ΟΠΕΚ: Μείωση της παραγωγής κατά 10 εκ. βαρέλια την ημέρα από την 1η Μαΐου - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

ΟΠΕΚ: Μείωση της παραγωγής κατά 10 εκ. βαρέλια την ημέρα από την 1η Μαΐου

Ο ΟΠΕΚ αποφάσισε να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 10 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, με τη μειωμένη παραγωγή να ξεκινά την 1η Μ...



Ο ΟΠΕΚ αποφάσισε να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 10 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, με τη μειωμένη παραγωγή να ξεκινά την 1η Μαΐου.

Τη μείωση στην παραγωγή πετρελαίου κατά 10 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, αποφάσισε ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ).

Η μειωμένη πετρελαϊκή παραγωγή θα ξεκινήσει από την 1η Μαΐου.

Η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία καθώς και άλλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες, αποφάσισαν σε μείωση της παραγωγής, εν μέσω κορεσμού της αγοράς που έχει οδηγήσει τις τιμές του πετρελαίου σε ιστορικά χαμηλά.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, 13 χώρες - μέλη του ΟΠΕΚ+ αποφάσισαν από κοινού τη μείωση της παραγωγής κατά 10 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα για τον Μάϊο και τον Ιούνιο, με την Σαουδική Αραβία να μειώνει την παραγωγή της κατά 3,3 εκατομμύρια βαρέλια και τη Ρωσία κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια, όπως αναφέρει η Wall Street Journal. 

Με την πάροδο δύο μηνών, οι περικοπές στην παραγωγή θα μειωθούν κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και τον Δεκέμβριο θα μειωθούν κατά 2 εκατομμύρια ακόμα βαρέλια την ημέρα. Τον Ιανουάριο, μία τρίτη μείωση της τάξεως των 2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα, θα φέρει την παραγωγή σε 6 εκατομμύρια βαρέλια λιγότερα από την τωρινή παραγωγή και αυτό το πλαφόν θα διατηρηθεί σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters μέχρι τον Απρίλιο του 2022.

Η συμφωνία έρχεται εν μέσω όχι μόνο των ιστορικών χαμηλών στις τιμές του πετρελαίου αλλά και κατά τη διάρκεια μιας απόλυτης κατάρρευσης στη ζήτηση πετρελαίου, καθώς η παγκόσμια οικονομία έχει παγώσει εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ+, Μοχάμεντ Μπαρκίντο περιέγραψε την κρίση ως «πρωτοφανή την σύγχρονη εποχή» ενώ ο ΟΠΕΚ έχει ανακοινώσει πως εκτιμά μείωση της κατανάλωσης τον Απρίλιο κατά 30 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Για το θέμα της κρίσης στην πετρελαϊκή αγορά αλλά και την συμφωνία που επετεύχθη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμμετείχε το βράδυ της Πέμτπης σε ξεχωριστή τηλεδιάσκεψη με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν και τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν.

Από sputniknews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου