Όταν ανοίγουμε την τηλεόραση μας και βλέπουμε Τουρκική προπαγάνδα, αλλάζουμε κανάλι - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Όταν ανοίγουμε την τηλεόραση μας και βλέπουμε Τουρκική προπαγάνδα, αλλάζουμε κανάλι

Η τουρκική προπαγάνδα μέσα από τις «αθώες» τουρκοσειρές, έδειχνε την περασμένη εβδομάδα, στην τουρκική εκδοχή του «Γιατρού», σημαία το...


Η τουρκική προπαγάνδα μέσα από τις «αθώες» τουρκοσειρές, έδειχνε την περασμένη εβδομάδα, στην τουρκική εκδοχή του «Γιατρού», σημαία του ψευδοκράτους της κατεχόμενης Κύπρου το οποίο αναγνωρίζει μόνο η Τουρκία, να κυματίζει παρέα με την τουρκική

Οι διαφημιζόμενοι σε τουρκοσειρές 25-29 Μαίου 2020 

Την εβδομάδα 25 - 29 Μαΐου 2020  εκατόνπέντε  διαφορετικές εταιρίες, «χρηματοδότησαν» με την δαπάνη 445 περίπου διαφημιστικών μηνυμάτων τις τουρκικές σειρές–βιτρίνα της ελληνικής τηλεόρασης.

Όπως προκύπτει από το εβδομαδιαίο «Παρατηρητήριο Διαφημίσεων Τουρκοσειρώνστην Ελληνική TV», δύο μόνο μεγάλες πολυεθνικές κάλυψαν ποσοστό μεγαλύτερο του 17% των συνολικών διαφημίσεων ολόκληρης της εβδομάδος σε τουρκοσειρές της ελληνικής τηλεόρασης (δείτε αναλυτικά στο τέλος της ανακοίνωσης).

Πρόκειται για  την πολυεθνική  Procter & Gamble που εδρεύει στο Οχάιο των  ΗΠΑ (σχετικό: Ιστορία μου, αμαρτία μου: Η Procter & Gamble (Ελλάς) διαφημίζεται σε τουρκοσειρές) και την Glaxo Smith Kleine, μια φαρμακευτική πολυεθνική με έδρα την Βρετανία, η οποία είναι βουτηγμένη σε σκάνδαλα από την Αμερική και την Ευρώπη μέχρι την μακρινή Κίνα όπου το 2014, Κινέζικο δικαστήριο την καταδίκασε για διαφθορά σε πρόστιμο 380 εκατομμυρίων Ευρώ.

Αυτές οι δύο πολυεθνικές στήριξαν τις τουρκοσειρές της ελληνικής τηλεόρασης «αγοράζοντας» το 17% περίπου όλων των διαφημίσεων των τουρκοσειρών της ελληνικής τηλεόρασης, την εβδομάδα 25-29 Μαΐου 2020, με χρήματα -φυσικά- των πελατών τους.
Όπως είναι γνωστό, μέσα στην τιμή που πληρώνουμε για να αγοράσουμε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, συμπεριλαμβάνεται και η διαφημιστική δαπάνη που επιβαρύνει τον καταναλωτή, δηλαδή την τσέπη μας.

Αν λοιπόν αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ για το  σπίτι μας Lenor, Always, Fairy, Old Spice, Ariel, Pantene, Swiffer, Oral-B, Fixodent, Herbal Essences Pure ή από το φαρμακείο της γειτονιάς μας Panmigran, Paradontax, Panadol, Sensodyne, Voltarol, Corega, τότε πληρώνουμε και από την δική μας τσέπη την διαφήμιση των προϊόντων αυτών σε τουρκοσειρές της ελληνικής τηλεόρασης!

Μπορούμε όμως να απέχουμε από την αγορά όλων αυτών των προϊόντων - τουλάχιστον μέχρι να σταματήσουν να προκαλούν τον ελληνικό λαό, με τις διαφημίσεις τους σε προπαγανδιστικές τουρκοσειρές οι οποίες παρουσιάζουν μια όμορφη και ηθική τουρκική κοινωνία και φέρνουν την τουρκική γλώσσα μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι εδώ και δεκαπέντε χρόνια.

Άλλωστε όλα τα προϊόντα των παραπάνω πολυεθνικών έχουν ανταγωνιστικά «υποκατάστατα» τα οποία μπορούμε να αγοράσουμε – ιδίως όταν αυτά δεν είναι εισαγόμενα, παράγονται στην Ελλάδα και φέρουν την ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή (ακόμα καλύτερα) «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ».

Είναι λοιπόν δική μας επιλογή να γυρίσουμε την πλάτη στα προϊόντα που πληρώνουν από την δική μας τσέπη την διαφήμιση τους σε τουρκοσειρές της ελληνικής τηλεόρασης!

Εκτός από τις παραπάνω δύο εταιρίες, υπάρχουν και πέντε ακόμα εταιρίες που αναδείχτηκαν Χρυσοί Χορηγοί, με 12 ή περισσότερες διαφημιστικές παρουσίες την εβδομάδα 22-29 Μαΐου 2020, σύμφωνα με τον κατάλογο που ακολουθεί:

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ TV
25-29 ΜΑΙΟΥ 2020
Procter & Gamble (47 διαφημιστικά μηνύματα για τα προϊόντα Ariel, Always, Lenor, Oral-B, Pantene, Herbal Essences Pure, Head and Shoulders, Old Spice, Swiffer, Viakal).
Χρυσός χορηγόςΌσοι επιθυμούν, μπορούν να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους στο τηλέφωνο 210 876 4000 ή  στην Γραμμή Καταναλωτή 800 11 23000
Glaxo Smith Kline (30 διαφημιστικά μηνύματα για τα προϊόντα Panmigran, Paradontax, Panadol, Sensodyne, Voltarol, Corega)
Χρυσός χορηγός. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους στο τηλέφωνο 210  688 2100
UNILEVER (16 διαφημιστικά μηνύματα για τα προϊόντα Dove, Skip, Knor)
Χρυσός χορηγόςΌσοι επιθυμούν, μπορούν να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους στα τηλέφωνο 210 630 4500 και 210 630 4600 
ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ (15 διαφημιστικά μηνύματα) 
Χρυσός χορηγός. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους στο τηλέφωνο 210 6694 200 ή  στην Γραμμή Καταναλωτή 210 6620 682
Beiersdorf Hellas (13 διαφημιστικά μηνύματα για το προϊόν Nivea).
Χρυσός χορηγόςΌσοι επιθυμούν, μπορούν να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους στο τηλέφωνο 210 6600 000
Nestlé Ελλάς (12 διαφημιστικά μηνύματα για τα προϊόντα Fitness, Λουμίδης, Nescafe, Κορπί)
Χρυσός χορηγόςΌσοι επιθυμούν, μπορούν να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους στο τηλέφωνο 210 6884 111
Reckitt Benckiser (12 διαφημιστικά μηνύματα για τα προϊόντα Calgon, Scholl, Vanish, Finish) 
Χρυσός χορηγόςΌσοι επιθυμούν, μπορούν να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους στο τηλέφωνο 210 8127 100 
ΠΗΓΗ: INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION


Κάνουμε έκκληση, για μια ακόμα φορά, στις επιχειρήσεις που διαφημίζονται μέσα από τις τουρκικές σειρές των καναλιών STAR και SKAI,  να δώσουν οδηγίες στις διαφημιστικές τους εταιρίες ώστε να εξαιρούν από την προβολή διαφημιστικών τους μηνυμάτων τις τουρκικές σειρές που μεταδίδονται από την ελληνική τηλεόραση. Μια τέτοια ενέργεια αποτελεί στοιχειώδη αντίδραση προβληματισμού απέναντι στην επικίνδυνη για την ειρήνη επιθετικότητα των Τούρκων.

Την εβδομάδα που πέρασε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου διακήρυξε με τον πιο επίσημο τρόπο πως «μετά το τέλος της πανδημίας του κορονοιού ένα νέο προσφυγικό κύμα θα κατευθυνθεί προς την Ελλάδα», ο Τούρκος ΥΠΕΘΑ ισχυρίστηκε πως «η Ελλάδα παρενοχλεί την Τουρκία στο Αιγαίο» (!) και ο Γ.Γ. του συγκυβερνώντος κόμματος των γκρίζων λύκων Ισμέτ Μπουγιουκαταμάν απείλησε τους Έλληνες πως μετά το 1922 «αυτή τη φορά μπορεί να χρειαστεί να κολυμπήσουν μέχρι τη Σικελία».

Το αποκορύφωμα ήταν η 29η Μαΐου 2020, η 567η επέτειος από την άλωση της Κωνσταντινούπολης: Οι Τούρκοι φρόντισαν να μας θυμίσουν και πάλι πως η πόλη του Κωνσταντίνου χτίστηκε χίλια ολόκληρα χρόνια πριν φθάσουν εκεί οι κατακτητές της, οι οποίοι φέτος τοποθέτησαν μπροστά στην Αγία Σοφία ψεύτικα τείχη ώστε να τα «γκρεμίσουν» και να κάνουν «αναπαράσταση της άλωσης» σε μια κακόγουστη φιέστα.

Τέλος, η τουρκική προπαγάνδα μέσα από τις «αθώες» τουρκοσειρές, έδειχνε την περασμένη εβδομάδα, στην τουρκική εκδοχή του «Γιατρού», σημαία του ψευδοκράτους της κατεχόμενης Κύπρου το οποίο αναγνωρίζει μόνο η Τουρκία, να κυματίζει παρέα με την τουρκική. Η προπαγανδιστική, έμμεση «υποβολή» στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό της σημαίας ενός μορφώματος που δημιούργησε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αποτελεί προσβολή για τον σταθμό που προβάλλει την τουρκοσειρά, το αμέριμνο και ανυποψίαστο τηλεοπτικό κοινό που την παρακολουθεί ακόμα, καθώς και για τις εταιρίες που πληρώνουν τα χρήματα των πελατών τους προκειμένου να διαφημιστούν σε αυτήν.

Για τους λόγους αυτούς και πολλούς ακόμα που έχουν ήδη αναφερθεί ή θα αναλύονται σταδιακά στο μέλλον, όταν ανοίγουμε την τηλεόραση μας και βλέπουμε Τουρκική προπαγάνδα, Αλλάζουμε κανάλι! 

Ακολουθεί ο κατάλογος των καταγεγραμμένων διαφημιστικών μηνυμάτων σε τουρκικές σειρές-βιτρίνα της ελληνικής τηλεόρασης για την εβδομάδα 25 έως και 29 Μαΐου 2020.

Παρατηρητήριο Διαφημίσεων Τουρκοσειρών στην Ελληνική TV
(25/05/2020 - 29/05/2020)
Φαρμακευτικά / Καλλυντικά / Aπορρυπαντικά
Procter & Gamble
47
Glaxo Smith Kline
30
UNILEVER / Dove, Skip,  Knor
16
Beiersdorf  Hellas/ Nivea
13
Reckitt Benckiser / Calgon, Scholl, Vanish, Finish
12
Eureka / Aroxol
7
ZIPTEK  
7
GAP / EVIOL 210 9310980 
6
Scarlet Beauty
6
MEDISEI / Panthenol extra
6
ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ / LANES 
5
ESSITY HELLAS / Tena  
5
MEDICAL / Octonion
5
OMEGA  Pharma Hellas / XLS Medical Detox, Forte,Lactacyd, Total Health Solutions Collagen ProActive, NOTINO / Diadermine, VEET Easy-Gel,  
4
Bristol-Myers Squibb/ Depon, HENKEL Schwarzkopf / Root Retoucher, Palette, Power Health Epresat, ANGELINI / Vismed
3
DELIGIOS Stevia, LAMBERTS Multi Guard, Inter Med  Luxurious Sun Care, ISO PLUS / Solgar Lipotropic Factors, P FEIZER / Centrum, Johnson & Johnson Ελλάς / Nicorette, WELLA / Kolleston
2
COLGATE, Caroten, MYPROTEIN Alpha Lipoic Acid (ALA), Air Wick / BOTANICA, UNIFARMA / Tonosan, APIVITA, HEREMCO / HistoplastinRed, BIANEΞ / Altion Tonovit
1
ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ 
15
NESTLE / Fitness, Λουμίδης, Nescafe, Κορπί
12
ΜΙΝΕΡΒΑ / Χωριό Βούτυρο Κερκύρας, Πραλίνα
11
TOTTIS-BINGO Amaretti
6
GENERAL MILLS / Nature Valley
6
ΚΡΙ-ΚΡΙ  
6
ΕΛΜΑ 
6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Ζυθοποιία /  Fix, Kaiser
5
ΟΛΥΜΠΟΣ Κεφίρ
5
SUPERFOODS Slim Detox
5
ΝΙΚΑΣ, ΟΠΤΙΜΑ / ΗΠΕΙΡΟΣ Αλειφωτή
3
Rio Mare,  BEL





Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου