Ανεξάρτητη Θράκη ζητάνε τώρα και επίσημα οι τουρκοπράκτορες - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ανεξάρτητη Θράκη ζητάνε τώρα και επίσημα οι τουρκοπράκτορες

Νέο παραλήρημα των Τούρκων για την δυτική Θράκη! Στο «φως» η προκλητική ανθελληνική εκδήλωση που έγινε στο Ισμίτ Άφωνος θεατής των τρα...

  • Νέο παραλήρημα των Τούρκων για την δυτική Θράκη!
  • Στο «φως» η προκλητική ανθελληνική εκδήλωση που έγινε στο Ισμίτ
  • Άφωνος θεατής των τραγικών εξελίξεων το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Γράφει ο Αριστείδης Μάτιος

Σοκάρει το ανθελληνικό, αλυτρωτικό παραλήρημα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ιζμίτ της Τουρκίας, με αφορμή τον εορτασμό της 29ης Ιανουαρίου ως ημέρας εθνικής αντίστασης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης!

Μετά την αποκάλυψη για παρουσία πλήθους πρωτοκλασάτων μουσουλμάνων της Ξάνθης και της Κομοτηνής σε εκδήλωση στο Ιζμίτ για την ανεξαρτητοποίηση της δυτικής Θράκης, έρχονται στο φως της δημοσιότητας και νέα στοιχεία από τις ανθελληνικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την επίμαχη ημέρα στο Ιζμίτ.

Συγκεκριμένα, στο πάρκο Γενί Τζουμά, έγιναν τα εγκαίνια κρήνης που κατασκευάστηκε από τον Δήμο του Ιζμίτ και φέρει το όνομα του δυτικοθρακιώτη δημοσιογράφου Μεχμέτ Χιλμή, γνωστού για την ανθελληνική του δράση και πρωτοστάτη στην ίδρυση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης και της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, παρουσία μάλιστα του υπουργού Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου. Παρόντες στα εγκαίνια ήταν και οι μπροστάρηδες ανθέλληνεςε μουσουλμάνοι της Ξάνθης και της Κομοτηνής.
 
Στον λόγο που εκφώνησε ο δήμαρχος του Ιζμίτ, Νεβζάτ Ντογάν, εξαπέλυσε ευθείς απειλές κατά της Ελλάδας και εξέφρασε με τον πλέον ευθύ τρόπο τις αλυτρωτικές τάσεις και τα παρασκηνιακά παιχνίδια που πραγματοποιούνται από υπόγειους μηχανισμούς στην δυτική Θράκη, στην προσπάθεια που γίνεται από ανθελληνικά στοιχεία για την ανεξαρτητοποίησή της και, στη συνέχεια, την ενσωμάτωσή της στην Τουρκία.

Αποστάσεις
 «Οι Τούρκοι ζουν για την ελευθερία. Αυτά που έγιναν την 29η Ιανουαρίου μας έκαναν ακόμη πιο αγωνιστικούς. Πάντοτε τα αυτιά μας και τα μάτια μας είναι στους ομογενείς μας που ζουν στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Μπορεί τώρα να υπάρχει απόσταση μεταξύ μας.
Αυτές τις αποστάσεις μία μέρα θα τις κλείσουμε. Εμείς οι Τούρκοι, που ποτέ δεν προδίδουμε τα εδάφη όπου ζούμε και εκπληρώνουμε όλες μας τις υποχρεώσεις, όταν τίθεται θέμα δικαιωμάτων και δικαίου αγωνιζόμαστε», ανέφερε ο δήμαρχος του Ιζμίτ στο παραλήρημά του.

«Δεν αφήνουμε να ξεχαστεί η 29η Ιανουαρίου. Ευχαριστώ τον δήμο Ιζμίτ για την ευαισθησία του», είπε ο πρόεδρος του φιλοτουρκικού κόμματος DEB που αυτο-αποκαλείται Κόμμα Ειρήνης, Ισότητας και Φιλίας και δρα υπόγεια στη δυτική Θράκη, Ενγκίν Ναζίρ, ενώ ο γενικός πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκη
ς, Τανέρ Μουσταφάογλου, είπε: «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι η ελληνική κυβέρνηση να πει «εδώ υπάρχουν Τούρκοι». Εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε τον αγώνα μας στη δυτική Θράκη στην Ελλάδα. Η κρήνη που έγινε εδώ είναι πολύ σημαντική για εμάς».

Το φιλοτουρκικό κόμμα DEB πριν από λίγες ημέρες εξέδωσε προκλητικότατη ανακοίνωση στα τουρκικά, με αφορμή την 29η Ιανουαρίου, χαρακτηρίζοντάς την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Την ίδια ημέρα επιφανείς μουσουλμάνοι της Ξάνθης και της Κομοτηνής, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης, Τανέρ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος του DEB Ενγκίν Ναζίρ, ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη και Αχμέτ Φαΐκογλου και ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Κουρτ, έδωσαν το «παρών» σε σχετική εορταστική εκδήλωση που έγινε στο Ισμίτ της Τουρκίας, παρόντος του τούρκου υπουργού Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, και ζήτησαν την ανεξαρτητοποίηση της δυτικής Θράκης.

Πηγή «Δημοκρατία»

Σχόλιο ιστολογίου - Κωνσταντίνος: Είναι η πρώτη φορά που τίθεται επίσημα αυτό το αίτημα, δηλαδή της ανεξαρτητοποίησης της Ελληνικής Θράκης, αφού μέχρι στιγμής οι καλολαδωμένοι ανθυποπρακτορίσκοι του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής υπονοούσαν ή προσπαθούσαν να ψελλίσουν περί ανεξάρτητης Θράκης. Σαφέστατα η αλλαγή στάσης τους στο συγκεκριμένο θέμα αποτελεί μείζον ζήτημα το οποίο απαιτείται να αντιμετωπιστεί από την σημερινή κυβέρνηση, οι αρμόδιοι της οποίας οφείλουν να ζητήσουν την παρέμβαση της ελληνικής Δικαιοσύνης και των αρμοδίων υπηρεσιών, αφού συγκεκριμένη ομάδα ελλήνων πολιτών (μουσουλμάνων και πρακτόρων της Άγκυρας) θέτουν θέμα απόσχισης της Θράκης και μείωσης του γεωγραφικού χώρου της Ελλάδας. Η παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών (του πολλά βαρύ αλλά ελαφρώς σκεπτόμενου Ευάγγελου Βενιζέλου) οφείλει να προχωρήσει σε αυστηρά διαβήματα προς την Άγκυρα απαιτώντας τον έλεγχο μελών της τουρκικής κυβέρνησης, οι οποίοι μετέχουν σε μία προσπάθεια δημιουργίας ανωμαλίας εντός της Ελλάδας και ως εκ τούτου –αφού είναι μέλη της τουρκικής κυβέρνησης, αλλά και τούρκοι πολίτες- δημιουργούν την εντύπωση απόπειρας επικίνδυνου παρεμβατισμού της Άγκυρας στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας.

Βέβαια, το να ζητάμε από την παραπαίουσα -και εν πολλοίς αμφιλεγόμενη ικανότητας και διάθεσης υπερασπίσεως των ελληνικών συμφερόντων- σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδας να επιδείξει την πρέπουσα εθνική υπερήφανη στάση, η οποία της υποδεικνύεται από το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας, ίσως να αποτελεί και τον ορισμό της ματαιότητας. Κι αυτό επειδή είναι πλέον δεδομένο και αντιληπτό από όλους τους κατοίκους, της σημερινής φαιδράς πορτοκαλέας και άλλοτε υπερήφανης Ελλάδας, πως το ενδιαφέρον της παρούσας κυβέρνησης εστιάζεται σε ζητήματα αμιγώς οικονομικά (οικονομικής αφαίμαξης του ελληνικού πληθυσμού) και διόλου δεν ενδιαφέρεται για ζητήματα μείζονος ή ελάσσονος εθνικού ενδιαφέροντος. Το αποτέλεσμα αυτής ακριβώς της κυβερνητικής επιλογής είναι η χώρα μας να αντιμετωπίζεται ως μη χώρα, να γελοιοποιείται, να συκοφαντείται και να λοιδωρείται τόσο από τις γειτονικές χώρες που έχουν αλυτρωτικά σχέδια εις βάρος της Ελλάδας, όσο και από την υπόλοιπη διεθνή σκηνή. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απεκδύονται των τεράστιων ευθυνών τους απέναντι σε ολόκληρη την χώρα (στην οποία περιλαμβάνεται –ίσως δυστυχώς για τους ίδιους- και η Θράκη) και τους πολίτες της.

Οι κύριοι αυτοί υποχρεούνται από το Σύνταγμα της Ελλάδας (ότι έχει απομείνει από αυτό) να δρουν υπέρ των συμφερόντων της χώρας, να προασπίζονται τα συμφέροντά της και να αμύνονται οιασδήποτε μορφής επίθεση γίνεται εναντίον της Ελλάδας. Εκτός εάν αυτού του είδους οι συμπεριφορές εκφράζουν τις απόψεις της κυβέρνηςης σχετικά με την ελληνοτουρκική φιλία και τις κρυφές συζητήσεις που γίνονται μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε ελληνοτουρκικά θέματα...

Επειδή οι κυβερνώντες είναι πλήρως και ποικιλοτρόπως ενημερωμένοι για τα όσα συμβαίνουν στην Θράκη, επειδή οι ευθύνες τους δεν είναι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές, επειδή οι ίδιοι προσέτρεξαν να συμβάλουν στην ανάταξη της χώρας, εμείς θυμίζουμε πως είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν σκληρά (και όχι με στρογγυλεμένες ανακοινώσεις όπου αναμασούν τα ήδη γνωστά περί διεθνούς δικαίου, διεθνών συνθηκών κ.λ.π.), να απειλήσουν με άμεσα μέτρα κατά εκείνων που επιχειρούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην Ελλάδα και να απειλήσουν την εσωτερική ασφάλεια και ειρήνη των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα θέτουν θέμα απαγκίστρωσης μίας γεωγραφικής περιφέρειας της Ελλάδας (Ελληνική και όχι δυτική Θράκη), προχωρώντας δηλαδή σε πράξεις που είναι ποινικά κολάσιμες και τιμωρούνται με βαρύτατες και προβλέψιμες ποινές από την Δικαιοσύνη.


Βέβαια, μέχρι σήμερα το αρμόδιο για την Ελληνική Θράκη υπουργείο Εξωτερικών(;;;) δεν έχει να επιδείξει τίποτε απολύτως από κάποια παρέμβασή του στα τεκταινόμενα εντός της Θράκης, δίνοντας έτσι την έντονη εντύπωση μη πολιτικής διάθεσης αντιμετώπισης ενός προβλήματος που γιγαντώνεται σε καθημερινή βάση και απειλεί να μετατρέψει την Ελληνική Θράκη σε νέο Κόσοβο, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων (με ιδιαίτερη έμφαση στη νότια Βουλγαρία). Καλά θα κάνουν οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών, αναλογιζόμενοι πρωτίστως τις ποινικές τους ευθύνες (αφού έχουν αποδείξει πως δεν ενδιαφέρονται για τις εθνικές τους υποχρεώσεις) απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, να αναδιατάξουν την στάση τους προς την Ελληνική Θράκη και να εργαστούν υλοποιώντας άμεσα μία σειρά από μέτρα που δεν θα προσβάλουν την λογική και θα τιμούν τον Ελληνισμό της ακριτικής αυτής περιοχής της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου