Σκόπια: «Σκοτωμός» προεκλογικός για το ζήτημα του ονόματος - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σκόπια: «Σκοτωμός» προεκλογικός για το ζήτημα του ονόματος

Πολιτικός πόλεμος έχει ξεσπάσει στα Σκόπια μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για το θέμα του ονόματος, με την αντιπολίτευση ν...

Πολιτικός πόλεμος έχει ξεσπάσει στα Σκόπια μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για το θέμα του ονόματος, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί τον Γκρουέφσκι ότι έχει σηκώσει πολύ τους τόνους στο θέμα της ονομασίας και τηρεί ιδιαίτερα σκληρή γραμμή έναντι της Ελλάδας.

Ο Γκρουέφσκι από την πλευρά του δεν δίστασενα κατηγορήσει την αντιπολίτευση για «προδοσία», λέγοντας μάλιστα ότι οι σοσιαλδημοκράτες αντίπαλοί του ακούγονται ως Έλληνες πολιτικοί!

Μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών του εθνικιστικού κόμματος του VMRO, ο Γκρουέφσκι κατηγόρησε το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα SDSM για την αποδοχή τριών προτάσεων για την ονομασία της χώρας και απόσεισε από τους ώμους του το βάρος των ευθυνών που τα αντιπολιτευόμενο κόμμα του επέρριψε, για τη μη ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, εξαιτίας της σκληρής στάσης του στο ζήτημα του ονόματος.

«Μήπως ακούω τον Βενιζέλο να μιλά;» αναρωτήθηκε ο Γκρουέφσκι. «Είναι σα να μιλά ο Βενιζέλος και όχι ένας Μακεδόνας. Μόνο οι Έλληνες λένε τέτοια πράγματα. Δεν πιστεύω ότι είναι τυχαίο», είπε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, ο οποίος έχει κάνει σημαία του έναν ανιστόρητο και γελοίο εθνικισμό που δεν ωφελεί, καταρχήν, την ίδια του τη χώρα.

Απαντώντας, ο υποψήφιος του SDSM για την προεδρία της ΠΓΔΜ, Στέβο Πενταρόφσκι, είπε ότι αν εκλεγεί, θα προσπαθήσει να επιλύσει το ζήτημα του ονόματος, επιτυγχάνοντας πρώτα ένα μίνιμουμ εθνικής αποδοχής. Στις 13 Απριλίου θα γνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου