Θράκη: «Έρευνα» της Τουρκικής Τηλεόρασης για καταπάτηση της πίστης της μουσουλμανικής μειονότητας. Τι κάνει η κυβέρνηση; (Video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Θράκη: «Έρευνα» της Τουρκικής Τηλεόρασης για καταπάτηση της πίστης της μουσουλμανικής μειονότητας. Τι κάνει η κυβέρνηση; (Video)

Εντείνεται η τουρκική προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδας με αστήρικτες κατηγορίες για ακόμα μια φορά, περί καταπάτησης της πίστης της μουσο...


Εντείνεται η τουρκική προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδας με αστήρικτες κατηγορίες για ακόμα μια φορά, περί καταπάτησης της πίστης της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, η οποία μάλιστα χαρακτηρίζεται «τουρκική», σε ρεπορτάζ της τουρκικής τηλεόρασης TRT.

«Στις περιοχές της Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου της Δυτικής Θράκης, ζουν περίπου 140.000 μουσουλμάνοι Τούρκοι, που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα ιδίως όσον αφορά την ελευθερία της πίστης και έκφρασης» αναφέρει χαρακτηριστικά στην εισαγωγή της Τουρκάλα δημοσιογράφος, που βρέθηκε στη Θράκη κατά την εκπνοή του 2019, ώστε να καταγράψει τις απόψεις των ψευτομοφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής, Αχμέτ Μέτε και Ιμπραήμ Σερίφ, οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία δεν παρέλειψαν να κατηγορήσουν τη χώρα μας, λέγοντας πως …τους «σέρνει» στα δικαστήρια για «αντιποίησης αρχής».

Η δημοσιογράφος βρέθηκε και στην Ξάνθη, για να καταγράψει τις απόψεις του ψευδομουφτή της περιοχής Αχμέτ Μέτε, ο οποίος επίσης καταδικάστηκε το 2017 για επεισόδια που προκάλεσε σε κηδεία Πομάκου στρατιώτη ένα χρόνο νωρίτερα . «Θέλουν να μας εκφοβίσουν και να μας καταπτοήσουν» δήλωσε ο ίδιος και τόνισε ιδιαίτερα προκλητικά:  «Είμαστε αποφασισμένοι να πορευτούμε σ’ αυτόν τον αγώνα. Ακόμη αν υπάρξουν ποινές και εάν υπάρξει φυλάκιση. Ο διορισμός ιμάμηδων σε τζαμιά, ο διορισμός μουφτήδων αποτελούν προσπάθειες του ελληνικού κράτους να μην υπάρχει ηγέτης στη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης».

Το… ρεπορτάζ κλείνει με τη δημοσιογράφο να λέει πως : «Η μοναδική προσδοκία της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης από την Ελληνικό κράτος είναι η αναγνώριση των δικαιωμάτων της, που απορρέουν από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης».



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου