Εγκρίθηκε από το ΔΝΤ το δάνειο 300 εκατ. ευρώ που θα λάβει η Αλβανία - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Εγκρίθηκε από το ΔΝΤ το δάνειο 300 εκατ. ευρώ που θα λάβει η Αλβανία

Η απόφαση αυτή ανάβει «πράσινο φως» σε νέες επενδύσεις από αλβανικές και ξένες εταιρείες στην χώρα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθ...

Η απόφαση αυτή ανάβει «πράσινο φως» σε νέες επενδύσεις από αλβανικές και ξένες εταιρείες στην χώρα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενέκρινε χθες βράδυ δάνειο 300.000.000 ευρώ για την Αλβανία, στα πλαίσια της εφαρμογής της τριετούς συμφωνίας συνεργασίας με τα Τίρανα.

Σύμφωνα με αξιωματούχος του αλβανικού Υπουργείου Οικονομικών η απόφαση αυτή ανάβει «πράσινο φως» σε νέες επενδύσεις από αλβανικές και ξένες εταιρείες στην χώρα.

Πηγές του Υπουργείο Οικονομικών ανέφεραν ότι, μετά από αυτή την απόφαση αναμένεται η εκταμίευση 100 εκατομμυρίων ευρώ για το πρώτο έτος, τα οποία θα προωθηθούν κυρίως για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων προς τις επιχειρήσεις που εκτέλεσαν δημόσια έργα.


Σύμφωνα με της ίδιες πηγές, με την έγκριση της συμφωνίας στην Ουάσινγκτον, η πρώτη δόση των 100 εκατομμυρίων ευρώ θα εκταμιευθεί το Μάρτιο.

Από "Επίκαιρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου