Ασταμάτητη η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ιταλία - 4.825 οι νεκροί - 793 σε 24 ώρες. Συνδρομή Στρατού για την «απειθαρχία» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ασταμάτητη η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ιταλία - 4.825 οι νεκροί - 793 σε 24 ώρες. Συνδρομή Στρατού για την «απειθαρχία»

Ασταμάτητη είναι η εξάπλωση της Πανδημίας του κορωνοϊού στην Ιταλία, όπου ο συνολικός αριθμός των περιστατικών έφτασε τις 53.578 και ...



Ασταμάτητη είναι η εξάπλωση της Πανδημίας του κορωνοϊού στην Ιταλία, όπου ο συνολικός αριθμός των περιστατικών έφτασε τις 53.578 και οι νεκροί τους 4.825. Έχει ήδη αποφασιστεί η περαιτέρω αποστολή στρατιωτών, δεδομένης και της «απείθαρχης» στάσης των πολιτών

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν τη ζωή τους 793 ασθενείς, καταγράφηκαν 6.557 νέα κρούσματα και 923 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 47.021 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 4.032 άνθρωποι, ο υψηλότερος παγκοσμίως.  Παράλληλα, 6.072 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Ο απολογισμός των νεκρών από την πανδημία του κορωνοϊού στη βόρεια περιφέρεια της Λομβαρδίας, την πλέον πληγείσα περιοχή από τον Covid-19 στη χώρα, αυξήθηκε κατά 546 σε μια ημέρα. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 3.095, ανακοίνωσαν σήμερα, Σάββατο αξιωματούχοι. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τότε που άρχισε η επιδημία.

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών πρόνοιας της Λομβαρδίας Τζούλιο Γκαλέρα είπε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην περιοχή, στην οποία περιλαμβάνεται το Μιλάνο, η οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, αυξήθηκε κατά 3.251 στα 25.515.


Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 6.705 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 715. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 4.617, με 146 νεκρούς.

Οι δήμαρχοι ζητούν νέα μέτρα

Οι Ιταλοί δήμαρχοι ζητούν νέα μέτρα από την κυβέρνηση για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Ήρθε η στιγμή να σταματήσουμε, αλλά πραγματικά, βασιζόμαστε σε εσάς», έγραψαν 243 δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής του Μπέργκαμο, στον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και στον περιφερειάρχη της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα. Η πρώτη υπογραφή, στην επιστολή, είναι εκείνη του δημάρχου του Μπέργκαμο Τζόρτζιο Γκόρι.

«Θεωρούμε ότι η υιοθέτηση νέων και πιο θαρραλέων μέτρων μπορεί να αποτελέσει την μόνη και ευκταία λύση σε μια τραγωδία η οποία - την ώρα που οι μεταδόσεις συνεχίζονται ασταμάτητα - μοιάζει δίχως τέλος», τονίζουν στην επιστολή τους.

Παράλληλα, ο Αλέσιο Πασκούτσι, δήμαρχος της Τσερβέτερι (κωμόπολη που βρίσκεται κοντά στη Ρώμη) τονίζει ότι οι δημοτικές αρχές δεν γνωρίζουν τα στοιχεία των ανθρώπων που είναι σε καραντίνα στο σπίτι τους, επειδή έχουν βγει θετικοί στον ιό. Κατά συνέπεια, δεν μπορούν να προστατευθούν επαρκώς μια σειρά κατηγοριών πολιτών όπως είναι οι ταχυδρόμοι, οι εθελοντές, οι εργαζόμενοι στην παράδοση τροφίμων "σε πακέτο" και πολλοί άλλοι.

Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουνιάρο ζητά από την κυβέρνηση Κόντε να στηρίξει ακόμη δυναμικότερα την τοπική αυτοδιοίκηση στην αντιμετώπιση της όλης κατάστασης, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Ιταλικών Δήμων Αντόνιο Ντεκάρο προβλέπει ότι «η κάλυψη των αναγκών που προέκυψαν λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα βάλει σε μεγάλη δοκιμασία τις δημοτικές αρχές της χώρας, οι οποίες βρίσκονται στο πλευρό των πολιτών, αλλά απειλούνται με οικονομική κατάρρευση».

Ετοιμάζει το "μοντέλο της Νότιας Κορέας"

Έτοιμες να υιοθετήσουν το «μοντέλο της Νότιας Κορέας» είναι οι ιταλικές αρχές, σύμφωνα με δημοσιεύματα της χώρας, σε μια ύστατη προσπάθεια να συγκρατήσουν την αλματώδη αύξηση των θανάτων από την πανδημία του κορωνοϊού, οι οποίοι έχουν πλέον ξεπεράσει τους 4.000.  


Όπως εξηγεί η εφημερίδα La Repubblica, πρόκειται για εκατοντάδες χιλιάδες τεστ, με στόχο να ανιχνευθεί ο ιός στους ασθενείς που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Στόχος, είναι να μπορέσουν να ελεγχθούν, στην συνέχεια, όλες οι κινήσεις τους μέσω συστήματος GPS, ώστε να υπάρχει η βεβαιότητα ότι δεν έρχονται σε επαφή με υγιείς πολίτες.

Στην Νότια Κορέα τα τεστ αυτά έγιναν κυρίως σε οδηγούς, με γρήγορο τρόπο και χωρίς επικίνδυνη και παρατεταμένη επαφή με τους νοσηλευτές. Σε κάποιες, μεμονωμένες περιπτώσεις οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν κατ΄οίκον. Συνολικά, ο ιός ανιχνεύθηκε σε τουλάχιστον 250.000 άτομα.

Στην συνέχεια, όλοι οι ασθενείς ετέθησαν υπό παρακολούθηση μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής και τεχνολογίας Gps, με διαρκή εξακρίβωση των κινήσεων και επαφών τους.

Οι Ιταλοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι η «τεχνολογική αυτή παρακολούθηση» θέτει ένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων και του απόρρητου της προσωπικής ζωής των πολιτών, αλλά οι περισσότεροι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αυτή την στιγμή, προέχει η δημόσια υγεία.

Με συνδρομή στρατού 

Ένα συμπέρασμα που επιβεβαιώνεται και από τις τελευταίες, δύσκολες επιλογές, στην μάχη κατά του ιού: στρατιωτικά οχήματα, μετέφεραν για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες, πάνω από εβδομήντα φέρετρα που δεν μπόρεσαν να αποτεφρωθούν στο Μπέργκαμο, σε άλλες ιταλικές πόλεις και περιφέρειες, ώστε να αποφευχθούν τραγικές συνέπειες ακόμη μεγαλύτερων διαστάσεων.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στη χώρα έφτασε την Παρασκευή στα 47.021. Οι νεκροί έφτασαν τους 4.032. Παράλληλα, 5.129 άνθρωποι έχουν ιαθεί.
Την Πέμτπη το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 41.035 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 3.405 άνθρωποι. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 627 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.986 νέα κρούσματα. 689 άτομα έγιναν αρνητικά στον ιό.

Την ίδια ώρα, όλο και περισσότεροι Ιταλοί δήμαρχοι και περιφερειάρχες ζητούν από την κυβέρνηση να ενισχύσει τον ρόλο του στρατού ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των πολιτών βγαίνουν άσκοπα από το σπίτι και είναι εκτεθειμένοι στον κορωνοϊό.

Στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης και της Σικελίας έχει ήδη αποφασιστεί η περαιτέρω αποστολή στρατιωτών, δεδομένης και της «απείθαρχης» στάσης των πολιτών, τουλάχιστον σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο δε δήμαρχος της Βερόνα θεωρεί ότι «η παρουσία του στρατού θα αποθάρρυνε όσους βγαίνουν από το σπίτι τους χωρίς να υπάρχει, συχνά, μια σημαντική αιτία».

Στη Ρώμη στρατιώτες χρησιμοποιούνται για την απαγόρευση εισόδου σε ορισμένες περιοχές, αλλά οι εξακρίβωση στοιχείων σε όποιον κυκλοφορεί, γίνεται από την αστυνομία, τους καραμπινιέρους ή την τροχαία.

Από cnn

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου