Για να κερδίσουμε το πόλεμο με τον ιό - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Για να κερδίσουμε το πόλεμο με τον ιό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αναγκαία η επιχείρηση αποκατάστασης της δημοκρατικής ομαλότητας με την επαναφορά των ελευθεριών του πολίτη Οφε...



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναγκαία η επιχείρηση αποκατάστασης της δημοκρατικής ομαλότητας με την επαναφορά των ελευθεριών του πολίτη

  1. Οφείλουμε, πριν απ’ όλα, τα συλλυπητήρια στις οικογένειες που μετρούν απώλειες. Δεν ξεχνάμε ότι έχουμε μπει στον πόλεμο με σκοπό να μην θρηνούμε ανθρώπινα θύματα.
  2. Έχουμε πάντοτε στη σκέψη μας τους εργαζόμενους που η δουλειά τους στερεί την δυνατότητα να πάρουν στοιχειώδεις προφυλάξεις για να διατηρήσουν την υγεία τους: καθαριστές και καθαρίστριες, διανομείς προϊόντων και υπηρεσιών στα σπίτια μας, υπάλληλοι στην αλυσίδα της τροφοδοσίας και φαρμακοποιοί ανάμεσα σε πολλούς άλλους.
  3. Και, ασφαλώς, ευχαριστούμε θερμά τους επαγγελματίες της υγείας που δίνουν την μάχη για όλους μας, με αυξημένο τον κίνδυνο να νοσήσουν οι ίδιοι και οι ίδιες.
  4. Η μάχη κατά της διάδοσης του ιού και τα μέτρα αποφυγής της δεν αρκούν. Είναι απολύτως αναγκαίο να δώσουμε την μάχη και στο μέτωπο της νοσηλείας. Εδώ είναι απαραίτητες δυο έκτακτες δράσεις:
  • η άμεση οργάνωση ελαφρών μονάδων νοσηλείας για όσους νοσήσουν ελαφριά, πριν η έλλειψη φροντίδας επιβαρύνει και την δική τους κατάσταση και
  • η ενεργοποίηση όλο και περισσότερων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
  1. Βεβαίως, μεγάλη σημασία έχει η εμπειρία από αυτή την περιπέτεια να οδηγήσει σε δέσμη δράσεων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) που θα οδηγήσουν στην ανεκπλήρωτη, εδώ και δεκαετίες, ολοκλήρωση του. Δυο από αυτές:
  • Σχολικός και οικογενειακός γιατρός
  • Νέες διαγνωστικές μονάδες, έξω από τα νοσοκομεία, σε βάση 24ωρης λειτουργίας
  1. Οι αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνική και οικονομική μας ζωή πρέπει να περιοριστούν με μέτρα. Οι δημόσιοι πόροι που απαιτούνται για τις δράσεις αυτές είναι επένδυση για την αποφυγή πολλαπλάσιου κόστους. Απαιτούνται:
  • Προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας, προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε κλάδου, με σκοπό την διατήρηση θέσεων εργασίας και
  • Έκτακτες καλύψεις στήριξης συμπολιτών μας κάτω από το όριο της φτώχειας
  1. Και βέβαια είναι η ώρα να αναθεωρηθεί η δογματική προσέγγιση του Συμφώνου Σταθερότητας με την εξαίρεση των δημοσίων επενδύσεων από τον υπολογισμό του δημοσιονομικού ελλείματος κάθε χώρας μέλους της ζώνης του ΕΥΡΩ
  2. Για την αντιμετώπιση της ασύμμετρης απειλής κατά της υγείας μας βέβαια, απαιτούνται κυβερνητικές πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο, μιας και ο ιός δεν περιορίζεται από σύνορα. Δυο προφανή πεδία συνεργασίας:
  • Επιτάχυνση της εφεύρεσης του εμβολίου και
  • Προσαρμογή των κανόνων διασυνοριακής κίνησης ανθρώπων
  1. Οι περιορισμοί στις ελευθερίες του πολίτη υπέρ της αποφυγής της διάδοσης πρόληψης είναι αναπόφευκτες. Όπως όμως επιβάλλεται να είναι και ζυγισμένες. Οι υπερβολές θα έχουν ως αποτέλεσμα την καταστρατήγηση και όσων από τα μέτρα αυτά είναι, πράγματι, απαραίτητα.
  2. Τέλος, είναι αναγκαία η επιχείρηση αποκατάστασης της δημοκρατικής ομαλότητας με την επαναφορά των ελευθεριών του πολίτη και της λειτουργίας της Βουλής στα προ κρίσης επίπεδα, το ταχύτερο δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου