Σενάρια εξελίξεων στον εθνικιστικό χώρο, μετα την πιθανότατη αθώωση της Χ.Α. - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σενάρια εξελίξεων στον εθνικιστικό χώρο, μετα την πιθανότατη αθώωση της Χ.Α.

Ακολουθεί ένα σεναριο επιστημονικης φαντασιας από αυτά που συχνα-πυκνα επαληθεύονται... Γράφει ο Λευτερης Πανουσης Να με σχωρνάτε...


Ακολουθεί ένα σεναριο επιστημονικης φαντασιας από αυτά που συχνα-πυκνα επαληθεύονται...


Να με σχωρνάτε, αλλά επειδή  οι καιροί είναι πονηροί, θα επαναλάβω εδώ κάτι που τονίζω κατα συρροήν και κατ' εξακολούθησιν...
Όσα γράφω στο ιστολόγιο μου, αποτελούν προσωπικές μου απόψεις - εξόν και αν δηλώνω ρητά, ότι πρόκειται για πληροφορίες, οπότε ξεκαθαρίζω και την προέλευση τους...
Για το συγκεκριμένο κείμενο λοιπόν, σας βεβαιώνω ότι στηρίζεται αποκλειστικά σε προσωπικές μου εκτιμήσεις και δεν διαθέτω καμία εξουσιοδότηση, καμία πληροφόρηση και καμία καθοδήγηση, από πολιτικούς, πολιτευτές ή δημοσιογράφους του εθνικιστικού χώρου.

Γράφω με το δικαίωμα του απλού πολίτη να εκφράζει ελεύθερα την άποψη του και με το αναφαίρετο δικαίωμα του ταπεινού συγγραφέα, να συνθέτει σενάρια πολιτικής φαντασίας.


Παρακαλώ συνεπώς φίλους/ες μπλόγκερς, δημοσιογράφους και σχολιογράφους, που πιθανόν θα αναδημοσιεύσουν κομματάκια του κειμένου ή και ολόκληρο το άρθρο, να σεβαστούν αυτή τη δήλωση και να την κοτσάρουν φάτσα-κάρτα στην όποια αναδημοσίευση τους.

Μην το κάνουμε σαν μερικές άλλες αναδημοσιεύσεις άρθρων μου [όπως εκείνο το "ιστορικό"  για την κ. Θάνου] που πλασαρίστηκαν τάχα μου ως επίσημες κομματικές ανακοινώσεις...

Κι αφου τα ξεκαθαρίσαμε ετούτα, πάμε τώρα στο μενού...

Προσωπικώς λατρεύω τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας
Προτιμώ όμως να γραφω σεναρια πολιτικής φαντασίας, σαν αυτα που σας διδω εδώ...

Σενάρια εξελίξεων στον εθνικιστικό χώρο, μετά την πιθανότατη αθώωση της Χ.Α.

Βεβαίως τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί τελεσίδικα, ούτε καν σε πρώτο βαθμο, στην αρμένικη δίκη της Χρυσης Αυγής, που εδώ και 5 χρόνους κρατάει ουσιαστικά σε αιχμαλωσία την πλειοψηφία του Ελληνικού εθνικιστικού χώρου, ωστόσο η αγόρευση της εισαγγελέως κ. Οικονόμου, ήταν τόσο ξεκάθαρη και τόσο κατηγορηματική, ώστε πλέον η αθώωση των ηγετικών στελεχών της Χ.Α. προβάλλει ως η πιθανότερη εξέλιξη.

Και ναι μεν, συνέβη ήδη μία φορά σε αυτή τη δίκη [και άρα είναι πιθανόν να ξανασυμβεί], η Πρόεδρος του δικαστηρίου, να προσπελάσει την πρόταση της εισαγγελιας και να εκδόσει άλλη απόφαση.

Το βλέπω όμως πολύ δύσκολο εφόσον, πλην της εισαγγελέως, η οποία δεν έκαμε τίποτα παραπάνω από το εκφράσει τα δεδομένα της κοινής λογικής, την ίδια γνώμη περί της αθωότητας των κατηγορουμένων, ασφαλώς πρέπει να έχουν και όλοι οι σώφρονες Έλληνες.
[Εξαιρούνται φυσικά οι αριστεροί, οι οποίοι το φέρουν βαρέως και το που είναι Έλληνες, ενω θα έδιναν τα πάντα για να πάψουν να είναι...]

Διότι πως είναι δυνατόν να κατηγορείται η ηγεσία ενός πολιτικού κόμματος, για πράξη που έκαμε ένα μέλος [έστω] του κόμματος, απανου σε έναν καυγά;
Αυτό υπερβαίνει ακόμα και την αρχή της συλλογικης ευθυνης των ναζηδων.
Αν το πάρουμε έτσι, τότε και οι πρόεδροι όλων των ποδοσφαιρικών ομάδων, θα έπρεπε εδώ και πολλά χρονια να βρίσκονται στα κάτεργα, για τις αθλιότητες που διαπράττουν κάθε τόσο οι χουλιγκάνοι.

Συνεπώς, η αθώωση των κατηγορούμενων χρυσαυγιτών είναι σχεδόν βέβαιη, όχι μόνον επειδή το πρότεινε η ίδια η εισαγγελέας αλλα και επειδή αυτό προτείνει η λογική, από όποια μεριά και αν το κρίνει κανείς.

Εξαιρουνται όπως είπαμε οι εκ γενετής αντίφα και η κ. Φυσσα, που μπορει να συνεχίσει απτόητη να πετάει μπουκάλια σε κριτές και σε κρινόμενους.

Το ζήτημα που μπαίνει τώρα πια στον νου όλων των Ελλήνων πατριωτών, είναι το τι πρόκειται να συμβεί την "επόμενη μέρα" και τι είδους εξελίξεις θα υπαρξουν στη Χ.Α., μετα την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης

Δεν χωράει βέβαια ρώτημα ότι οι όποιες ανατροπές ή διαταραχές ή μετατροπές, συμβουν σε αυτό το κόμμα, θα επηρεάσουν άμεσα και ολόκληρο τον εθνικιστικό χώρο.

Και πρώτα απ όλα, τι θα γίνει με την περίφημη "αποζημιωση" του κόμματος, την οποία παρακρατεί εδώ και χρόνια το κράτος και πρέπει να φτάνει το πολυ σεβαστό ποσόν των 8.000.000 εβρώ. 

Όπως γράφτηκε στο news247 τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, ώστε να έχει αυτό το ποσόν αύριο κιόλας στη διάθεση του ο κ. Μιχαλολιάκος, παρότι το κράτος είναι υποχρεωμένο όντως να παραδώσει αναδρομικά όσα έχουν παρκαρατηθεί τοσα χρόνια, και απο την ελληνικη βουλή και απο την ευρωβουλη.

Κι αυτό επειδή η αποδοση προβλέπεται να γίνει μόνον μετά απο τελεσίδικη απόφαση. Πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και αν βγει αποφαση μεσα στην ανοιξη, η άσκηση μιας πιθανής έφεσης μπορεί να πάει τα πράγματα πολύ παρα-πέρα, στον χρόνο.

Και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει αν θα γίνει έφεση, ποιοι θα τη κανουν και ποτε θα την εκδικασει η δικαιοσύνη.

Ναι μεν η ηθική αιχμαλωσία του Λαϊκού Συνδέσμου μπορεί να τελειώσει μέχρι την άνοιξη, η οικονομικη αιχμαλωσία όμως είναι πολύ αμφίβολο το πότε θα αρθεί...

Πέραν αυτής της πολύ ουσιαστικης εκκρεμότητας όμως, τίθεται και ζήτημα συνεδρίου του κόμματος, και πολύ πιθανόν και να τεθεί ταυτόχρονα ζήτημα ηγεσίας.
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά...
Τι να συλλογιέται άραγε ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης;
Φυσικά, εγω δεν γνωρίζω...
Γνωρίζω όμως ότι είχε εκτιμήσει σωστά πως η αθώωση θα έρχονταν, αργά ή γρήγορα. 
Συνεπώς, πιστευω ότι στο όποιο στρατηγικό του σχέδιο, θα έχει συνυπολογίσει και μια πιθανή έκρηξη των δημοσκοπικών ποσοστών της ΧΑ, εξαιτίας συναισθηματικης φόρτισης των μαζών, 
για την αδικία που διεπράχθη κατά του Λαϊκού Συνδέσμου.
Ωστόσο αν συμβεί κάτι τέτοιο, τη δόξα για την άνοδο [έστω και προσωρινή]
θα την καρπωθεί όλη ο κ. Μιχαλολιάκος.
Και ασφαλώς τότε η πρωτοβουλία των κινησεων θα ξαναρθει στα χέρια του...
Το σωστό timing [χρονισμός] στην πολιτικη είναι το Α και το Ω... 
     Εκτός και αν ο κ. Κασιδιάρης δεν ενδιαφέρεται εν τέλει για την ηγεσία του κόμματος 

Αμέσως μετά την ήττα του Ιουλίου, ο Γ.Γ. της Χρυσης Αυγής, αν και δεν άφησε να γραφτεί κάτι επίσημα, ωστόσο είχε κάμει λόγο για συνέδριο του κόμματος, σε ομιλία του στην Τ.Ο. Αθηνων.

Προσωπικώς δεν ήμουν παρών και δεν μπορώ να σας βεβαιώσω κάτι τέτοιο, ωστόσο με ενημέρωσαν ότι πράγματι το είχε προαναγγείλει. Και τα πρόσωπα που μου έδωκαν την πληροφορία ανήκουν σε αυτά που η πίστη τους στον Αρχηγό είναι αδιαμφισβήτητη  [και που εγώ αποκαλώ χαϊδευτικά: εθνοκνίτες]

Ωστόσο, είτε προανήγγειλε συνέδριο είτε όχι, ο κ. Μιχαλολιάκος, έχω την εντύπωση ότι έχει έρθει ούτως ή αλλως η ώρα της διεξαγωγής τακτικού συνεδρίου, βάσει του καταστατικού του κόμματος.

Το βλέπω συνεπώς πολύ δύσκολο να την σκαπουλάρει ο κ. Μιχαλολιάκος και να αποφύγει το σκοπελο ενος τακτικου συνεδριου, στο οποίο έτσι κι αλλιως θα αιωρείται η αμφισβητηση στο προσωπο του και η αναγκη αλλαγης ηγεσιας στο κομμα.

Και το σημαντικότερο είναι ότι εδώ, φαίνεται πλέον να εισ
έρχεται δυναμικά στην διεκδίκηση της ηγεσίας της Χρυσης Αυγής, και ένα άλλο ιδιαίτερα προβεβλημένο στέλεχος της Χ.Α., ο κ. Ηλίας Κασιδιαρης.

Για τον κ. Κασιδιάρη λοιπον, είχα γράψει πριν από λίγο καιρό, ότι μάλλον πρέπει να έχει εκπονήσει ένα σαφές στρατηγικό σχέδιο, με ορίζοντα το πέρας της δίκης και την πιθανότατη αθώωση τόσο του ίδιου, όσο και των υπολοίπων κατηγορουμένων, το οποίο φαίνεται να τηρεί κατά γράμμα.

Προτού μπω σε λεπτομέρειες γύρω από τη στρατηγικη Κασιδιάρη και τις προοπτικές της, μετά από την πιθανότατη αθώωση της ΧΑ, πρέπει να ξεκαθαρίσω δύο πράγματα...
[Αφού βεβαίως σας θυμίσω για πολλοστη φορά, ότι όσα γράφω εδώ αποτελούν αυστηρα προσωπικες μου αποψεις και δικα μου σεναρια πολιτικής φαντασίας...]

Το πρώτο που έχω να πω είναι ότι ο κ. Κασιδιάρης μπορεί μεν να μετράει πολύ προσεκτικά τα λόγια του και να μην αποκαλύπτει τα στρατηγικά του σχέδια προτού το κρίνει ο ίδιος σκόπιμο, ωστόσο συνηθίζει να αφήνει κάποιες αιχμές, ειδικά με τις λακωνικές αναρτησεις του στο τουίτερ, για όσους αρεσκονται στα σεναρια πολιτικης φαντασιας [όπως εγώ]

Σε διάφορα τουήτς του λοιπόν, έκαμε σαφές ότι ο ίδιος δεν είχε καμία αμφιβολία για την αθωωτική αποφαση του δικαστηρίου, πολύ πριν η εισαγγελέας δείξει αυτον τον δρομο.

Θυμάμαι μαλιστα πρόσφατο τουητ του, στο οποίο έγραφε ότι ειχαν κατατεθει ως αποδεικτικα στοιχεια τα βιδεο με τη συνομιλια Μπαλτακου και τα ανηκουστα τηλεφωνηματα του κ. Σαμαρα, με τον "παναθηναϊκακια", τα οποία δεν αφήνουν καμία αμφιβολια ότι πρόκειται για σκευωρία!

Και φαίνεται ότι η εκτίμηση του ήταν σωστή, την ώρα που πολλοί χρυσαυγίτες έδειχναν πολύ κουμπωμένοι απεναντι στην ευθυκρισια της ελληνικης δικαιοσύνης...

Αν λοιπον ο κ. Ηλιας Κασιδιαρης προεξοφλεί την αθωωτική αποφαση [και για τους λογους που ηδη ανεφερα, πολυ σωστα το προεξοφλει] τότε πιθανότατα προεξοφλεί και το ότι σε λίγους μήνες, η Χρυσή Αυχή θα πάψει να είναι, τουλάχιστον ηθικά αιχμάλωτη, μιας βαρύτατης κατηγορίας για ηθική αυτουργία σε μια δολοφονία.

[Για το παραδακι είπαμε, ότι δεν είναι βεβαιο πως θα μπει στο ταμειο του κομματος, τόσο γρηγορα...]

Με δεδομένο ότι το πολιτικό κόστος απο τη δολοφονία Φύσσα το έχει ήδη χρεωθεί και ξεπληρώσει η Χ.Α., εφόσον απο το πιθανολογούμενο 15% που προσέγγιζε λιγο πριν τη δολοφονία, έπεσε [τότε] σε μονοψήφιο ποσοστό, η αθωωση της πιθανόν να λειτουργήσει ως θρυαλίδα που θα πυροδοτησει την αγανακτηση πολλων πατριωτων κατα του καθεστώτος, με συνέπεια να ξαναβρεί μέρος από το φωτοστέφανο του ηρωικού αντικαθεστωτικού κινήματος, το οποίο θα τραβηξει σεβαστό αριθμό αγανακτισμένων ψηφοφόρων.

Σε αυτή τη περιπτωση, ο κ. Κασιδιάρης θα πρέπει να επιχειρήσει το σάλτο μορτάλε του, και να διεκδικησει άμεσα την ηγεσία, προτού ο κ. Μιχαλολιάκος αρχίσει να καρπώνεται τους ψήφους της αγανάκτησης του κόσμου για τον οργανωμενο λαθρεποικισμο της Ελλαδος, που διεξαγει εργολαβικα η κυβερνηση Μητσοτακη.

Διότι μετα, θα είναι πολύ αργά.
Εξόν φυσικά και αν ο κ, Κασιδιαρης δεν έχει βλέψεις για την ηγεσία του κόμματος...

Το δεύτερο που πρέπει να παρατηρήσω εδώ, αφορά τον χαρακτήρα του κ. Ηλία Κασιδιάρη και μια πολύ παρεξηγημένη εικόνα του, που ωστόσο έχει περάσει σε πολύ κόσμο, χάρις στην στρεβλη προπαγάνδα των ΜΜΕ

Οι καναλαρχες λοιπον και τα παπαγαλακια τους, έχουν περασει στο πόπολο, μια imago του Ηλια Κασιδιαρη, που τον προβάλει στον μεσο ανυποψίαστο μικροαστό, περίπου ως τον Καπετάν-Φασαρία της ελληνικης πολιτικης σκηνης.

Θες το χαστουκι στην κ. Κανελλη, θες καποιες λανθασμένες αντιδράσεις του εντος του κοινοβουλίου [όπως τότε που παρολίγον να σφαλιαρίσει τον κ. Δενδια] ο κοσμάκης πιστεύει ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά οξύθυμο, ανεξέλεγκτο και βίαιο άτομο, το οποίο υπακούει στις εκρηκτικές διαθεσεις του θυμικού του, αντί να ζυγιάζει τις πράξεις του με τον νου και να τις φιλτραρει μεσα απο την κριση της λογικης...

Και δυστυχως για τον ίδιο, αυτη την στρεβλη εικονα του, δεν έχουν καμει τίποτα ως τωρα οι προπαγανδιστές του κόμματος του, για να την ανατρέψουν, στην κοινη γνώμη [ίσως επειδη η καμαρίλα Μιχαλολιάκου επιθυμεί να σερνεται μια τετοια δυσφημστικη εικονα...]

Κατι παρομοιο άλλωστε και εξισου καταστροφικο  για τη δημοσια εικονα του, είχαν επιτρέψει [ή και είχαν καλλιεργήσει] οι μηχανισμοί του Γ.Γραμματέα, σχετικά με την προσωπικότητα του κ. Γιάννη Λαγού. Αλλα γι αυτό θα σας μιλησω σε αλλο αρθρο...

Παρα τη διαστρεβλωμενη δημοσια εικονα του ωστοσο, εγω προσωπικά εκτιμώ ότι ο κ. Ηλιας Κασιδιάρης [όπως και ο κ. Γιάννης Λαγός] δεν είναι διόλου οι χαρακτήρες που λειτουργούν βάσει των θυμικών τους εκρήξεων, τουλάχιστον τώρα πια που έχουν φτάσει σε πολιτικη και βιολογικη ηλικία πληρους ωριμότητας.
Το αντιθετο θα σας ελεγα... 

Εκτιμώ λοιπον ότι ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης είναι "άνθρωπος της στρατηγικης" και όχι του άρπα κόλλα.

Οι πολιτικές του ενέργειες σπανίως γίνονται τυχαία και επειδή έτσι του "κάβλωσε". Αντιθέτως φρονω ότι υπακούουν αυστηρά σε ένα συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο, το οποίο έχει εκπονήσει απο πριν και που κάμει νόμο-τρόπο, να το εφαρμόζει στην κεραία!
Το ίδιο συμβαινει και τώρα...

Και να σας πω και κάτι ακόμα...
Δεν γνωρίζω αν ο κ. Κασιδιάρης έχει μελετήσει Κλαουζεβιτς [απο τους σημαντικοτερους θεωρητικους της στρατηγικης] αν και το θεωρω πολυ πιθανόν. Πιθανότατα όμως να γνωρίζει ότι ο κ, Μιχαλολιάκος τον έχει μελετήσει.

Αυτό σημαίνει ότι περιμένει κάποιες κινήσεις του "πολιτικού του Πατέρα" σχεδιασμένες και οργανωμένες" έτσι ώστε να εκμεταλλευτεί το στρατηγικό πλεονέκτημα που θα του δώσει μια πιθανη αθώωση και προπαντός, το να βρεθουν ξάφνου στα χέρια του, τα οχτώ μύρια των παρακρατημένων επιχορηγήσεων.

Γνωρίζοντας επίσης πολύ καλά τον χαρακτήρα του κ. Μιχαλολιάκου, πιθανότατα εκτιμά ότι ο σημερνός αρχηγός της ΧΑ, δεν θα προσπαθησει καν να ακολουθησει καποιο στρατηγικο σχεδιο, παρα τις γνωσεις του στην στρατηγικη αλλα αντιθετως, οπως εκαμε παντα, θα επιχειρησει με γιουρουσια και με αλλοπροσαλλες επιθεσεις, να καθαρισει το τοπιο γυρω του και να εξαφανισει καθε πιθανο αντιπαλο στη διατηρηση της απολυτης εξουσιας του.

Διότι, σε αντιθεση με τον κ, Κασιδιαρη, ο οποιος δρα μετρημενα και οργανωμενα, βασει σχεδιου, ο κ. Μιχαλολιακος, πεφτει διαρκως θυμα του εντονου θυμικου του και του σχεδόν μεταφυσικού υπαρξιακου τρόμου του, μην τυχόν και χάσει την εξουσία.

Εναν διαρκη τρόμο ο οποίος σημαδεύει τις πολιτικές κινήσεις του Γ.Γ. της ΧΑ και τον οδηγεί σε βεβιασμένες, αλογιστες και άκαιρες ενεργειες, ενώ ο ίδιος δεν παύει να είναι ένας ιδιαίτερα μορφωμένος άνθρωπος [ειδικά σε θεματα στρατιωτικης ιστοριας και τεχνης του πολέμου] που ομως εξαφανιζονται μπροστα στον υπαρξιακο φοβο του κενου, που τον διακατεχει, οταν νιωθει οτι δεν εχει κανεναν για να διαταξει... 

Απο αυτά λοιπον γίνεται φανερό ότι ο μεν κ. Κασιδάρης είναι φτιαγμένος απο την παστα του πολεμιστή ο οποίος γνωρίζει να περιμένει, να σχεδιάζει και να ελίσσεται, αν παραστεί ανάγκη, ενώ ο κ. Μιχαλολιάκος είναι πάντα έτοιμος για την απροσδόκητη και αψυχολόγητη ενέργεια, που συχνά του γυρίζει σε μπούμερανγκ...

Να λοιπόν γιατί ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης έκρινε σκοπιμο αυτή τη στιγμη να καμει λογο [έστω και ξωφαλτσα] για συνεδριο, χρυσωνοντας ομως το χαπι, με το να δηλωσει πολυ εξυπνα, ότι αν και οταν γινει αυτο το συνεδριο, θα ειναι με πρωτοβουλία του Γ.Γ. του κόμματος [στον οποιο αναγνωριζει τον αδιαμφισβητητο ρολο του "ιδρυτη" της Χρυσης Αυγης, όχι απαραιτητως ομως και τον ρολο του ισοβιου αρχηγου της...]
Αυτα τουλαχιστον τεκμαιρω εγω, απο τις τελευταιες συνεντευξεις, τουϊταρισματα και κινησεις του Ηλια Κασιδιαρη...

Αραγε χαμογελουν επειδή κοιτάζουν προς το μέλλον, 
που προμηνύεται λαμπρό, μετά την πιθανότατη αθώωση τους;
 Διόλου απίθανο!
Αν και...

Ποια ειναι ομως η στρατηγικη του Ηλια Κασιδιαρη, και ποιες μπορει να ειναι οι προπτικες της, μετα απο την πιθανοτατη αθώωση της Χρυσης Αυγής και επισης την εστω και καθυστερημενη αποδοση των παρακρατουμενων επιχορηγησεων της;

Και ποιες φυσικα μπορει να ειναι οι δρασεις και οι αντιδρασεις του κ. Μιχαλολιακου, για τον οποιο εκτιμω οτι αποκλειεται να αφησει εκουσια την ηγεσια του Λαϊκου Συνδεσμου;
Και τελος πως εμπλεκονται ή πως μπορει να εμπλακουν, αλλα προσωπα και αλλες πατριωτικες δυναμεις, σε αυτες τις πιθανες εξελιξεις στον χωρο του ελληνικου εθνικισμου;

Καντε λιγη υπομονη, διοτι θα υπαρξει και συνεχεια αυτου του κειμενου, που θα εστιαζεται στη στρατηγικη Κασιδιαρη και στις προοπτικες της, οπου θα τα αναλυσουμε αυτα, ενα προς ενα.

Να μην σας τα λεω ολα με τη μια και σας κουραζω - ναι;
Προς το παρόν έχω να πω μοναχά ετούτο...
Σε τούτη τη συγκυρία γεγονότων, οι εξελίξεις στη Χρυση Αυγή, φαίνεται να βρίσκονται στο χέρι του κ. Κασιδιάρη, ο οποίος μπορεί ανά πάσαν να εκβιάσει ή να προκαλέσει την διεξαγωγή ενος συνεδρίου, θέτοντας ταυτόχρονα και ζήτημα εκλογής νέας ηγεσίας.
Αυτό όμως δεν θα κρατήσει για πολύ.

Ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης, ιδιαίτερα ευφυής άνθρωπος, θα πρέπει να λάβει υπόψη του, ότι η αθώωση της Χρυσης Αυγής, ενδεχομένως να πυροδοτήσει ένα κύμα συναισθηματικού κρεσέντου στις μάζες, συνδυασμένο με την αίσθηση της πραγματικης αδικίας την οποία υπέστη ο Λαϊκός Συνδεσμος, επι 5 χρόνια.

Αν η φαμίλια Μητσοτάκη και οι συμβουλάτορες της έχουν σχεδιάσει να το εκμεταλλευτούν αυτό [για λόγους που δεν είναι του παρόντος να τους δημοσιεύσω] τότε θα δείτε μια εντελώς διαφορετικη αντιμετώπιση της ΧΑ απο τα καθεστωτικά Μεσα Χειραγώγησης, στην οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο κ. Μιχαλολιακος θα παρουσιάζεται ως ο εκπεσών ήρωας!
[Αρκεί να λαβουν την αναλογη εντολη οι καναλαρχες]

Στην περίπτωση αυτή θα δημιουργηθεί ρεύμα μετακίνησης ψηφοφόρων προς την Χ.Α., το οποίο θα είναι τόσο σφοδρό, ώστε ακόμα και ο κ. Κασιδιάρης δεν θα μπορεί παρα να αποδεχτεί την πρωτοκαθεδρία του σημερνου Γ. Γραμματέα και να περιμένει υπομονετικά, μια καλύτερη ευκαιρία, για να τον αμφισβητήσει.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο πολύ φοβάμαι ότι το πολιτικό κεφάλαιο του κ. Κασιδιάρη [το οποίο προς στιγμήν παραμένει αλώβητο] θα καταναλωθεί προς όφελος του παμπόνηρου κ. Μιχαλολιάκου, στερώντας του την ευκαιρία να φτάσει στην ηγεσία του κόμματος, παραμερίζοντας τον πολιτικο του πατερα.

Και τότε [λυπάμαι που θα το πω] θα επιβεβαιωθούν οι Κασσάνδρες που έλεγαν ότι η καλύτερη συγκυρία, την οποία έπρεπε να εκμεταλλευθεί ο κ. Κασιδιάρης, αν [και επαναλαμβάνω - αν] τελικά ενδιαφέρονταν για την αρχηγία, ήταν αμέσως μετα την ήττα του Ιουλιου 2019 [και οι ευκαιρίες στην πολιτική, δεν παρουσιάζονται κάθε μέρα...]

Αν τελικά τα οχτώ μύρια της επιχορήγησης μπουν στο ταμείο της ΧΑ, 
τότε ο κ. Μιχαλολιάκος θα μπορεί επιτέλους να προσλάβει έναν σοβαρό επικοινωνιολόγο, 
ώστε να μην επαναληφθούν τερατωδίες, όπως το απίστευτο βίδεο 
της επομένης των εκλογων του Ιουλίου...

Όλα αυτά όμως καθώς και άλλα πολλά θα τα δούμε στο δεύτερο μερος αυτης της ψιλοαναλυσούλας, μιας και φανταζομαι οτι οι περισσοτεροι αναγνωστες μου, γουσταρουν να διαβαζουν σεναρια πολιτικης φαντασιας.

Αλλωστε, ας μην ξεχναμε οτι τα σεναρια επιστημονικης φαντασιας συχνα-πυκνα επαληθεύονται, οπως εκεινο περιφημο με την κλωνοποίηση [στην ταινία: "τα παιδια της Βραζιλιας"] 

Πόσω μάλλον τα σενάρια της πολιτικης φαντασίας...

Α, και να μην ξεχασω να επαναλαβω εδω οτι ειχα γραψει στην αρχη, διοτι σερνονται και παρεξηγησεις...

Απαραιτητη υπενθυμισις


Όσα γράφω στο ιστολόγιο μου, αποτελούν προσωπικές μου απόψεις - εξόν και αν δηλώνω ρητά, ότι πρόκειται για πληροφορίες, οπότε ξεκαθαρίζω και την προέλευση τους...

Για το συγκεκριμένο κείμενο λοιπόν, σας βεβαιώνω ότι στηρίζεται αποκλειστικά σε προσωπικές μου εκτιμήσεις και δεν διαθέτω καμία εξουσιοδότηση, καμία πληροφόρηση και καμία καθοδήγηση, από πολιτικούς, πολιτευτές ή δημοσιογράφους του εθνικιστικού χώρου.

Γράφω με το δικαίωμα του απλού πολίτη να εκφράζει ελεύθερα την άποψη του και με το αναφαίρετο δικαίωμα του ταπεινού συγγραφέα, να συνθέτει σενάρια πολιτικής φαντασίας.


Παρακαλώ συνεπώς φίλους/ες μπλόγκερς, δημοσιογράφους και σχολιογράφους, που πιθανόν θα αναδημοσιεύσουν κομματάκια του κειμένου ή και ολόκληρο το άρθρο, να σεβαστούν αυτή τη δήλωση και να την κοτσάρουν φάτσα-κάρτα στην όποια αναδημοσίευση τους.

Μην το κάνουμε σαν μερικές άλλες αναδημοσιεύσεις άρθρων μου [όπως εκείνο το "ιστορικό"  για την κ. Θάνου] που πλασαρίστηκαν τάχα μου ως επίσημες κομματικές ανακοινώσεις...

Α, να μην ξεχασω να προσθεσω οτι η πιθανη αθωωση των κατηγορουμενων της αρμενικης δικης, 
δεν αφορα μονον τα σημερνα ηγετικα στελεχη της Χρυσης Αυγης αλλα και τους αποχωρησαντες, 
πρωην βουλευτες της.
Όπως οι κ.κ. Λαγός, Μίχος, Γερμενής, Ηλιόπουλος, Κουζηλος και άλλοι...
Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;
Θα δείξει...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου