Χριστούγεννα «Τέλος» Από Την ΙΚΕΑ - Πλέον Θα Λέγονται «Χειμωνιάτικη Γιορτή» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Χριστούγεννα «Τέλος» Από Την ΙΚΕΑ - Πλέον Θα Λέγονται «Χειμωνιάτικη Γιορτή»

Ξεκινά η ισλαμοποίηση της Ευρώπης; Όλα κάποια στιγμή περνούν από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη. Στις ΗΠΑ πριν την έλευση του προέδρου Τραμπ, ...


Ξεκινά η ισλαμοποίηση της Ευρώπης;

Όλα κάποια στιγμή περνούν από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη. Στις ΗΠΑ πριν την έλευση του προέδρου Τραμπ, τα μεγάλα πολυκαταστήματα και κάποιες δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιούσαν τη λέξη «Χριστούγεννα» για να γιορτάσουν τα... Χριστούγεννα.

Αντ' αυτού  χρησιμοποιούσαν τη λέξη «γιορτές» για να μην παρεξηγηθούν μουσουλμάνοι. Όπως φαίνεται αυτή η τάση περνάει τώρα και στην Ευρώπη  και δεν χωρά αμφιβολία ότι πολύ σύντομα θα τη δούμε και στην Ελλάδα.

Η σουηδική εταιρία επίπλων ΙΚΕΑ εγκαινίασε μία νέα συλλογή που όπως συνήθως αποτελείται από χριστουγεννιάτικα στολίδια, γκλίτερ και σκεύη για gingerbread. Η μόνη διαφορά φέτος είναι ότι η λέξη «Χριστούγεννα» έχει επιμελώς αποφευχθεί από κάθε αναφορά.

Στον αντίποδα η ΙΚΕΑ μιλάει για μία «χειμωνιάτικη γιορτή». Η επιλογή αυτή,πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις στη Σκανδιναβία.

«Την ώρα που η ισχυρή πλειοψηφία των Δανών ανυπομονεί να γιορτάσει τα παραδοσιακά δανέζικα Χριστούγεννα, η ΙΚΕΑ αποφάσισε να «στολίσει» γιορτάζοντας ένα «χειμωνιάτικο πάρτυ. Αγαπώ τη Σουηδία, όμως η πολιτική ορθότητα που έρχεται από τους γείτονές μας είναι λίγο ενοχλητική. Εσείς τελικά τι θα κάνετε στις 24 Δεκεμβρίου; Θα γιορτάσετε τα Χριστούγεννα ή ένα χειμωνιάτικο πάρτι;», έγραψε ο δεξιός πρόεδρος του Λαϊκού κόμματος Peter Skaarup στο facebook.

Αντίστοιχα και ο πολιτικός Mads Fuglede από to φιλελεύθερο-συντηρητικό κόμμα Venstre, υποστήριξε την ίδια άποψη. «Νιώθω υποχρεωμένος να δηλώσω: Δυστυχώς δεν μπορούμε να πάμε στα ΙΚΕΑ. Πραγματικά μου αρέσουν τα προϊόντα τους αλλά εφόσον αποκαλούν τα Χριστούγεννα «χειμωνιάτικη γιορτή», δεν πρέπει να ξαναπατήσουμε εκεί μέσα», έγραψε στο facebook.

Η ιστοσελίδα του IKEA στο Facebook κατακλύστηκε από εξαγριωμένα μηνύματα με κάποιους να το τραβάνε ακόμα περισσότερο σχολιάζοντας ότι πρόκειται για μία «υπόκλιση στο Ισλάμ», καλώντας παράλληλα σε μποϊκοτάζ. Ούτε όμως και στη Νορβηγία πέρασε απαρατήρητο αυτό το διαφημιστικό τρικ της ΙΚΕΑ. Ο δεξιός προοδευτικός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Per Willy Amundsen επέκρινε την πολιτική ορθότητα της εταιρείας.

«Όπως οι περισσότεροι, ανυπομονώ να γιορτάσω τα παραδοσιακά νορβηγικά Χριστούγεννα. Όχι όμως και η ΙΚΕΑ που μας καλεί σε ένα «χριστουγεννιάτικο πάρτι». Η πολιτική ορθότητα των Σουηδών δεν έχει όρια. Αυτό θα έπρεπε να ληφθεί ως παρωδία από την αρχή. Δεν θα ξοδέψουμε τίποτα στα ΙΚΕΑ πριν τα Χριστούγεννα», έγραψε σχετικά.

«Ναι η ΙΚΕΑ δεν τα κατάφερε καλά με αυτό το διαφημιστικό κόλπο», έγραψε ένας χρήστης του twitter. Εξαγριωμένες τοποθετήσεις έκαναν την εμφάνισή τους και στην Σουηδία. «Γεια σου ΙΚΕΑ! Πώς θα αποκαλέσεις το Ραμαζάνι; Μία γιορτή του Απρίλη; Ή είναι μόνο οι χριστιανικές εορτές που μετονομάζεις;», αναρωτήθηκε με σαρκασμό ένας άλλος χρήστης του twitter. Ένας άλλος χρήστης ανέβασε μία φωτογραφία από τον ιστότοπο της ΙΚΕΑ όπου αναγράφεται η φράση «χριστουγεννιάτικα στολίδια».

Ο εκπρόσωπος της ΙΚΕΑ, Christian Mouroux, από την πλευρά του σημείωσε ότι η φράση «χειμωνιάτικη γιορτή» έχει επιλεγεί αποκλειστικά για διαφημιστικούς λόγους και όχι στο όνομα της πολιτικής ορθότητας.

«Τέσσερις φορές το χρόνο ανακοινώνουμε μία νέα κολεξιόν που είναι περισσότερο εποχική, παρά συνδέεται με συγκεκριμένες γιορτές. Τώρα μπαίνουμε σε μία εποχή που ονομάζεται χειμώνας και γι’ αυτό προσφέρουμε μία ευρεία κατηγορία προϊόντων που αφορούν όλη αυτή την περίοδο».


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου