Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, σε νούμερα! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, σε νούμερα!

Η οικονομία πνέει τον επιθανάτιο ρόγχο της ως αποτέλεσμα αγχόνης ρευστότητας - υπερφορολόγησης - προστίμων - ανθρωποκυνηγητού. Του Ά...

Η οικονομία πνέει τον επιθανάτιο ρόγχο της ως αποτέλεσμα αγχόνης ρευστότητας - υπερφορολόγησης - προστίμων - ανθρωποκυνηγητού.

Του Άγη Βερούτη

Οι οικονομικά ενεργοί Έλληνες, μαζί με τους ανέργους, είναι πάνω-κάτω 5 εκατομμύρια.

Άλλοι περίπου 2,7 εκατομμύρια είναι οι συνταξιούχοι που με άδεια τα ταμεία, ουσιαστικά ζούν από αναδιανομή των εισοδημάτων των προηγούμενων, μέσω εισφορών και φόρων.

Με "επίσημη ανεργία" στο 28%, τουλάχιστον οι 1,5 στους 5 είναι άνεργοι, ενώ άλλοι 1 στους 5 δουλεύουν στο δημόσιο, άρα είναι αποδέκτες της αναδιανομής των φόρων και εισφορών των υπόλοιπων.

Το βάρος για δημιουργία πλούτου για να ζήσουν όλοι αυτοί, σηκώνουν οι 2,5 στους 5 που ακόμη έχουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή τα "μουλάρια" της οικονομίας.

Από αυτούς λοιπόν τους ιδιωτικού τομέα 2,5 στους 5 από τους οικονομικά ενεργούς, εξαρτάται η επιβίωση των άλλων 2,5 (ανέργων και δημόσιων) συν των συνταξιούχων. που είναι περίπου άλλοι μισοί από τους οικονομικά ενεργούς.

Αυτό σημαίνει χοντρικά ότι 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι παράγουν τον πλούτο που ζουν όλοι οι υπόλοιποι στην Ελλάδα, μαζί με παιδιά και γέρους που δε παίρνουν δική τους σύνταξη.

Με εύσχημο τρόπο όμως, μέσα σε αυτούς τους 2,5 εκατομμύρια περιέχονται και περίπου 0,4 εκατομμύρια ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν τους αναγνωρίζεται η πιθανότητα να μην μπορούν να βγάζουν τα προς το ζειν, και φορολογούνται πάραυτα με τεκμήρια και χαράτσια. Αντισυνταγματικά. Αντιανθρωπιστικά.

Όλοι αυτοί είναι οι λεγόμενοι "Νεόδουλοι".

Μένουν περίπου 2 εκατομμύρια να σηκώσουν το βάρος όλων.

Δηλαδή ο 1 στους 5 σηκώνει και τους 5. Σουρεαλιστικό, ε;

Με τί κόστος συμβαίνει αυτό το απίστευτο επίτευμα όμως;

Μήπως έχουμε τους παραγωγικούς Έλληνες στα πούπουλα και τους ευχαριστούμε για την τιτάνεια προσπάθειά τους να μας κρατάνε όλους τους Έλληνες ζωντανούς;

Γελοία ερώτησις: Όχι φυσικά!

Φυσικά με εκβιασμούς, εκφοβισμό, ποινικοποίηση της ύπαρξης και της αναπνοής, ποινές φυλάκισης και διαπόμπευσης, έτοιμους περασμένους νόμους για βραχιολάκια στον αστράγαλο. Περίπου 1,5 άνθρωποι από αυτούς κάθε μέρα πηδάνε από ένα μπαλκόνι. Σιγή ιχθύος.

Το άλλο κόστος είναι ότι 2,6 εκατομμύρια πλέον χρωστάνε καθυστερημένες οφειλές στην εφορία, 1 εκατομμύριο Έλληνες είναι ανασφάλιστοι, 3,8 εκατομμύρια είναι κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας.

Είναι φύσην αδύνατον να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, πόσο μάλλον γιατί οι 2,5 εκατομμύρια Νεόδουλοι δεν χρειάστηκε μόνο να δουλέψουν για να ζήσουν οι ίδιοι και οι υπόλοιποι 8 εκατομμύρια, αλλά και να δημιουργήσουν και ένα πλεόνασμα άλλου 1,5 δις ευρώ για το πρωτογενές πλεόνασμα που θα μοιραστεί στους ένστολους και τους δικαστικούς που συνεισφέρουν στην διατήρηση της καταπίεσης των Νεόδουλων.

Η οικονομία τελεί υπό κατεδάφιση!


Σε απλούς αριθμούς, το αεροπλανάκι χτυπάει έδαφος από μέρα σε μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου