"Doomsday" στο Ισραήλ: Ενεργοποιήθηκε υπόγειο καταφύγιο λόγω πανδημίας - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

"Doomsday" στο Ισραήλ: Ενεργοποιήθηκε υπόγειο καταφύγιο λόγω πανδημίας

Η εγκατάσταση είναι σε θέση να συντηρεί ανθρώπους για παρατεταμένη χρονική περίοδο πυρηνικού, βιολογικού και χημικού πολέμου. Το ...



Η εγκατάσταση είναι σε θέση να συντηρεί ανθρώπους για παρατεταμένη χρονική περίοδο πυρηνικού, βιολογικού και χημικού πολέμου.

Το Ισραήλ έχει ενεργοποιήσει το υπόγειο Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης κρίσεων (NMC) λόγω της πανδημίας στην χώρα, στο οποίο μεταβαίνει η ισραηλινή κυβέρνηση (COG) σε περίπτωση χάους ή παγκόσμιου πολέμου, όπως συμβαίνει ακριβώς και σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας του Χόλιγουντ.

Η εγκατάσταση χρησιμεύει ως ένας εξαιρετικά εξοπλισμένος χώρος διακυβέρνησης και ελέγχου για ανωτάτους ισραηλινούς αξιωματούχους, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να διαχειρίζονται τη χώρα τους κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης κρίσης.

Η ενεργοποίηση του ισραηλινού Κέντρου Διαχείρισης κρίσεων είναι αποτέλεσμα του αυξανόμενου αριθμού των περιπτώσεων COVID-19 στη χώρα και πιθανής αστάθειας, αλλά και των στρατηγικών επιπτώσεων που θα μπορούσαν να συνδυαστούν με το ξέσπασμα αυτού του ιού, αναφέρει αμερικανικό ΜΜΕ.

Όπως ανέφεραν πρόσφατα αμερικανικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει κάνει το ίδιο, ενεργοποιώντας το υπόγειο σύμπλεγμα εγκαταστάσεων στο όρος Cheyenne αλλά και άλλες μυστικές εγκαταστάσεις, καθώς ο ιός εξαπλώνεται μέσω του πληθυσμού των ΗΠΑ και στους στρατιώτες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το κέντρο κρίσεων του Ισραήλ NMC είναι μοναδικό δεδομένου ότι η ύπαρξή του δεν είναι εξαιρετικά μυστικοπαθής και σίγουρα σε αυτό δεν βοηθά η εμφάνιση ή η θέση του. Η φουτουριστική ισραηλινή εγκατάσταση, που βρίσκεται κοντά στην Knesset (ισραηλινό κοινοβούλιο), στο Υπουργείο Εξωτερικών, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στο Ανώτατο Δικαστήριο και σε άλλες σημαντικές κυβερνητικές εγκαταστάσεις το τμήμα κυβερνητικών κτιρίων της Ιερουσαλήμ, χτίστηκε μετά τον πόλεμο του Λιβάνου του 2006.

Παρέχει στην εκάστοτε ισραηλινή κυβέρνηση τη δυνατότητα να μετακινείται ταχύτατα σε μια εξαιρετικά ασφαλής εγκατάσταση, η οποία είναι επίσης πολύ καλά διασυνδεδεμένη με τον έξω κόσμο και μεταξύ άλλων και με τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF).

Η μοναδική διπλή περιφραγμένη εγκατάσταση βρίσκεται απέναντι από ένα περίοπτο θέατρο και μοιάζει τόσο με το σύγχρονο μουσείο τέχνης όσο και με το καταφύγιο bunker doomsday. Η όλη εγκατάσταση έχει μια φουτουριστική εμφάνιση, μιας και δεν περιλαμβάνει παράθυρα, αλλά διαθέτει πολλαπλές εισόδους, ενώ λέγεται ότι πηγαίνει πολύ βαθιά κάτω από το έδαφος και είναι σε θέση να συντηρεί εκατοντάδες ανθρώπους για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο πυρηνικού, βιολογικού και χημικού πολέμου.

Τέτοιες εγκαταστάσεις έχουν όλα τα κράτη, προηγμένα και μη, και αφορούν οικιστικά συμπλέγματα για χρήση τους σε περίοδο πολέμων ή μεγάλων κρίσεων. Το Ισραήλ λαμβάνει μέτρα για πιθανές εξελίξεις στην περιοχή και για ένα ακόμη λόγο που αφορά την παρουσία τόσων Αράβων “εχθρών” γύρω από το ισραηλινό κράτος, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την απειλή από το Ιράν το οποίο διαθέτει βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλης εμβέλειας.

Όσο για την κρίση της πανδημίας εκτιμάται ότι πολύ σύντομα, σύμφωνα και με Έλληνες γιατρούς σε Αμερική, Βρετανία και αλλού, θα βρεθεί το φάρμακο και το εμβόλιο, για ολόκληρο τον πλανήτη.

Ερευνητές από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου δουλεύουν τριπλοβάρδιες για να ανακαλύψουν το καλύτερο και πιο αποτελεσματικό φάρμακο για την πανδημία που κοστίζει παρά πολύ δυστυχώς σε ανθρώπινες ζωές, ενώ όποια εταιρεία θα κατέχει την πατέντα θα κερδίσει τρισ. δολάρια σύμφωνα με ειδικούς.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι χθες περατώθηκε αεροπορική άσκηση πάνω από το FIR του Ισραήλ μεταξύ ΗΠΑ και της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας με αεροσκάφη F-35 τα οποία συμμετείχαν για δεύτερη φορά. "Οι Αμερικανοί είναι ο νούμερο ένα εταίρος μας", λέει ο Ισραηλινός Επισμηναγός r T. T., επικεφαλής του τμήματος ασκήσεων.

"Είναι σημαντικό να συνεργαστούμε με τους Αμερικανούς, που κατασκεύασαν το F-35, να δούμε πώς λειτουργούν, να μάθουμε από αυτούς και να συνεργαζόμαστε στενά σχετικά για την προηγμένη τεχνολογία. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που πετάμε μαζί με αμερικανικά F-35. Προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συνδεδεμένοι με τους εταίρους μας", δήλωσε ο διοικητής της 140η πτέρυγας μάχης.

"Η άσκηση διεξήχθη μόνο στον αέρα χωρίς προσωπική συνάντηση ισραηλινών και αμερικανικών ομάδων πιλότων και μηχανικών, με ενημέρωση που διεξήχθη με διαβαθμισμένα μέσα ενημέρωσης, υπό το πρίσμα της εξάπλωσης του ιού στον κόσμο", κατέληξε ο ίδιος.

"Η εκπαίδευση είναι το θεμέλιο για τις μελλοντικές ασκήσεις για το κράτος του Ισραήλ. Η πρόθεσή μας είναι να δημιουργήσουμε μια άσκηση που θα γίνει διεθνής και για αυτό και οι Αμερικανοί θα έρχονται εδώ για να κάνουμε κοινή εκπαίδευση. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μια βάση για μια σειρά ασκήσεων αυτού του είδους που θα διεξάγονται τακτικά", κατέληξε ο Ισραηλινός αξιωματικός.

Στρατιωτικές ασκήσεις και μέτρα λαμβάνονται και θα λαμβάνονται υπό το πρίσμα ότι μια τέιοια πρωτόγνωρη κρίση πανδημίας είχε να συμβεί από την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και όπως είναι αντιληπτό ενεργοποιούνται αρκετά πρωτόκολλα ειδικά από μεγάλες χώρες, αλλά και πιο μικρές όπως το Ισραήλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου