Κάτω από μηδέν δολάρια η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου...ιστορική συντριβή! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Κάτω από μηδέν δολάρια η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου...ιστορική συντριβή!

Που βαδίζει η οικονομία του πλανήτη; Πηγή: R euters Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση Οι τιμές μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρε...



Που βαδίζει η οικονομία του πλανήτη;

Πηγή: Reuters

Οι τιμές μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ έγιναν αρνητικές τη Δευτέρα για πρώτη φορά στην ιστορία, τερματίζοντας την ημέρα στο εντυπωσιακό «μείον 37,63 δολάρια» το βαρέλι, καθώς οι έμποροι πούλησαν σε μεγάλο βαθμό λόγω της ταχείας πλήρωσης αποθηκευτικού χώρου στο κλειδί Cushing, Oklahoma, σημείο παράδοσης.

Το Brent crude, το διεθνές σημείο αναφοράς, έπεσε επίσης, αλλά η τιμή αυτή δεν ήταν τόσο αδύναμη, επειδή υπάρχει περισσότερος αποθηκευτικός χώρος παγκοσμίως.

Η τιμή του WTI του Μαΐου στις ΗΠΑ υποχώρησε 55,9 $, ή 306%, για να κλείσει με πτώση 37,63 $ το βαρέλι αφού έφτασε στο χαμηλό όλων των εποχών - 40,32 $ το βαρέλι. Ο Brent υποχώρησε 2,51 $, ή 9%, για να διαμορφωθεί στα 25,57 $ το βαρέλι.

«Ο χώρος αποθήκευσης είναι πλήρης για τους κερδοσκόπους για να αγοράσουν αυτό το συμβόλαιο και τα διυλιστήρια λειτουργούν σε χαμηλά επίπεδα επειδή δεν έχουμε ανεβάσει τις παραγγελίες παραμονής στο σπίτι στις περισσότερες πολιτείες», δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής στο Price Futures Group στο Σικάγο . "Δεν υπάρχει μεγάλη ελπίδα ότι τα πράγματα θα αλλάξουν σε 24 ώρες."

Η φυσική ζήτηση αργού έχει στεγνώσει, δημιουργώντας μια παγκόσμια υστέρηση προσφοράς καθώς δισεκατομμύρια άνθρωποι μένουν στο σπίτι για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Τα διυλιστήρια επεξεργάζονται πολύ λιγότερο αργό από το κανονικό, έτσι εκατοντάδες εκατομμύρια βαρέλια έχουν μεταφερθεί σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης παγκοσμίως. Οι έμποροι έχουν προσλάβει σκάφη για να τα αγκυροβολούν και να τα γεμίζουν με το επιπλέον καύσιμο. Ένα ρεκόρ 160 εκατομμυρίων βαρελιών κάθεται σε δεξαμενόπλοια σε όλο τον κόσμο.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ στο Cushing αυξήθηκαν 9% την εβδομάδα έως τις 17 Απριλίου, συνολικά περίπου 61 εκατομμύρια βαρέλια, ανέφεραν αναλυτές της αγοράς, επικαλούμενοι έκθεση της Genscape της Δευτέρας.

Η τιμή WTI του Ιουνίου διαπραγματεύτηκε πιο ενεργά και διακανονίστηκε σε πολύ υψηλότερο επίπεδο των 20,43 δολαρίων το βαρέλι. Το spread μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου σε ένα σημείο διευρύνθηκε στα 60,76 $, το μεγαλύτερο στην ιστορία για τα δύο πλησιέστερα μηνιαία συμβόλαια.

Με τις τιμές του πετρελαίου στις ΗΠΑ να διαπραγματεύονται σε αρνητικό έδαφος, αυτό σημαίνει ότι οι πωλητές πρέπει να πληρώσουν τους αγοραστές για πρώτη φορά για να πάρουν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν αυτό θα μειωθεί στους καταναλωτές, οι οποίοι συνήθως βλέπουν τις χαμηλότερες τιμές του καυσίμου να μεταφράζονται σε χαμηλότερες τιμές της βενζίνης στην αντλία.

«Κανονικά, αυτό θα ήταν διεγερτικό για την οικονομία σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο John Kilduff, συνεργάτης της hedge fund Again Capital LLC στη Νέα Υόρκη. «Συνήθως θα ήταν καλό για ένα επιπλέον 2% του ΑΕΠ. Δεν βλέπετε τις εξοικονομήσεις επειδή κανείς δεν ξοδεύει τα καύσιμα. "

Οι επενδυτές διασώθηκαν από το συμβόλαιο του Μαΐου πριν από τη λήξη αργότερα τη Δευτέρα λόγω έλλειψης ζήτησης για το πραγματικό πετρέλαιο. Όταν λήξει ένα συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης, οι έμποροι πρέπει να αποφασίσουν εάν θα παραδώσουν το πετρέλαιο ή θα μεταφέρουν τις θέσεις τους σε άλλο συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης για έναν επόμενο μήνα.

Συνήθως αυτή η διαδικασία είναι σχετικά απλή, αλλά αυτή τη φορά υπάρχουν πολύ λίγοι αντισυμβαλλόμενοι που θα αγοράσουν από επενδυτές και θα παραδώσουν το πετρέλαιο. Ο χώρος αποθήκευσης γεμίζει γρήγορα στο Cushing στην Οκλαχόμα, όπου παραδίδεται το αργό. [ΕΠΕ / Δ]

«Οι ακριβοί τερματισμοί ή ακόμη και οι χρεοκοπίες θα μπορούσαν τώρα να είναι φθηνότεροι για ορισμένους χειριστές, αντί να πληρώνουν δεκάδες δολάρια για να απαλλαγούμε από αυτά που παράγουν», δήλωσε η Louise Dickson, αναλυτής αγορών πετρελαίου της Rystad Energy.

Οι τιμές έχουν πιεστεί για εβδομάδες με το ξέσπασμα του κοροναϊού να περιορίζει τη ζήτηση, ενώ η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία πολέμησαν σε πόλεμο τιμών και άντλησαν περισσότερα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πριν από περισσότερο από μια εβδομάδα να μειώσουν την προσφορά κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd), αλλά αυτό δεν θα μειώσει γρήγορα την παγκόσμια υγρασία.

Οι τιμές του πετρελαίου Brent έχουν καταρρεύσει περίπου 60% από την αρχή του έτους, ενώ τα συμβόλαια αργού πετρελαίου των ΗΠΑ έχουν μειωθεί περίπου 130% σε επίπεδα πολύ κάτω από το κόστος νεκρού σημείου που απαιτείται για πολλούς γεωτρυπητές σχιστόλιθου. Αυτό έχει οδηγήσει σε διακοπή γεώτρησης και δραστικές περικοπές δαπανών.

Περισσότερα στοιχεία για τη παγκόσμια οικονομία

Τα αδύναμα παγκόσμια οικονομικά δεδομένα πίεσαν επίσης τις τιμές. Η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε σοβαρή ύφεση και η ανάκαμψη είναι απίθανο να είναι γρήγορη, καθώς οι περιορισμοί που σχετίζονται με τον κορανοϊό θα μπορούσαν να παραμείνουν σε ισχύ για μεγάλο χρονικό διάστημα, δήλωσε η Bundesbank.

Οι ιαπωνικές εξαγωγές μειώθηκαν περισσότερο τα τελευταία τέσσερα χρόνια τον Μάρτιο, καθώς οι αποστολές στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων, μειώθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2011.

Η Halliburton Co, η οποία παράγει το μεγαλύτερο μέρος των πετρελαϊκών της δραστηριοτήτων στη Βόρεια Αμερική, προσχώρησε στον μεγαλύτερο αντίπαλό της Schlumberger λαμβάνοντας επιτυχίες απομείωσης το πρώτο τρίμηνο και εξέδωσε μια ζοφερή προοπτική για τη Βόρεια Αμερική.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου