Η πολυπολιτισμικότητα της κυρίας Σακελλαροπούλου…«κυρίευσε» την Θράκη μας! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η πολυπολιτισμικότητα της κυρίας Σακελλαροπούλου…«κυρίευσε» την Θράκη μας!

Για όσους ανησυχούν ιδιαίτερα, λόγω του ότι δεν είναι ρηχοί και δεν καταπίνουν αμάσητη την τροφή που τους σερβίρουν, τέτοιες δηλώσεις...



Για όσους ανησυχούν ιδιαίτερα, λόγω του ότι δεν είναι ρηχοί και δεν καταπίνουν αμάσητη την τροφή που τους σερβίρουν, τέτοιες δηλώσεις είναι επικίνδυνες και υποκρύπτουν – ενδεχομένως – κάτι ύποπτο!

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Στις 14 Μαΐου 2020 συμπληρώθηκαν εκατό (100) χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης μας και της ενσωμάτωσής της στον εθνικό κορμό της Πατρίδος μας!

Την 30η Ιουλίου 1920 οι Θρακιώτες μαθαίνουν αυτό το χαρμόσυνο, αυτό το πολυπόθητο γεγονός από τον ίδιο τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος με τηλεγράφημα προς τον κυβερνητικό αντιπρόσωπο της Θράκης του ανέφερε:

«Χαίρω μεγάλως αγγέλων υμίν ότι σήμερον εβδόμην επέτειον Συνθήκης Βουκουρεστίου υπεγράφη συνθήκη ειρήνης μετά της Τουρκίας, δι΄ ης αι κυριότεροι σύμμαχοι δυνάμεις μεταβίβασαν ημίν Δυτικήν Θράκην»!

Η Θράκη μας με τις φυσικές ομορφιές της, με την πολιτιστική της κληρονομιά, με τις πνευματικές της αξίες, αλλά και την γεωστρατηγική της θέση, στέκει ελεύθερη και ελληνική 100 συναπτά έτη! Στέκει ελεύθερη, αφού οι προγονοί μας έχυσαν το αίμα της νιότης τους και γι΄ αυτό τέτοιες ημέρες, ας ανάβουμε ένα κεράκι στην μνήμη τους! Δεν επιτρέπεται να τους ξεχνάμε! Είναι όλοι αυτοί που μεγάλωσαν την Ελλάδα, αντίθετα από κάποιους άλλους, που σήμερα επιδιώκουν να “χαρίζουν” κυρίαρχα ελληνικά εδάφη σε γείτονές μας! 

Άλλωστε, δεν είναι διόλου τυχαίο το γεγονός, πως ο Τούρκος Σουλτάνος Ρ. Τ. Ερντογάν προσπάθησε στην αρχή της χρονιάς (28 Φεβρουαρίου 2020) της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης μας, να παραβιάσει τα χερσαία σύνορά μας στον Έβρο! Πιθανή επιτυχία του, θα του προσέδιδε δυνατότητα αμφισβήτησης της τότε συμφωνίας, όπως άλλωστε αμφισβητεί και όλες τις άλλες συμφωνίες που υπέγραψαν οι πρόγονοί του! 

Γι΄ αυτά τα 100 χρόνια ελεύθερης Δυτικής Θράκης και της ενσωμάτωσής της στον εθνικό ελληνικό κορμό, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ανέφερε σε μήνυμά της:

«Σε μια περίοδο διπλής κρίσης, με τις προκλήσεις και την επιθετική συμπεριφορά των γειτόνων μας να κορυφώνονται και με την πανδημία να απειλεί τη δημόσια υγεία και την οικονομία μας, οι Θρακιώτες απέδειξαν για μια φορά ακόμα την υπευθυνότητα και την αγωνιστικότητά τους. Μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, με ψυχραιμία και υψηλό εθνικό φρόνημα, διαφυλάττουν τα ελληνικά σύνορα, τα σύνορα της Ευρώπης… κτλ. Κτλ.»!

Όμως παρακάτω ανέφερε μεταξύ των άλλων:

«Ωστόσο, ο επί αιώνες πολυπολιτισμικός χαρακτήρας της περιοχής διεύρυνε τον νοητικό ορίζοντα των Θρακιωτών, ενίσχυσε τον δυναμισμό, την δημιουργικότητα, το επιχειρηματικό τους δαιμόνιο… κτλ. Κτλ.»!

Άραγε τι ακριβώς υπονοεί η κ. ΠτΔ μας με τον όρο “πολυπολιτισμικός χαρακτήρας της περιοχής”; Γνωρίζουμε βέβαια, ότι όποιο πολιτικό πρόσωπο, άσχετα του υψηλού ή όχι θεσμικού αξιώματός του χρησιμοποιεί τον όρο “πολυπολιτισμικός”, είναι θιασώτης ή όργανο της ΝΤΠ και υπέρμαχος της Παγκοσμιοποίησης!

Αλλά, ο πρώτος θεσμικός παράγοντας της χώρας μας, σε μια τέτοια εθνική ημέρα χαράς, δεν επιτρέπεται να κάνει αναφορά στον “πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της περιοχής”! Αυτό είναι τουλάχιστον άκομψο! Και για όσους ανησυχούν ιδιαίτερα, λόγω του ότι δεν είναι ρηχοί και δεν καταπίνουν αμάσητη την τροφή που τους σερβίρουν, τέτοιες δηλώσεις είναι επικίνδυνες και υποκρύπτουν – ενδεχομένως – κάτι ύποπτο!! 

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου