Η Στάση των κομμάτων στην επιτροπή για τον αντιρατσιστικό και ο αγώνας που τώρα αρχίζει - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Στάση των κομμάτων στην επιτροπή για τον αντιρατσιστικό και ο αγώνας που τώρα αρχίζει

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη Β’ ανάγνωσή του από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύν...

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη Β’ ανάγνωσή του από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, με στήριξη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και τον εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών» οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιφυλάχθηκαν ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου υποσχέθηκε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, η οποία αναμένεται μετά τις εορτές του Πάσχα, θα ενσωματώσει βελτιωτικές αλλαγές που έχουν κατατεθεί από τα κόμματα.

Η σημερινή στάση των κομμάτων, εν’ όψει μάλιστα των επερχόμενων εκλογών καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το πώς επιλέγουν τα κόμματα της Βουλής να τοποθετηθούν έναντι ενός νόμου που παρόλες τις διαβεβαιώσεις αποτελεί τον κώδικα που θα εμπνεύσει την πολιτική καταστολής για όποιον αμφισβητεί την πολιτική ορθότητα.

Η Νέα Δημοκρατία μετά από παλινωδίες – και προφανώς εσωτερικές διαπραγματεύσεις- φέρνει για μία ακόμη φορά τον νόμο, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή της ηγεσίας της, ό,τι κόστος και εάν έχει αυτή, όσο και αν αναδεικνύει την αναξιοπιστία της και την δυσαναλογία προεκλογικών λόγων-κυβερνητικών πράξεων.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ παραμένουν οι σταθεροί “υποστηρικτές” του νομοσχεδίου, πολέμιοι της ελευθερίας της έκφρασης ή μάλλον πολέμιοι της αντίθετης από την αριστερίστικη άποψης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει “παρών” προκειμένου να διατηρήσει την ιδεολογική του ηγεμονία και να πιέσει για πιο σκληρά μέτρα, περισσότερες διατάξεις και ακόμη πιο στενό περιορισμό της σκέψης.

Δυσάρεστη έκπληξη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που αντί να επιλέξουν μία ξεκάθαρη στάση επί της αρχής του νομοσχεδίου, επιφυλάσσονται για να απαντήσουν με βάση “τεχνικότητες” επί των άρθρων.

Ξεκάθαρη απόρριψη – για διαφορετικούς ίσως λόγους – μόνον από την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Τα δύο περιγραφόμενα ως “άκρα” είναι τα μοναδικά κόμματα, που υπερασπίζονται επί τω έργω την ελευθερία της έκφρασης στην ελληνική κοινωνία του 2014. Που επιθυμούν οι εγκληματικές πράξεις να αντιμετωπίζονται ως εγκληματικές πράξεις και οι σκέψεις, οι απόψεις και οι γνώμες ως αυτό που είναι και τίποτε παραπάνω.

Αναμένεται πλέον η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου θα γίνουν – εάν γίνουν- προσωπικές επιλογές πλέον των βουλευτών. Και όπου ελπίζουμε να υπάρχει ονομαστική ψηφοφορία, προκειμένου ο καθείς να βρεθεί ενώπιον των ευθυνών του.

Από την πλευρά μας καλούμε τους πολίτες της χώρας να επαγρυπνούν και να επικοινωνήσουν μαζί μας για να υπάρξει μια ισχυρή αντίδραση στον συγκεκριμένο νόμο. Ακόμη και εάν ψηφισθεί τίποτε δεν αποκλείει ότι στο εγγύς μέλλον μπορεί να τροποποιηθεί ή αντικατασταθεί. Με αυτό δεδομένο χτίζουμε τώρα τις βάσεις της αμφισβήτησής του.

Επικοινωνήστε μαζί μας και βοηθήστε προς αυτή την κατεύθυνση.
Δελτίο Τύπου – 10/4/2014
email επικοινωνίας: no.censorship.gr@gmail.com
Πρωτοβουλία “Όχι στην λογοκρισία-Όχι στον αντιρατσιστικό”


Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου