Πειράματα Νεκρανάστασης εγκεφάλων: Παίζοντας τον Θεό θα οδηγηθούμε στη πραγματική κόλαση... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Πειράματα Νεκρανάστασης εγκεφάλων: Παίζοντας τον Θεό θα οδηγηθούμε στη πραγματική κόλαση...

Ζωντανή κόλαση και Χιμαιρικά πλάσματα εν όψει Το 2018 πραγματοποιήθηκε ένα από τα πιο αποτρόπαια πειράματα όλων των εποχών Γρ...



Ζωντανή κόλαση και Χιμαιρικά πλάσματα εν όψει

Το 2018 πραγματοποιήθηκε ένα από τα πιο αποτρόπαια πειράματα όλων των εποχών

Γράφει η Χρυσούλα Μπουκουβάλα

Το 2018 το ιατρικό τμήμα του πανεπιστημίου Γιέηλ, διεξήγαγε ένα από τα πιο αποτρόπαια πειράματα όλων των εποχών: κατάφερε να αναστήσει και να διατηρήσει ζωντανούς επί μερικές ώρες τους εγκεφάλους χοίρων που είχε αφαιρέσει από τη κρανιακή τους κοιλότητα. Αχαρτογράφητες περιοχές εμφανίζονται πλέον στο πεδίο της βιοτεχνολογίας που θα μπορούσαν να ταυτιστούν με μια πραγματική κόλαση επί της Γης. Αν δεν τεθούν από τώρα φραγμοί βιοηθικής, η ανθρωπότητα θα βρεθεί προ τρομακτικών γεγονότων.

Τον Απρίλιο του 2018, το ιατρικό τμήμα του πανεπιστημίου Γιέηλ, στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι ανέστησε επιτυχώς τους εγκεφάλους τριανταδύο από τριακόσιους θανατωθέντες χοίρους.

Αφού αφαιρέθηκαν από τα κρανία, οι εγκέφαλοι συνδέθηκαν τέσσερις ώρες αργότερα με ένα τεχνητό σύστημα οξυγόνωσης και κυκλοφορίας αίματος, το λεγόμενο BrainEx, και διατηρήθηκαν ζωντανοί επί έξι ώρες.

Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι η διαδικασία, που θα πρέπει να λειτουργεί και σε πρωτεύοντα θηλαστικά, προσέφερε έναν νέο τρόπο για να μελετήσουν άθικτα όργανα στο εργαστήριο.

Ο επίσημος στόχος του πειράματος υποτίθεται ότι ήταν να βρεθούν τρόποι να καταπολεμηθούν οι νόσοι Αλζχάιμερ και Χάντινγκτον, οι εγκεφαλικές βλάβες που προκαλεί η ατελής οξυγόνωση του εγκεφάλου, άλλες νευροεκφυλιστικές παθήσεις και να καταστεί εφικτή η περαιτέρω επιβίωση του εγκεφάλου, ούτως ώστε να δοθεί χρόνος για την αφαίρεση οργάνων προς μεταμόσχευση.

Παρόλο που οι εγκέφαλοι δεν ανέκτησαν τη συνείδησή τους, ωστόσο, η ομάδα παραδέχτηκε ότι είναι επιστημονικά πιθανό να αποκατασταθεί η συνειδητότητα, οπότε τα πειράματα αυτά ανοίγουν την πόρτα στην προοπτική να διατηρείται ο ανθρώπινος εγκέφαλος ζωντανός, έξω από το σώμα, δημιουργώντας ρίγη τρόμου σε όλη την ανθρωπότητα.

Ζωντανή κόλαση

Γι’ αυτό και ο Μπέντζαμιν Κέρτις, καθηγητής ηθικής και φιλοσοφίας του πανεπιστημίου Νότινχαμ Τρεντ, δήλωσε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει τους ανθρώπους που θα το υποστούν σε μια ζωντανή κόλαση:

«Ακόμη και αν ο συνειδητός εγκέφαλός σας επιβίωνε, θα έπρεπε να περάσετε την υπόλοιπη ζωή σας ως ένας αποκομμένος εγκέφαλος μέσα σε ένα κουτί, εγκλωβισμένος στο εσωτερικό των σκέψεών σας, χωρίς πρόσβαση στις αισθήσεις που σας επιτρέπουν να βιώνετε και να αλληλεπιδράτε με τον έξω κόσμο. Στην καλύτερη περίπτωση, θα περνούσατε τη ζωή σας παρέα με τις δικές σας σκέψεις μόνο.

»Με καμμία απολύτως επαφή με την εξωτερική πραγματικότητα, είναι σαφές ότι αυτή η κατάσταση θα αντιστοιχούσε σε μια απόλυτα πραγματική κόλαση. Αλλά ακόμα και με ένα πλήρως λειτουργικό και κατάλληλα συνδεδεμένο σώμα, η αθανασία θα ήταν βαρετή.

»Συμπερασματικά, για να καταλήξουμε σε έναν μη ανθρώπινο εγκέφαλο, θα υποστούμε μια μοίρα χειρότερη και από το θάνατο» δήλωσε ο καθηγητής στην επιστημονική ηλεκτρονική πλατφόρμα The Conversation.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο aperopia.fr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου