Ρωσικά αντίποινα με απειλή σύλληψης σε 9 Αμερικανούς αξιωματούχους - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ρωσικά αντίποινα με απειλή σύλληψης σε 9 Αμερικανούς αξιωματούχους

Aνάλογα με τις κυρώσεις ήταν τα πρώτα ρωσικά αντίποινα προς τις ΗΠΑ Ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει την είσοδο στο έδαφός της σε εννέα...

Aνάλογα με τις κυρώσεις ήταν τα πρώτα ρωσικά αντίποινα προς τις ΗΠΑ

Ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει την είσοδο στο έδαφός της σε εννέα Αμερικανούς αξιωματούχους και βουλευτές, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να συλληφθούν με ένταλμα σύλληψης που θα αφορά τις 56 χώρες με τις οποίες έχει διμερείς συμφωνίες δικαστικής συνδρομής και προειδοποιώντας τη Δύση ότι θα ανταποδίδει "σε κάθε εχθρική ενέργεια".

"Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία: σε κάθε εχθρική ενέργεια θα απαντούμε με αντίστοιχο τρόπο", ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι είχε προειδοποιήσει την Ουάσινγκτον ότι οι κυρώσεις "θα της γυρίσουν μπούμερανγκ". "Προειδοποιούσαμε διαρκώς ότι η εφαρμογή κυρώσεων είναι δίκοπο μαχαίρι και θα πλήξει τις ίδιες τις ΗΠΑ" τονίζει το υπουργείο χαρακτηρίζοντας "αντιπαραγωγικό" αυτόν τον τρόπο αντίδρασης.

Στον κατάλογο των ρωσικών κυρώσεων περιλαμβάνονται εννέα πρόσωπα στα οποία απαγορεύεται στο εξής η είσοδος στη Ρωσία.

Πρόκειται για τρεις συμβούλους του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, τους Κάρολιν Άτκινσον, Ντάνιελ Πφάιφερ και Μπέντζαμιν Ρόουντς, τον επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ, τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ, τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντες και τους γερουσιαστές Τζον Μακέιν, Μαίρη Λάντριου και Ντάνιελ Κόουτς.

Μάλιστα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δεν ανέμενε ούτε  την επίσημη σημερινή ανακοίνωση από τον αμερικανό πρόεδρο Barack Obama των επιπρόσθετων κυρώσεων κάτι που θεωρείται σίγουρο πως γνώριζε από πριν, προχωρώντας στο πρώτο κύμα των κυρώσεων ενώ είναι σίγουρο πως αύριο θα ακολουθήσουν και οι συμπληρωματικές αυτών.

«Σε απάντηση των κυρώσεων που ανακοινώθηκαν από την αμερικανική διοίκηση στις 17 Μαρτίου εναντίον Ρώσων αξιωματούχων και βοηθών της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης ως τιμωρητέα  μέτρα εξαιτίας της υποστήριξης στο δημοψήφισμα της 16ης Μαρτίου στην Κριμαία το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοινώνει την επιβολή αντιποίνων με τη μορφή κυρώσεων στον ίδιο αριθμό Αμερικανών αξιωματούχων και γερουσιαστών», αναφέρει στην ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι:

«Έχουμε κατ΄ επανάληψη προειδοποιήσει ότι η εφαρμογή κυρώσεων συνιστά ένα διπλής όψης ζήτημα και ότι αυτές θα κτυπήσουν ως μπούμερανγκ τις ΗΠΑ. Είναι απαράδεκτο αλλά και αντιπαραγωγικό η Ουάσιγκτον να συμπεριφέρετε στη χώρα μας με αυτό τον τρόπο όπως έχει άλλωστε διαπιστώσει πολλές φορές στο παρελθόν» αναφέρει το ρωσικό υΠΕΞ στην ανακοίνωσή του καταλήγοντας:

«Παρόλα αυτά η αμερικανική πλευρά, όπως φαίνεται, συνεχίζει να εναποθέτει την πίστη της στην αποτελεσματικότητα των μεθόδων αυτών που έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν. Και δεν θέλει να παραδεχθεί το αυτονόητο: Ο λαός της Κριμαίας έχει δημοκρατικά και με πλήρη σύμπνοια με τον διεθνή νόμο και τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ ψηφίσει για την ένωση με την Ρωσία η οποία σέβεται και αποδέχεται αυτή την επιλογή του. Αυτή η απόφαση δυσάρεστη ή ευχάριστη, είναι αυτή που αντικατοπτρίζει την μόνη πραγματικότητα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπισθεί».

Τέλος στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου αναφέρεται με νόημα: «Δεν μπορεί να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σε κάθε εχθρική κίνηση θα απαντούμε με τον ανάλογο τρόπο».

Οι Αμερικανοί βουλευτές και γερουσιαστές από την πλευρά τους δήλωσαν σχεδόν αμέσως "υπερήφανοι" που έγιναν στόχος κυρώσεων από τη Ρωσία επειδή πρόσφεραν τη στήριξή τους στην Ουκρανία.

"Είμαι υπερήφανος που επέβαλε κυρώσεις ο Πούτιν. Δεν θα σταματήσω ποτέ τις προσπάθειές μου και την προσήλωσή μου στην ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, η οποία περιλαμβάνει και την Κριμαία" έγραψε ο Μακέιν στον λογαριασμό του στο Twitter. Ο Μακέιν επισκέφθηκε πρόσφατα το Κίεβο, επικεφαλής μιας αντιπροσωπείας Αμερικανών βουλευτών.

"Εάν η στήριξη προς τη δημοκρατία και την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας σημαίνει ότι θα μου επιβάλει κυρώσεις ο Πούτιν, όλα καλά" ήταν η αντίδραση του Μενέντες, επίσης στο Twitter.

"Είμαι υπερήφανος που περιλαμβάνομαι στον κατάλογο εκείνων που έχουν τη θέληση να σταθούν απέναντι στην επιθετικότητα του Πούτιν", σημείωσε από την πλευρά του ο Τζον Μπένερ.

Από defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου