Μεγαλύτερη διακύμανση του κινεζικού νομίσματος έναντι του δολαρίου αποφάσισε η Τράπεζα της Κίνας - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Μεγαλύτερη διακύμανση του κινεζικού νομίσματος έναντι του δολαρίου αποφάσισε η Τράπεζα της Κίνας

Η κίνηση θεωρείται ευρέως ως μία προσπάθεια να μειωθεί ο σοβαρός κίνδυνος μιας πτωτικής μεταστροφής στην Κίνα Η κινεζική κυβέρνηση ε...

Η κίνηση θεωρείται ευρέως ως μία προσπάθεια να μειωθεί ο σοβαρός κίνδυνος μιας πτωτικής μεταστροφής στην Κίνα

Η κινεζική κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιτρέψει μία μεγαλύτερη διακύμανση του νομίσματός της, του ρενμίμπι ή γουάν, έναντι του δολαρίου σε μία ακόμη ένδειξη της χαλάρωσης του ελέγχου που ασκεί στην οικονομία.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι, από αύριο Δευτέρα, η ημερήσια ζώνη συναλλαγών θα διπλασιαστεί στο 2% και στις δύο πλευρές της ρυθμιζόμενης από την κυβέρνηση ισοτιμίας, κάτι που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερες διακυμάνσεις τιμών.

"Η διεύρυνση βρίσκεται μέσα σε λογικό εύρος και είναι ένα δοκιμαστικό βήμα προς την απελευθέρωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του γουάν", δήλωσε ο Γι Τζιανρόγνκ, ανώτερος οικονομικός ερευνητής στην Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών.

Η κίνηση θεωρείται ευρέως ως μία προσπάθεια να μειωθεί ο σοβαρός κίνδυνος μιας πτωτικής μεταστροφής στην Κίνα.

Αν και η οικονομία της αυξάνεται με ποσοστό μόλις κάτω από το 7%, ο ρυθμός ανάπτυξης έχει πέσει απότομα τα τελευταία χρόνια και υπάρχουν ανησυχίες ότι οι τράπεζες κρύβουν παθητικό.

Η κυβέρνηση έχει εντείνει τα σχέδια για απελευθέρωση των επιτοκίων και μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδιάζει να δώσει την ευχέρεια σε πέντε ιδιωτικές τράπεζες να τεθούν επικεφαλής πιλοτικών προγραμμάτων, επιτρέποντάς τους να ανταγωνίζονται τις κρατικές εμπορικές τράπεζες.


Παρά τις κινήσεις προς τη φιλελευθεροποίηση της οικονομίας, η κινεζική κυβέρνηση εξακολουθεί να ορίζει την καθημερινή ισοτιμία, κάτι που της επιτρέπει να αποφεύγει μεγάλες διακυμάνσεις στην αξία του ρενμίμπι.

Από "Επίκαιρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου