Νίκη των Συντηρητικών σε Κύπρο και Αυστρία - Ενισχύθηκε το ακροδεξιό FPÖ με ποσοστό 20% - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Νίκη των Συντηρητικών σε Κύπρο και Αυστρία - Ενισχύθηκε το ακροδεξιό FPÖ με ποσοστό 20%

Το συντηρητικό ÖVP είναι σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα ο νικητής των ευρωεκλογών στην Αυστρία. Ενισχύθηκε το ακροδεξιό FPÖ, ενώ στη δ...

Το συντηρητικό ÖVP είναι σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα ο νικητής των ευρωεκλογών στην Αυστρία. Ενισχύθηκε το ακροδεξιό FPÖ, ενώ στη δεύτερη θέση περιοριορίσθηκε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, SPÖ.

Αν και με απώλειες 2,5 ποσοστιαίων μονάδων οι αυστριακοί Συντηρητικοί του ÖVP παραμένουν πρώτο κόμμα με 27,7%. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, που μετέδωσε η αυστριακή τηλεόραση, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έρχεται δεύτερο με 23,8%, ενώ ενισχύεται κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες το ακροδεξιό FPÖ που αγγίζει το 20%. 

Αναλυτές αποδίδουν την άνοδο των ακροδεξιών στο γεγονός ότι στις ευρωεκλογές αυτές δεν ήταν υποψήφιος ο ανεξάρτητος Χανς Πέτερ Μάρτιν, ο οποίος το 2009 είχε αποσπάσει πολλές ψήφους διαμαρτυρίας. Κατά 5 μονάδες βελτίωσαν το ποσοστό τους οι Πράσινοι, φθάνοντας στο 14,3%, ενώ και το νεοπαγές φιλελεύθερο κόμμα NEOS, στην πρώτη του εμφάνιση σε ευρωεκλογές διασφαλίζει το 8% των ψήφων.

Exit Poll: Πρωτιά του ΔΗΣΥ

Καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές πέτυχε στην Κύπρο το φιλοευρωπαϊκό συντηρητικό ΔΗΣΥ, σύμφωνα με τα exit poll. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός λαμβάνει ποσοστό μεταξύ 36,5% και 39,5%. Δεύτερη δύναμη αναδεικνύεται το αριστερό ΑΚΕΛ με ποσοστό 25,5%-28,5%, όπως μεταδίδει το ΡΙΚ. Η Κύπρος εκλέγει συνολικά 6 ευρωβουλευτές. Τα επίσημα αποτελέσματα καθώς και η κατανομή των εδρών αναμένονται αργότερα το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με πρώτα στοιχεία η προσέλευση στις κάλπες ήταν κάτω του 50%.

Στέφανος Γεωργακόπουλος/Σταμάτης Ασημένιος

Υπεύθ. Σύνταξης: Σπύρος Μοσκόβου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου