή Αυγή, παρά την πολιτική απομόνωση. Διότι συνεχίζεται ένα λάθος που το πολιτικό σύστημα κινδυνεύει να πληρώσει θανάσιμα ακριβά.

Η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να ανδρώνεται εν κρυπτώ, μακριά από τα τηλεοπτικά κανάλια των μπετατζήδων, όπου ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις ή μονομαχούν με ματσάκια άνηθο οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων κομμάτων.

Έτσι ο λαός δεν βλέπει ούτε ακούει τι πιστεύουν, κανείς δεν αντικρούει, δεν αποδομεί την πολιτική της πρόταση, τη βρίζουν όλοι κι έτσι, σε ένα ικανό κομμάτι του κόσμου, τα στελέχη της έχουν αποκτήσει μια αίγλη μυστηρίου κι «αντίστασης στο πολιτικό σύστημα».

Η ΔΕ ΗΓΕΣΙΑ της Χ.Α. έχει μετατρέψει το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα. Επισείει την πολιτική απομόνωση ως πιστοποιητικό καθαρότητας κι εντιμότητας, μηδενικής σχέσης με το «σύστημα».

Η μεγαλύτερη επιτυχία του Μιχαλολιάκου είναι ότι τον φέρανε σε θέση να λέει «εσείς, τα συστημικά κόμματα», να βάζει τον εαυτό του μόνο απέναντι σε όλο το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα.

Έτσι το πολιτικό αποτέλεσμα είναι, αντί να «λιώσουν», να αντέχουν και, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις αλλά και μια βόλτα στην πιάτσα, να έχουν και τάσεις ανόδου. Για το δικαστικό μέρος, για λόγους αρχής, δεν θα σχολιάσω τίποτα.

 Όμως το πολιτικό μέρος δεν χρήζει απλά σχολιασμού. Επιβάλλει σοβαρή σκέψη και δράση.


Ο στόχος της πολιτικής απέναντι στη Χρυσή Αυγή, υποθέτω, ήταν η μείωση της δύναμής της, έως και η εξαφάνισή της. Ως τώρα απέτυχε. Διότι η καταστολή ποτέ στην Ιστορία δεν εξαφάνισε τα πολιτικά ζητήματα, τις κοινωνικές αιτίες και την εξ αυτών δυναμική».

1 σχόλιο

  1. Έτσι είναι προδόταρε φαήλο αλλά μήν αγχώνεσαι γιά τήν χρυσή αυγή.......θά τήν τακτοποιήσουν όπως θέλει τό νεοταξικό σου κόμμα, οί φίλοι σας στήν εβραική sigular logic πού τής αναθέσατε πάλι τό μαγείρεμα τού εκλογικού αποτελέσματος. Εάν τήν δούμε νά κατεβαίνει στό 6-7% δέν θά μάς κάνει καμμία εντύπωση. Γι αυτό προδόταρε μήν αγχώνεσαι, βασίσου στά 3.000.000 πού δώσατε νά σάς βγάλει αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου