Εταιρείες παντού... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Εταιρείες παντού...

Διάβασα ένα εδάφιο του βιβλίου «ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ» σχετικό με τους Δίδυμους Πύργους . Έλεγε εκεί οτι αυτή η συμμορία του Τζ. Μπούς τζούνιο...

  • Διάβασα ένα εδάφιο του βιβλίου «ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ» σχετικό με τους Δίδυμους Πύργους . Έλεγε εκεί οτι αυτή η συμμορία του Τζ. Μπούς τζούνιορ ανήκει στην σχολή «ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ» ( δόγμα του Φρίντμαν ) .
  • Δηλαδή το κράτος να είναι απλώς «διαιτητής» και όλα αυτά που σήμερα χορηγεί το κράτος ( Υγεία , Παιδεία , Δικαιοσύνη , Συντάξεις , Άμυνα ) να χορηγούνται απο ιδιωτικές εταιρείες !


Τα επιχειρήματα υπέρ αυτού του "οράματος" τα ακούμε συχνά :

1) Το κράτος αποδείχτηκε ανίκανο να προσφέρει αυτά τα αγαθά
2) Ο ανταγωνισμός της ελεύθερης αγοράς θα κάνει αυτές τις παροχές φθηνές και ποιοτικές ( δηλαδή θα υπάρχουν τουλάχιστον δύο εταιρείες σε κάθε τομέα που θα δρούν ανταγωνιστικά ) .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :

α) Το κράτος αποδείχθηκε ανίκανο επειδή διοικείται απο ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ .
Άνθρωποι που επιλέχθηκαν απο τις εταιρείες προωθήθηκαν σε θρόνους πρωθυπουργικούς για να διαλύσουν το κράτος και να ανοίξουν τον δρόμο στις εταιρείες ! Τόσο απλά .

β) Η εταιρεία που θα παρέχει την Υγεία έχει συμφέρον να σκοτώνει τον οποιονδήποτε ασθενή για να μην ξοδεύει για την περίθαλψή του . Η εταιρεία που θα παρέχει την Παιδεία έχει συμφέρον να παρέχει προϊόν ελκυστικό και "ελαφρύ" ώστε όλοι να εμφανίζονται σαν αριστούχοι . Η εταιρεία που θα παρέχει την Δικαιοσύνη έχει συμφέρον να τους χώνει όλους στην φυλακή διότι εκεί γίνονται πάμφθηνοι εργάτες των εταιρειών ρούχων και παπουτσιών ( εφαρμόζεται ήδη στις ΗΠΑ αυτό το κόλπο ) ( και ποιός θα δικάσει τα αφεντικά αυτής της εταιρείας - αν παρανομήσουν ; ) . Η εταιρεία που θα χορηγεί το νερό έχει συμφέρον να μολύνει όλα τα νερά που δεν είναι δικά της . Η εταιρεία που θα χορηγεί τις συντάξεις μπορεί να τα βρεί εύκολα με την εταιρεία Υγείας ώστε όλοι όσοι πλησιάζουν το όριο συνταξιοδότησης να πεθαίνουν "ξαφνικά" και να μην λαμβάνουν ποτέ σύνταξη . Η εταιρεία που θα χορηγεί την Άμυνα της Ελλάδας μπορεί να έχει μετόχους Τούρκους ( ! ) και να λαδωθεί απο την αντίπαλη χώρα ώστε να σκηνοθετηθεί μια ήττα ( και εάν θελήσουν οι εταιρείες άμυνας να κάνουν πραξικόπημα ποιός θα τις σταματήσει ; ) . Το έργο το έχουμε ξαναδεί . Το Βυζάντιο είχε μισθοφορικό στρατό και διαλύθηκε . Το χριστιανικό ιερατείο επίσης δρά σαν ιδιωτική εταιρεία . Μόλις εγκατασταθεί σε κάποια χώρα απαγορεύει την μόρφωση ( για να έχει αποβλακωμένους πελάτες ) . Μόλις η αμορφωσιά υποσκάψει την χώρα και εμφανισθούν έξω απο τα τείχη οι Σελτζούκοι , το ιερατείο λέει "Α, η χώρα μας είναι πολύ παρηκμασμένη . Μάταιος κόπος η άμυνα . Ας πάρουμε το μπαξίσι που μας δίνουν οι Σελτζούκοι και ας την παραδώσουμε . Αφού εμείς θα είμαστε πάλι τα αφεντικά των σκλαβωμένων " .

Και τελικά , αυτόν τον ρόλο του διαιτητή γιατί να μην τον δώσουμε ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ σε εταιρεία ; Τί τα θέλουμε τα κράτη ; Να διοικούν οι εταιρείες !!!

Αυτοί οι οπαδοί του Φρίντμαν οραματίζονται τον κόσμο έτσι :

1) Όλη η γή ανήκει σε τεράστιες εταιρείες ( δηλαδή κανείς δεν έχει το δικό του κομματάκι γής για να παράγει την τροφή του ) . Για να σου δώσουν την τροφή οι εταιρείες πρέπει οπωσδήποτε να έχεις ΧΡΗΜΑ .

2) Οι άνθρωποι είναι αριθμητικά τόσοι πολλοί ώστε μετά βίας να επαρκεί η τροφή . Ο φόβος της πείνας τους οδηγεί σε "καννιβαλισμό" . Δηλαδή ο καθένας προσπαθεί ( πατώντας επί πτωμάτων ) να εξασφαλίσει έναν μισθουλάκο υπακούωντας τυφλά στην εταιρεία-εργοδότη . Αλλιώς τον περιμένει η μοίρα των αστέγων των ΗΠΑ . Δηλαδή βλέπουμε το περίεργο φαινόμενο όσο πιο πολλοί είναι οι άνθρωποι τόσο πιο υπάκουοι είναι ! Ενώ με την χειρωνακτική εργασία στο κτηματάκι του ο καθένας θα μπορούσε με εργασία τεσσάρων ( 4 ) ωρών ημερησίως να αποκτήσει την τροφή του χωρίς άγχος , σαν υπάλληλος εταιρείας θα δουλεύει 12ωρο και πάλι θα ζεί με το συνεχές άγχος της απόλυσης . Το αστείο είναι οτι όλοι αυτοί οι πολιτικοί που μιλάνε με πάθος υπέρ των ιδιωτικών εταιρειών και της "επιχειρηματικότητας" δεν έχουν δουλέψει ούτε μια ώρα υπο το καθεστώς του ιδιωτικού υπαλλήλου ( αλλά ούτε και οι άλλοι πολιτικοί ! ) .

3) Δεν υπάρχει όριο στον πλούτο ούτε στην φτώχεια . Μπορείς να είσαι ακραία πλούσιος ή ακραία φτωχός .

Φυσικά ένα κίνημα εξυγίανσης της ανθρωπότητας θα είχε τα αντίθετα δόγματα :

α) Ο καθένας ( απο την ώρα της γέννησής του ) δικαιούται ένα τεμάχιο γής για να παράγει την τροφή του .

β) Οι άνθρωποι είναι λίγοι ώστε να υπάρχει μεγάλη έκταση για τον καθένα και να παράγει άνετα την τροφή του .

γ) Υπάρχει όριο στον πλούτο και στην φτώχεια . Δεν μπορείς να είσαι πολύ πλούσιος ( ώστε να εξαγοράζεις πολιτικούς , δημοσιογράφους , δικαστές , αστυνομικούς ) ούτε ακραία φτωχός ( ένα σπίτι και ένα χωράφι θα τα έχεις οπωσδήποτε ) .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ : Επειδή η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι βλάκες και ιδιοτελείς , ό,τι σύστημα και αν εφαρμόσουν πάλι θάλασσα θα τα κάνουν . Εάν εφαρμόσουν κρατισμό η πλειοψηφία των υπουργών και δημοσίων υπαλλήλων θα είναι βλάκες και ιδιοτελείς . Εάν εφαρμόσουν εταιρισμό η πλειοψηφία των διοικητών και υπαλλήλων των εταιρειών θα είναι βλάκες και ιδιοτελείς . Την λύση στο δίλημμα την έδωσε ο Πλάτων : Μόνον όταν διοικήσουν οι ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ θα δεί προκοπή η ανθρωπότητα .

Ερωτήματα :

# Εάν όλοι οι άνθρωποι ήταν τίμιοι και έξυπνοι ( Φιλόσοφοι δηλαδή ) ποιό σύστημα θα εφάρμοζαν ; Κρατισμό ή εταιρισμό ;

Το κίνητρο μιας εταιρείας για να παράγει ποιοτικό προϊόν είναι ο ΦΟΒΟΣ . Εάν δεν παράγει καλά προίόντα θα παραγκωνιστεί απο την αντίπαλη εταιρεία.

Ο Φιλόσοφος όμως κάνει το καλύτερο δυνατόν επειδή έτσι του λέει η συνείδησή του . Δεν χρειάζεται κάποιον μπαμπούλα για να τον τσιγλάει συνέχεια . Επομένως θα εφάρμοζαν τον ΚΡΑΤΙΣΜΟ .



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου