Μετά την στρατιωτική δράση, επαναφορά σε διπλωματία! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Μετά την στρατιωτική δράση, επαναφορά σε διπλωματία!

Ο Πούτιν έκανε χρήση στρατού για να κρατήσει υπό Ρώσικο συμφέρον Κριμαία και Αν.Ουκρανία και τώρα κάνει  διπλωματική και πολιτική κίνηση...

Ο Πούτιν έκανε χρήση στρατού για να κρατήσει υπό Ρώσικο συμφέρον Κριμαία και Αν.Ουκρανία και τώρα κάνει  διπλωματική και πολιτική κίνηση.

Γράφει ο Αλέξανδρος Νικλαν

Μετά την ισχυρή επίδειξη δυνάμεων στρατού, μην έχοντας να αντιμετωπίσει ούτε καν μια αντίδραση απο οποιαδήποτε πλευρά, θα θελήσει να εκμεταλλευθεί την στρατιωτική ισχύ και να επιβάλει το Ρώσικο Gunboat Diplomacy,  αλλά και την επιβολή ενεργειακής δράσης αν θελήσουν να περάσουν εκβιασμό.

Στο δικό μου μυαλό , ο Πούτιν έχει καταφέρει να στριμώξει σε γωνία τους αντίπαλους παίκτες της διπλωματικής σκακιέρας, περιμένοντας κίνηση που έχει έτοιμη απάντηση. Οπότε ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ πλέον. Η παρουσία του στρατού θα παραμείνει ισχυρή ως μοχλός πίεσης αλλά δεν θα προχωρήσει σε πολεμική εμπλοκή απο την στιγμή που έχει ήδη εγκαθιδρύσει ισχύ στην περιοχή. Θα ήταν ανώφελο και πλεονασμός.

Πλέον σειρά θα πάρει το διπλωματικό αλισβερίσι όπου θα πέσουν πρώτα όλες οι απίθανες περιπτώσεις ανταλλαγής/συναλλαγής... μέχρι να φτάσουν σε σημείο επαφής και κοινής συνεννόησης. Το σίγουρο είναι πάντως πώς η Ρωσία έχει κερδίσει κατά κράτος την Δύση ήδη μέχρι στιγμής, αφού τόσο στρατιωτικά όσο και διπλωματικά προχωράει χωρίς αντίπαλο.

Παραμένω επίσης στην γνώμη μου πως ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι ανίκανος να διαχειριστεί τέτοια θέματα Υψηλής διπλωματίας (κάτι που το λέω απο την ημέρα εκλογής του) και έχει καταφέρει να υποσκελίσει την δύναμη της χώρας του σε σημείο που δεν έχει βιώσει από την προεδρία Νίξον. Αν κάποιοι έχουν περί αντιθέτου γνώμη θα τους ζητούσα να σκεφτούν πως θα αντιδρούσαν οι Ρέιγκαν , Μπους πρεσβύτερος, κτλ..

Έχει καταφέρει ο συγκεκριμένος να αναστατώσει μια υφήλιο με λάθος επιλογές και πράξεις. Ναι μεν , σίγουρα, οι ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν να συνεχίζουν να είναι οι στρατιωτικοί φύλακες του πλανήτη για μεγαλύτερο διάστημα, αλλά οι επιλογές του να απαξιώσει το Ισραήλ, Γαλλία και Αγγλία (παραδοσιακοί σύμμαχοι) και να εμπιστευθεί τον παλιό "άξονα" (Ιαπωνία, Γερμανία) μαζί με ένα αλαζονικό κράτος της Τουρκίας, επέφεραν τεράστια κενά και προβλήματα.


Έτσι Κίνα και Ρωσία εφήρμοσαν αυτό που αναφέρουν οι Κισινγκερ και Μπρενζίνσκι... Οι υπερδυνάμεις χάνουν την θέση τους μόλις αφήσουν κενά και τα καλύψουν άλλοι , πιο έντονοι και επίδοξοι μνηστήρες με ανερχόμενες ικανότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου