Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Αλβανία στο πλευρό του Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας

Μία άκρως επικίνδυνη εξέλιξη στα πλαίσια της ασύμμετρης απειλής από μέρους της Τουρκίας λαμβάνει χώρα στα σύνορα Αλβανίας – Ελλάδας. ...Μία άκρως επικίνδυνη εξέλιξη στα πλαίσια της ασύμμετρης απειλής από μέρους της Τουρκίας λαμβάνει χώρα στα σύνορα Αλβανίας – Ελλάδας.


Claymont, Delaware 19703
U.S.A

Προς:
κ. Νίκο Δένδια, Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος
Κοινοποίηση:
την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος
τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
τους Αρχηγούς Στρατού Ξηράς, Ναυτικού, Αεροπορίας
τους Αρχηγούς Πολιτικών κομμάτων
τους Προέδρους και τα μέλη του Κοινοβουλίου
τους Ευρωβουλευτές
τα ΜΜΕ Ελλάδος

Η Αλβανία στο πλευρό του Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας

Μία άκρως επικίνδυνη εξέλιξη στα πλαίσια της ασύμμετρης απειλής από μέρους της Τουρκίας λαμβάνει χώρα στα σύνορα Αλβανίας – Ελλάδας. Στο πλαίσιο της επιθετικής πολιτικής της Τουρκίας στα σύνορα στον Έβρο, προστίθενται νέες ασύμμετρες απειλές από πλευράς Αλβανίας στα βορειοδυτικά μας σύνορα, ένα δεύτερο ουσιαστικά μέτωπο υβριδικού πολέμου με πολλαπλούς εις βάρος του Ελληνισμού αλλά και της Ευρώπης στόχους.  

Η Αλβανία συγκεκριμένα ετοιμάζεται να υποδεχτεί 30.000 «Σύρους» παράνομους μετανάστες. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι  η κυβέρνηση του Έντι Ράμα έχει ήδη ετοιμάσει σε συμφωνία με τον Ερντογάν έξι σημεία υποδοχής στα νότια της χώρας, στα σύνορα με την Ελλάδα. Οι πόλεις που θα επωμισθούν το μεγαλύτερο βάρος είναι οι περιοχές του Αργυρόκαστρου, της Ερσέκας και της Κορυτσάς. Τα κέντρα αυτά υποδοχής έχουν ήδη ετοιμαστεί σε όλα τα σημεία τελωνειακού ελέγχου με την Ελλάδα, όπως στην Κακαβιά, στις Τρεις Γέφυρες  και στην Κρυσταλλοπηγή κ.λπ., με αξιοποίηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων της εποχής του Χότζα. Το μέσο που ανακοίνωσε την είδηση αυτή, είναι το βαθύ κράτος της Αλβανίας.

Είναι πασιφανές ότι αυτή η εγκατάσταση των παράνομων μεταναστών που προέρχονται συγκεκριμένα από το μέτωπο Τουρκίας –Συρίας και αφορά κυρίως αντικαθεστωτικούς Σύρους και Τζιχαντιστές διαφόρων εθνικοτήτων, που πολέμησαν εναντίον του Άσαντ, έχει ως στόχους:  

Πρώτον, την αντικατάσταση του Ελληνορθόδοξου πληθυσμού της Βορείου Ηπείρου, ο οποίος ούτως ή άλλως βρίσκεται υπό διωγμό από το καθεστώς του Αλβανικού κράτους, κατά παράβαση του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, που υπογράφτηκε στις 17 (4) Μαΐου 1914, το οποίο κατοχυρώνει διεθνώς την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου. 

Δεύτερον, την δημιουργία συνθηκών βίαιης απομάκρυνσης των εναπομεινάντων Ελλήνων των υπόψη περιοχών, την καταπάτηση των περιουσιακών τους στοιχείων, καθώς και την καταστροφή των Ελληνορθοδόξων εκκλησιών και λοιπών πολιτιστικών μνημείων του Ελληνισμού, όπως έδειξε και η πρόσφατη εμπειρία στα νησιά του Αιγαίου και στις  Ελληνιστικές πόλεις της Συρίας.

Τρίτον, την εγκατάσταση Ισλαμικού πληθυσμού στα σύνορα Αλβανίας – Ελλάδας, δημιουργώντας επιπλέον ένα δεύτερο μέτωπο στα μετόπισθεν της Ελλάδας, δηλαδή στα βορειοδυτικά της σύνορα.  

Τέταρτον, την είσοδο στην Ελλάδα παράνομων μεταναστών αντί μόνο από τον Έβρο και από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα, που είναι γνωστά στους διακινητές από την εποχή της παράνομης εισόδου στην χώρα μας Αλβανών μεταναστών. Αυτό το γεγονός αποδεικνύει και την ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου εναλλακτικού σχεδίου δημιουργίας δευτέρου μετώπου με την συμμετοχή της Αλβανικής κυβέρνησης στα πλαίσια του υβριδικού πολέμου που η Τουρκία διεξάγει ήδη εις βάρος της Ελλάδος.  

Η Ελληνική πολιτεία πρέπει άμεσα να αποτρέψει αυτήν την εξέλιξη εν τη γενέσει της.  Έχει την δυνατότητα να παρέμβει στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταγγέλλοντας την Αλβανία ότι μετέχει με την Τουρκία στην ασύμμετρη απειλή εναντίον της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης γενικότερα. Επί πλέον να λάβει μέτρα αποτροπής της εισβολής παράνομων μεταναστών στα σύνορά μας με την Αλβανία.

Ο κύριος Υπουργός Εξωτερικών αντέδρασε άμεσα, όπως δείχνει η πρόσφατη δήλωσή του για το εν λόγω θέμα. Ενιστάμεθα, ωστόσο, διότι η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας αντιλαμβάνεται τα διπλωματικά διαβήματα ως αδυναμία και κατά παγία τακτική τα αγνοεί, όπως έχει συμβεί επανειλημμένα με το θέμα της καταπάτησης των περιουσιών των γηγενών Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Ως εκ τούτου προτείνουμε την λήψη σειράς δραστικών μέτρων. Η ευθεία απάντηση του κυρίου Υπουργού προς αυτή την κατεύθυνση, σίγουρα θα καθησύχαζε τις εύλογες ανησυχίες της Ελληνικής κοινής γνώμης, αλλά και των εκατοντάδων χιλιάδων Βορειοηπειρωτών Ελλήνων πολιτών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα σήμερα.

5 σχόλια

 1. ΜΕΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΕΜΕΙΣ? ΒΡΕ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ. ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΧΕΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ? ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΛΟΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ. ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ. ΚΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΒΑΝΟΙ ΕΔΩ. ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ. ΤΑΧΑ ΗΡΘΑΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΑΜΑΞΙΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ. ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ? ΒΡΕ ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ. Ο ΑΛΛΒΑΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΕΙΑ.ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ......ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΦΑΖΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΩ ΕΓΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ. ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. οι αλβανοι εχουν περασματα απο τα χωρια του πωγωνιου κτισματα περιστερι τα ξερουν ολα θα γεμιση το πωγωνι ιωαννινων μουσουλμανους .ετσι θα παρη την ελλαδα ο τουρκος χωρις να ριξη σφαιρα.να απλωθη ο στρατος στα χωρια μας και να ριξουν στο ψαχνο να φυγουν τα μεμετια....τα πραγματα ειναι πολυ σοβαρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εσυ που εγραψες αυτο το αρθρο νομίζεις οτι εισαι πολυ εξυπνος???
  Αυτο εχεις καταλαβει τοσα χρόνια οτι θα στηριξουμε την Τουρκία και οχι την Ελλάδα που το 80% των Αλβανων εχουμε μεγαλωσει Ελλαδα και ειδικα εμεις οι νεοι αγαπαμε και υπηρετησαμε την πατρίδα με πιο πολυ αφοσίωση απο κατι Ελληναρες σαν εσενα ππυ ξέρεις να τα λες πισω απο μια οθόνη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Είμασστε και ορθόδοξοι εδώ στην αλβανία που πονούμε και αγαπούμε την Ελλάδα. Είμαστε λίγοι άλλα υπάρχουμε. Εγώ προσωπικα θεωρω την Ελλάδα την δεύτερη μου χώρα και της χρωστώ αιώνια ευγνωμοσύνη που έμαθα την αληθινή Πίστη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οι γονείς μου έδωσαν το ισόγειο σε οικογένεια αλβανών δωρεάν από το 1990 περίπου. Πριν 2 χρόνια μια γιαγιά που πέθανε απέναντι μας τους έγραψε το σπίτι της. Εδώ αθήνα που ζω οι καλύτερες φίλες της κόρης μου εναι από αλβανία που μεγάλωσαν στο σπίτι μας μιας και οι γονείς εργάζονται.
  Αν με σκοτώσουν αλβανοί...εγώ θαμαι ο νικητής. Δώσαμε την αγάπη μας αυτό μας αρκεί

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου