Οι Αμερικανοί στην Σούδα εξασκούνται στον βομβαρδισμό της Συρίας - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Οι Αμερικανοί στην Σούδα εξασκούνται στον βομβαρδισμό της Συρίας

Για επικείμενες επιχειρήσεις βομβαρδισμού της Συρίας, με την λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας, εξασκούνται τα αμερικανικά...

Για επικείμενες επιχειρήσεις βομβαρδισμού της Συρίας, με την λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας, εξασκούνται τα αμερικανικά μαχητικά-βομβαρδιστικά αεροσκάφη F-15E που βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Σούδα της Κρήτης.

H 494 Μοίρα Μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF) ήταν ο σχηματισμός που είχε αναλάβει τον τακτικό αεροπορικό βομβαρδισμό και στις επιχειρήσεις το 2011 κατά της Λιβύης, έχοντας μάλιστα απωλέσει και ένα αεροσκάφος.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης της Συρίας και της αντιπολίτευσης έχουν αποτύχει, με τις ΗΠΑ να σκέφτοναι και πάλι μια ισχυρότερη παρέμβαση: Η στρατιωτική βοήθεια στους αντάρτες πρόκειται να αυξηθεί, ακόμη και μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων είναι στις συζητήσεις. Η απογοήτευση στην Ουάσιγκτον είναι μεγάλη. Οι στρατηγοί στην Ουάσινγκτον έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων υπόσχεται επιτυχία μόνο αν ο Άσαντ αποδυναμωθεί από πριν στρατιωτικά.

Σύμφωνα με αναφορές των New York Times, Wall Street Journal και άλλων μέσων ενημέρωσης των ΗΠΑ, η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει επί του παρόντος τις ακόλουθες επιλογές:

Περαιτέρω αναβάθμιση του στρατιωτικού εξοπλισμού ορισμένων επαναστατικών ομάδων: Τα σχέδια των ΗΠΑ φαίνεται να υποστηρίζουν τους αντάρτες που δεν ανήκουν στο φάσμα του τζιχάντ, με οικονομική βοήθεια και στρατιωτικό εξοπλισμό. Επιπλέον, η Ουάσιγκτον λέγεται ότι έχει εγκαταλείψει την αντίθεσή της στα σχέδια της Σαουδικής Αραβίας να εξοπλίσει ορισμένες ομάδες ανταρτών με φορητά αντιαεροπορικά βλήματα, τα λεγόμενα MANPADS .

Στρατιωτική εκπαίδευση των ανταρτών: Μέχρι στιγμής, η CIA εκπαιδεύει αντάρτες στην Ιορδανία - σύμφωνα με στοιχεία από την Ουάσιγκτον μεταξύ 50 και 100 ανδρών ανά μήνα. Τώρα το Πεντάγωνο εξετάζει προφανώς ένα πρόγραμμα κατάρτισης υπό την αιγίδα του στρατού. Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει δώσει το πράσινο φως για ένα τέτοιο έργο, καθώς αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί από το καθεστώς Άσαντ ως μια άμεση πράξη πολέμου.

Δημιουργία «ανθρωπιστικών διαδρόμων»: Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία ζωνών απαγόρευσης πτήσεων, τουλάχιστον σε ορισμένα μέρη της Συρίας. Στόχος αυτού του σχεδίου θα είναι οι περιοχές που κατέχονται από τους αντάρτες να προστατεύονται από αεροπορικές επιδρομές. «Έχουμε στρατεύματα στην περιοχή. Έχουμε αεροσκάφη πλοία στη Μεσόγειο. Ό, τι χρειαζόμαστε για τη στρατιωτική επιλογή είναι εκεί», είπε ένας ανώτερος στρατιωτικός στρατιωτικός στην Wall Street Journal.

Το Ναυτικό των ΗΠΑ έχει αναπτύξει λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι και δύο πυραυλοφόρα αντιτορπιλικά στην Μαύρη Θάλασσα - αν και το ένα είναι για επιθεώρηση μετά την προσάραξη ανοιχτά των ακτών της Τουρκίας.

Όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες απείλησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά την επίθεση με χημικά όπλα στα προάστια της Δαμασκού, με επιθέσεις εναντίον της Συρίας, η Δαμασκός ενέδωσε. Υπό την πίεση από τους συμμάχους του στη Μόσχα, ο Άσαντ συμφώνησε στην καταστροφή των χημικών όπλων του. Ωστόσο, η απομάκρυνση και καταστροφή των τοξινών αυτών ουσιών υστερεί του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος.

«Οι Ρώσοι πιστεύουν ότι ο άνθρωπος τους κερδίζει στη Συρία». Ως εκ τούτου, η απογοήτευση μεταξύ των Αμερικανών για τη ρωσική ηγεσία είναι μεγάλη. «Η Ρωσία πρέπει να είναι μέρος της λύσης. Αντίθετα, παρέχει όλο και περισσότερα όπλα. Αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα», θρήνησε πρόσφατα ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρρυ.

Όπως αναφέρθηκε σε μία σχετική έκθεση πέρυσι, οι αρχικές απαιτήσεις βομβαρδισμού των αεροπορικών βάσεων της Συρίας αναφέρονται με 4 TLAM, 4 JASSM και 4 JSOW. Έτσι, ένας πρώτος αεροπορικός βομβαρδισμός ενάντια στους διαδρόμους των έξι κύριων αεροπορικών βάσεων της Συρία απαιτεί συνολικά 24 TLAM, 24 JASSM και 24 JSOW. Για την αποστολή αυτή απαιτούνται συνολικά τρία σκάφη επιφανείας με 8 TLAM ανά πλοίο, 12 μαχητικά-βομβαρδιστικά F-15E -όπως αυτά που βρίσκονται στην Κρήτη- με 2 JASSM ανά αεροσκάφος και 12 μαχητικά F-18E από κάποιο αεροπλανοφόρο, με 2 JSOW ανά αεροσκάφος. Όλες οι εκτοξεύσεις των όπλων μπορούν να πραγματοποιηθούν από τον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Μεσόγειο.


Εν τω μεταξύ, το Κινεζικό Ναυτικό έχει αποστείλει την φρεγάτα Huangshan στη Μεσόγειο, για να ανακουφίσει το αδελφό πλοίο Yancheng στην αποστολή για την προστασία της θαλάσσιας μεταφοράς των χημικών όπλων της Συρίας. Το βαρύ πυραυλοφόρο καταδρομικό Petr Veliky του Ρωσικού Ναυτικού, πιθανότατα θα αφήσει τη Μεσόγειο για να διαπλεύσει τον Ατλαντικό για μια επίσκεψη στην Κούβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου