Ο καθηγητής Χ. Γούδης υποψήφιος για το Α΄ Δημοτικό Διαμέρισμα με τον Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο καθηγητής Χ. Γούδης υποψήφιος για το Α΄ Δημοτικό Διαμέρισμα με τον Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας!

Σύμφωνα με πληροφορίες του makeleio.gr ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πάτρας, Χρίστος Γούδης, θα κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο ...

Σύμφωνα με πληροφορίες του makeleio.gr ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πάτρας, Χρίστος Γούδης, θα κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Α Δημοτικό Διαμέρισμα με το ψηφοδέλτιο του Ηλία Κασιδιάρη.

Οι πληροφορίες δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, ωστόσο θα έχουμε νεώτερα εντός των ημερών, εφόσον υπάρξει και κάποια πιο επίσημη ανακοίνωση.

Ποιος είναι ο Χρίστος Γούδης:

Αστροφυσικός, ποιητής και συγγραφεύς, μεταφραστής ξένης λογοτεχνίας, πολιτικός στοχαστής.

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1947. Απεφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1969. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αστροφυσική στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ στην Αγγλία, απ’ όπου έλαβε Μάστερ (M.Sc.) και Διδακτορικό (Ph.D.) το 1972 και 1974 αντιστοίχως. Στη συνέχεια εργάστηκε ως ερευνητής στο ίδιο πανεπιστήμιο στην Αγγλία έως το 1979, και στο Ινστιτούτο Αστρονομίας Max Planck της Χαϊδελβέργης στη Γερμανία έως το 1981. Εξελέγη Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών το 1981, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα. Παράλληλα, από το 2001 είναι Διευθυντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας και Αστροφυσικής και επιπλέον, από το 2003, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής κατά τις διετίες 1985-1987 και 1987-1989. Υπήρξε ιδρυτής και Διευθυντής Σπουδών του Ελεύθερου Δημοτικού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΔΗ.ΠΑ) του Πειραιά (1987–1989). Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Πάτρας (1999-2002). Στην επιστημονική του εργογραφία περιλαμβάνονται πάνω από ογδόντα επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά της ειδικότητάς του, το σύγγραμμα «The Orion Complex: A Case Study of Interstellar Matter» (Reidel, 1982), δώδεκα πανεπιστημιακά συγγράμματα στο πεδίο της Αστροφυσικής και της Φυσικής, το έργο για το ευρύτερο κοινό «Κοσμικές Διαδρομές» (1991 και αναθεωρημένη έκδοση 2005), και σε συνεργασία με την Π.-Ε. Χριστοπούλου τα έργα «Περί Αστρολογίας» (1993) και «Οι Πρωτοπόροι της Επιστήμης και της Τεχνολογίας» (1997).

Γράφει και δημοσιεύει ποίηση από το 1968. Γνώστης επτά ξένων γλωσσών (αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά, ρωσικά, γαλλικά, ιταλικά και πορτογαλικά), μετέφρασε, σχολίασε και παρουσίασε σε δίγλωσσες εκδόσεις τα μείζονα ποιητικά έργα του.

Άλλο πεδίο ενασχολήσεως του Χρίστου Γούδη, μετά την αστροφυσική και την ποίηση, υπήρξε η πολιτική φιλοσοφία. Έχει συγγράψει τα έργα πολιτικής και κοινωνικής φιλοσοφίας «Η Κουλτούρα της Δεξιάς» (2005) και «Οδός Ελλήνων» (2006), όπως και περίπου διακόσια άρθρα στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο γύρω από θέματα επιστήμης, πολιτισμού και πολιτικής φιλοσοφίας, ενώ παράλληλα έχει επανειλημμένως αναπτύξει τις θέσεις και τις απόψεις του γύρω από μείζονα επιστημονικά, κοινωνικά και εθνικά θέματα σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Συνέβαλε, από το 1982 και μετά, στην διαμόρφωση της ιδεολογίας και της πολιτικής φιλοσοφίας της ευρύτερης φιλελεύθερης, εθνικής, και ελευθεριακής Δεξιάς, αλλά και της πολιτικής της στην Έρευνα, την Παιδεία και τον Πολιτισμό, μέσα από τις δραστηριότητές του σε think tanks της παράταξης, όπως το ΚΠΕΕ (Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επιμόρφωσης), η ΚΙΠΑΕΑ (Κίνηση για τον Πολυμερή Αφοπλισμό, την Ελευθερία και την Ασφάλεια της Ευρώπης), η ΕΜΠΡΟΣ (Εταιρεία Μελέτης Προβλημάτων Συλλογικών), το ΙΠΟΜΕ (Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών), το Φιλελεύθερο Φόρουμ, το ΚΕΜΕΠΕ (Κέντρο Μελέτης Προβλημάτων του Ελληνισμού), και την θέση του ως Υπεύθυνου Ιδεολογίας και Πολιτικής στο ΙΔΚΚ (Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής»).

Από το 2006-07 τουλάχιστον, αντιστεκόμενος στον «τεχνολογικό νεοβαρβαρισμό και αμοραλιστικό οικονομισμό που δίκην πλημμυρίδος κατακλύζουν τη γη των προγόνων μας» [1], παραμένοντας πάντοτε ανεξάρτητος («αναρχοδεξιός», κατά την δική του, χαρακτηριστική, έκφραση), δραστηριοποιήθηκε εντονότερα στον ελληνοκεντρικό – εθνικιστικό πολιτικό χώρο.

Τον Δεκέμβριο του 2007 ίδρυσε το Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης», ίδρυμα του οποίου κατέχει από τότε την θέση του προέδρου. Καταστατικός σκοπός του Ιδρύματος είναι «η συστηματική μελέτη, έρευνα και προβολή της Ελληνικής Ιστορίας, η ανάδειξη της τρισχιλιετούς συνέχειας του Ελληνικού Έθνους, η προβολή του Ελληνισμού μέσα από τις πολιτιστικές και ιστορικές του διαστάσεις, όπως και η προώθηση της αρμονικής συμβίωσης και συνεργασίας των εθνών (με την καλλιέργεια του αμοιβαίου σεβασμού της ιστορίας, των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων τους), η ανάδειξη των προσωπικοτήτων της νεότερης Ελληνικής ιστορίας και η συμβολή στην ποιοτική αναβάθμιση της πνευματικής και πολιτικής ζωής της Ελλάδος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου