Νέα φοροκλοπή Ελλήνων πολιτών ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών - Από το πρώτο ευρώ ο φόρος στους τόκους καταθέσεων - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Νέα φοροκλοπή Ελλήνων πολιτών ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών - Από το πρώτο ευρώ ο φόρος στους τόκους καταθέσεων

Νέα φοροκλοπή Ελλήνων πολιτών ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, που βάζει στο στόχαστρο τους τόκους των τραπεζικών καταθέσεων που θα δ...

Νέα φοροκλοπή Ελλήνων πολιτών ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, που βάζει στο στόχαστρο τους τόκους των τραπεζικών καταθέσεων που θα δηλωθούν χωρίς καμιά εξαίρεση ως προς το ύψος τους στη φορολογική δήλωση!

 Γράφει ο Στέλιος Κράλογλου

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο είχε προαναγγείλει ότι οι φορολογούμενοι που έχουν μέχρι 250 ευρώ τόκους από τραπεζικές καταθέσεις μπορούν να μην τα δηλώνουν στη φορολογική δήλωσή τους, τώρα υποχρεώνει τους φορολογουμένους να δηλώνουν κάθε ποσό τόκου, ακόμα και ένα ευρώ. 

Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν διπλό φόρο για τους τόκους που εισέπραξαν το 2013 από τις τραπεζικές καταθέσεις. Πρώτον, θα έχουν ήδη πληρώσει φόρο 15% επί των τόκων, τον οποίο παρακρατά η τράπεζα, και δεύτερον, θα πληρώσουν και επί των τόκων εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστή 1%-4%.

Ομως το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το έχουν οι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά τη διάρκεια του 2013 δεν απέκτησαν καθόλου εισοδήματα, όπως άνεργοι, απολυμένοι, νέοι που δηλώνονται ως προστατευόμενα μέλη. Θα εμφανιστούν στην Εφορία με δηλωθέντα ποσά... μερικών λεπτών του ευρώ από τόκους και θα φορολογηθούν με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης με συντελεστή 10% από το πρώτο ευρώ!

Εστω λοιπόν ότι ένας νεαρός που έχει μόλις ενηλικιωθεί εμφανίζει στη φορολογική του δήλωση λίγα σεντς από τόκους. Η Εφορία θα του καταλογίσει το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα των 3.000 ευρώ, εξέλιξη η οποία θα έχει τρεις αρνητικές συνέπειες:

α) Να πληρώσει φόρο 10% επί του τεκμαρτού εισοδήματος των 3.000 ευρώ, δηλαδή 300 ευρώ.

β) Το παιδί θα πάψει να θεωρείται προστατευόμενο μέλος και οι γονείς του δεν θα δικαιούνται οικογενειακό επίδομα από τον ΟΓΑ.


γ) Θα κληθεί να υποβάλει ξεχωριστή δήλωση και να πληρώσει ακόμη έναν φόρο. Αυτό θα συμβεί επειδή δεν θα έχει μαζέψει αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του τεκμαρτού εισοδήματος των 3.000 ευρώ, δηλαδή 750 ευρώ, και θα φορολογηθεί για το τμήμα αυτό του εισοδήματος με φόρο 22%. Συγκεκριμένα θα κληθεί να πληρώσει φόρο 165 ευρώ.

Από "Δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου