Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος: Μας απογοήτευσαν οι θέσεις του κ. Μητσοτάκη στις Η.Π.Α - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος: Μας απογοήτευσαν οι θέσεις του κ. Μητσοτάκη στις Η.Π.Α

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ «ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ  ΤΟΥ ...


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ «ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ  ΤΟΥ  Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ  ΣΤΙΣ  ΗΝΩΜΕΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

Την ημέρα των Θεοφανείων, 6 Ιανουαρίου 2020, ο κ. Μητσοτάκης σε συνάντηση με ομογενειακές Ενώσεις,  στο Τάρπον Σπρίνγκς της Φλώριδας, απέφυγε να απαντήσει  στις ερωτήσεις της συντονίστριας των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κ. Νίνας Γκατζούλη, σχετικά με τις παραβιάσεις της «Συμφωνίαςτων Πρεσπών»» από τους Σκοπιανούς, την δυνατότητα ακύρωσης της «Συμφωνίας» και την διενέργεια δημοψηφίσματος για την αποδοχή ή όχι της «Συμφωνίας των Πρεσπών» από τον Ελληνικό λαό.

Είπε μόνο ότι προεκλογικά δήλωνε   ότι είναι δύσκολο να ακυρωθεί μία ψηφισμένη «συμφωνία»,υποβάθμισε  το Μακεδονικό Ζήτημα λέγοντας ότι είναι «συναισθηματικού χαρακτήρα» και  υπερτόνισετην σημασία της Ελληνοτουρκικής διένεξης και της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης. Ξέχασε να διευκρινίσει ότι η τουρκική επιθετικότητα γιγαντώθηκε μετά την υποχωρητικότητα και την διπλωματική ήττα που υποστήκαμε από τους σλαβοαλβανούς των δύο εκατομμυρίων και του ανύπαρκτου στρατού. Ξέχασε επίσης να πει ότι προεκλογικά ζητούσε την ψήφο των Ελλήνων λέγοντας ότι «Η Συμφωνία των Πρεσπών» είναι κακή και ότι θα κάνει τα πάντα για να την βελτιώσει ειδικότερα στο θέμα της γλώσσας και της εθνότητας, κάτι  που μετεκλογικά δεν έκανε ποτέ.  Έκανε πολλές διπλωματικές κινήσεις για την ακύρωση της συμφωνίας Τουρκίας -Λιβύης αλλά καμία  διπλωματική κίνηση για την ακύρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών», η οποία όπως έχει αποδειχθεί  ακυρώνεται και νομικά και πολιτικά φθάνει να υπάρχει η θέληση για αυτό.

Την επόμενη ημέρα, 7 Ιανουαρίου 2020,  στην συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ν. Τράμπ,  δεν ανέφερε τίποτα για  τις πάρα πολλές παραβιάσεις αλλά και την δυνατότητα ακύρωσης  της «Συμφωνίας των Πρεσπών» από την τωρινή αντιπολίτευση στα Σκόπια που πιθανότατα θα είναι κυβέρνηση τον Απρίλιο.

Η Ομοσπονδία μας έχει ζητήσει, από τον Σεπτέμβριο του 2019 με επίσημο έγγραφο, συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη,  αλλά δεν έχει δεχθεί να μας συναντήσει, ενώ στο διάστημα αυτό έχει συναντήσει πολλούς άλλους πολιτιστικούς φορείς. Αυτό και όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν   την παγιωμένη πλέον αντίληψη στον κόσμο   ότι ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί πιστά την πολιτική του Τσίπρα και των συνοδοιπόρων του στην στήριξη της «Συμφωνίας των Πρεσπών». Εάν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τους «πρόθυμους» βουλευτές διέπραξαν προδοσία με την ψήφισή της , οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να γνωρίζουν, ότι διαπράττουν και αυτοί προδοσία «εφαρμόζοντας» μία συμφωνία που οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν είναι καλή. Εάν κάτι είναι κακό προσπαθείς να κάνεις κάτι να το αλλάξεις και όχι να μετατραπείς σε κύριο υποστηρικτή  του.   

Η Ομοσπονδία  μας δεν έχει καμία διάθεση να πολιτικολογήσει. Οι πολιτικοί είναι που παρεμβαίνουν στα πολιτιστικά δρώμενα και προσπαθούν να αλλάξουν την πολιτιστική μας ταυτότητα με την «Συμφωνία των Πρεσπών». Ότι κάνει η Ομοσπονδία το κάνει  για την υπεράσπιση των δικαίων των Μακεδόνων Ελλήνων και κατ’επέκταση των Ελλήνων, εφαρμόζοντας τις  διατάξεις του καταστατικού της.  
                   
 Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γραμματέας          
Δημήτριος Γιουμαντζήδης………………………Γεώργιος Τσαμπούρης




Δημάρχου Κ. Στάμκου 1,  58100  Γιαννιτσά,  Δ.Πέλλας,  Π.Κ.Μακεδονίας,  Ελλάδα
www.popsm.gr   popsm2014@gmail.com   τηλ. 23810-20189   κιν. 6977254045
                                                                                           Αριθ. πρωτ.:  2/2020            

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου