Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για νέο «Ψυχρό Πόλεμο» με τη Ρωσία - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για νέο «Ψυχρό Πόλεμο» με τη Ρωσία

Πολιτική μακράς απομόνωσης της Ρωσίας σκοπεύει να ακολουθήσει ο Λευκός Οίκος, διακόπτοντας οικονομικούς και πολιτικούς δεσμούς μεταξύ το...

Πολιτική μακράς απομόνωσης της Ρωσίας σκοπεύει να ακολουθήσει ο Λευκός Οίκος, διακόπτοντας οικονομικούς και πολιτικούς δεσμούς μεταξύ του Κρεμλίνου και της Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ο αμερικανός πρόσεδρος Μπαράκ Ομπάμα είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει μια «σύγχρονη έκδοση του Ψυχρού Πολέμου» απέναντι στη Μόσχα, με αφορμή τα γεγονότα στην Ουκρανία. 

Επικαλούμενη δηλώσεις του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Ιβι Ντάαλντερ, η εφημερίδα αναφέρει πως ο πρόεδρος Ομπάμα θα προχωρήσει σε συτήν την τακτική τα υπόλοιπα δυόμισι χρόνια της προεδρικής του θητείας, επεκτείνοντας τις κυρώσεις διαρκείας κατά της Μόσχας. 

«Ακόμα κι εάν βρεθεί συμβιβαστική λύση προς την εκτόνωση της κρίσης στην Κριμαία και στη νότια και ανατολική Ουκρανία, ο Ομπάμα δεν πρόκειται να προχωρήσει στην αποκατάσταση των σχέσεων με τον πρόεδρο Πούτιν» γράφει το δημοσίευμα, επικαλούμενο συνεργάτες του αμερικανού Προέδρου. «Τα τελευταία δυόμισι χρόνια της θητείας του ο Ομπάμα θα προσπαθήσει να διασώσει οριακά  μια ελάχιστη συνεργασία με τη Μόσχα  και να αποτρέψει τον Πούτιν από οποιαδήποτε άλλη διεθνή διαταραχή μπορεί να προκαλέσει» λένε οι New York Times.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ομπάμα θα βασιστεί  στην πολιτική που υιοθέτησαν οι ΗΠΑ το 1947 απέναντι στη Σοβιετική Ενωση, ενώ παράλληλα θα ζητήσει διεθνή συναίνεση ακόμα και από την Κίνα, η οποία παραδοσιακά στηρίζει τη Ρωσία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου