Γιατί η «Νέα Πασοκοκρατία» φέρνει ευρωεκλογές με σταυρό; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Γιατί η «Νέα Πασοκοκρατία» φέρνει ευρωεκλογές με σταυρό;

Τι κρύβεται πίσω από αυτή τη βιαστική απόφαση; Γράφει ο Αντίοχος Όπως είναι παγκοίνως γνωστό, οι ευρωεκλογές προσφέρουν στους πά...

Τι κρύβεται πίσω από αυτή τη βιαστική απόφαση;

Γράφει ο Αντίοχος

Όπως είναι παγκοίνως γνωστό, οι ευρωεκλογές προσφέρουν στους πάσης φύσεως επιτηδείους πολιτικάντηδες (ειδικά στους αποτυχημένους…) μια πρώτης τάξεως ευκαιρία σίγουρου βολέματος (βλέπετε τα λεφτά είναι πάρα πολλά και τα λοιπά προνόμια επίσης), αλλά και άκοπου και ανέξοδου, μιας και πρόκειται στην ουσία περί διορισμού.

Επιπροσθέτως, οι Βρυξέλες είναι η καρδιά της Ευρώπης, κι ένα από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, οπότε οι «τυχεροί» έχουν και τη δυνατότητα να κάνουν εκεί επαφές ουσίας, που μπορεί –αν είναι καλά, πρόθυμα και υπάκουα παιδιά- να αποβούν πολύτιμες στην μετέπειτα πολιτική τους σταδιοδρομία.

Πάντα, λοιπόν, πριν από τις ευρωεκλογές, υπήρχε μεγάλο… στριμωξίδι για τις περιζήτητες θέσεις στο ευρωκοινοβούλιο, γεγονός που προκαλούσε πονοκέφαλο στους αρχηγούς των κομμάτων, λόγω των πιέσεων που υφίσταντο (όχι μόνο από τους υποψηφίους, αλλά και από οργανωμένα συμφέροντα).

Βέβαια, μέχρι και στις προηγούμενες ευρωεκλογές, οι εκλόγιμες θέσεις ήταν πολλές κι έτσι υπήρχαν περιθώρια για το βόλεμα αρκετών θεσιθήρων. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά για τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Μετά και την είσοδο της Κροατίας στην Ε.Ε., ο αριθμός των Ελλήνων ευρωβουλευτών μειώθηκε και το εκλογικό μέτρο έφτασε στο 4,75%! Ποσοστό απαγορευτικό για το κλεφτο-ΠΑΣΟΚ (που δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 4% ούτε με σφαίρες…) και απογοητευτικό για την ΝΔ, η οποία με το 15% που αναμένεται να πιάσει θα εκλέξει μόνο τρεις.

Προκειμένου, λοιπόν, να αποφύγουν τις ασφυκτικές πιέσεις και την επακόλουθη γκρίνια των «κομμένων», ο φον Αντωνάκης και ο μέγας πασοκάρχης Ευάγγελος, συναντήθηκαν χθες και αποφάσισαν, έτσι στα ξαφνικά, οι ευρωβουλευτές να αναδεικνύονται με σταυρό προτίμησης και όχι με λίστα. Επίσης, αποφάσισαν διεύρυνση του αριθμού των υποψηφίων που θα περιλαμβάνονται στο ευρωψηφοδέλτιο από 21 σε 42, αριθμός ο οποίος συνιστά το ανώτατο όριο που προβλέπει η κοινοτική νομοθεσία.

Παράλληλα, με αυτό το κόλπο, θα υποχρεώσουν τους 42 υποψηφίους –οι οποίοι προφανώς θα προέρχονται απ’ όλους σχεδόν τους νομούς της χώρας- να «τρέξουν» κατά την προεκλογική περίοδο, διότι οι «εθελοντές», οι νεολαίοι, κ.λπ., τους έχουν τελειώσει προ πολλού.

Τέλος, στην απόφαση αυτή υπάρχει και η εξής πονηρή σκέψη: η Χρυσή Αυγή δεν έχει πολλά «αναγνωρίσιμα» πρόσωπα, οπότε μπορεί να χάσει ψήφους από τις «προσωπικότητες» που θα ρίξουν στη μάχη τα κατεστημένα κόμματα. Αφελέστατη η σκέψη τους, γιατί η «αναγνωρισημότητα» μπορεί να τους γυρίσει μπούμερανγκ.


Το ερώτημα είναι: μπορεί 42… κούκοι να φέρουν την (πολιτική) Άνοιξη στα τελειωμένα μαγαζάκια της συγκυβέρνησης της δυστυχίας μας; Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, θεωρείται εξαιρετικά απίθανο, οπότε αναμένεται να μείνει η Νέα Πασοκοκρατία με τον… κούκο στο χέρι!

1 σχόλιο

  1. Όπου τους βλέπουμε ξύλο και φτύσιμο.
    Οι προφητείες που προβλέπουν ότι στο τελος οι Έλληνες θα πάρουν με τις πέτρες τους πολιτικούς θα πραγματοποιηθούν ήδη από αυτές τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου