Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος είχε υιόν, τον Ιωάννη Παλαιολόγο-Χριστιανό - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος είχε υιόν, τον Ιωάννη Παλαιολόγο-Χριστιανό

Μεγάλες αλλοιώσεις έχει υποστεί η Ελληνική ιστορία ανάλογα με τα συμφέροντα του Σιωνιστών και των σε κάθε χώρα υποδούλων τους. Χρι...


Μεγάλες αλλοιώσεις έχει υποστεί η Ελληνική ιστορία ανάλογα με τα συμφέροντα του Σιωνιστών και των σε κάθε χώρα υποδούλων τους.

Χριστιανός, είναι το επώνυμο του Βασιλιά των Ελλήνων Κωνσταντίνου….  
  
Γράφει ο GEWKWN 

Στην Ελλάδα αυτήν την δουλειά έχει αναλάβει το αριστερό και κομμουνιστικό στοιχείο.

Όμως θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί υπάρχει τόσο λυσσαλέο μίσος εναντίον της Βασιλικής Οικογενείας της Ελλάδος.

Και βέβαια οι ρίζες αυτού του μίσους είναι και η απ΄ ευθείας καταγωγή του Γεωργίου Α΄ από τον αυτοκρατορικό οίκο των Παλαιολόγων. Αυτό δεν είναι αποκύημα της φαντασίας, ούτε εξελληνισμός των Βασιλέων των Ελλήνων. Έχει αποδειχθεί ιστορικά και επιστημονικά.

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΓΕΝΕΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ… του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου.

Ο τελευταίος αυτοκράτωρ της Κωνσταντινούπολης Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ΙΑ΄ νυμφεύθηκε το 1428 την Μαγδαληνή Τόκκου από την ηγεμονική οικογένεια της Δυτικής Πελοποννήσου λαβούσα το όνομα Θεοδώρα. Το 1429, έναν χρόνο μετά, η Θεοδώρα πέθανε.

Το 1441 νυμφεύεται εκ νέου την ευγενή Αικατερίνα Καττιλουσία από την ηγεμονική οικογένεια της Λέσβου θυγατέρα του πρίγκηπα Δωρινού

Λίγα χρόνια πριν παντρευτεί την Αικατερίνα, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος έζησε έναν παράφορο έρωτα με Ελληνίδα ευγενή χωρίς να διευκρινίζεται αν έλαβε την έγγαμη μορφή ενώ κατά κάποια πηγή της εποχής ο καρπός της τελευταίας παράφορης (και συζυγικής;) σχέσης του ήταν ένας επιζών άρρεν διάδοχος! αρραβωνιάστηκε την κόρη του τελευταίου "πρωθυπουργού" της Πόλης Λουκά Νοταρά, την…… Άννα Παλαιολογίνα-Νοταρά με την οποία απέκτησε τον έναν και μοναδικό του γιο, τον Ιωάννη Παλαιολόγο(-Χριστιανό) γεννημένο το 1439 ή 1440 (κατά την Άλωση ήταν 14 ετών).

Ο επίσκοπος της Σιένας Αινείας Σίλβιος Πικκολόμινι, ο μετέπειτα πάπας Πίος Β', έγραψε σ' ένα υπόμνημα του πως "ο Κωνσταντίνος είχε γιο, ο οποίος μετά την Άλωση διασώθηκε στο Πέραν".

Ιωάννης Α΄ Παλαιολόγος-Χριστιανός

Ο Ιωάννης Παλαιολόγος γεννήθηκε το 1439 ή το 1440 και τον Ιούνιο 1453 άλλαξε το όνομα του σε Ιωάννης Χριστιανός για να σωθεί από τους Τούρκους που ήθελαν την εξόντωση του διαδόχου.

Η μητέρα του παρέδωσε τον Ιωάννη σε μια θαλαμηπόλο της την Ειρήνη και μετεφέρθη στην Ιταλία. Υπηρέτησε και διεκρίθη ως Αξιωματικός του Βασιλιά της Γαλλίας Κάρολο Ζ΄. Μετά από άδεια του Γάλλου Βασιλιά μετέβη στην Δανία προσκεκλημένος του Βασιλέα της χώρας και εγκαθίσταται στην Αυλή της Κοπεγχάγης. Σε ηλικία 29 ετών (1468) επί κεφαλής στρατού των ενωμένων Βασιλείων Δανίας-Νορβηγίας …….Σε ανταμοιβή των υπηρεσιών του προάγεται σε Στρατηγό. Εν τω μεταξύ παντρεύεται την κόρη του Δανού Βασιλέα, μία ξανθή καλλονή ονόματι Μαρία, αφού προηγουμένως αποκάλυψε το πραγματικό του όνομα και την καταγωγή του γενόμενος έτσι έπειτα Βασιλεύς της Δανίας στις 21 Μαΐου 1481.

Ιωάννης Παλαιολόγος-Χριστιανός: 1439 ή 1440-1503 (74 ετών)

Από τον Ιωάννη Χριστιανό δημιουργήθηκε η Βασιλική δυναστεία των Χριστιανών η οποία βασίλευσε μέχρι το 1947. Η δυναστεία, με τις ελληνικές ρίζες, των Χριστιανών πρόσφερε πάρα πολλά στην Δανία, η οποία άλλοτε αποτελούσε ένα Βασίλειο μαζί με την Νορβηγία και Σουηδία.

« ν θήναις Β΄ τν λλήνων Συνέλευσις.»Ψηφίζει.

»Α΄. ναγορεύει παμψηφεί τόν πρίγκηπα τς Δανίας Γεώργιον Χριστιανόν Γουλιέλμον, δευτερότοκον υόν το πρίγκηπος Χριστιανο, συνταγματικόν βασιλέα τν λλήνων πό τό νομα Γεώργιος Α΄. Βασιλεύς τν λλήνων.

»Β’. Ο νόμιμοι διάδοχοι ατο θέλουσι πρεσβεύει τό νατολικόν ρθόδοξον δόγμα.

»Γ΄. Τριμελής πιτροπή κλεχθησομένη πό τς Συνελεύσεως θέλει μεταβ ες Κοπεγχάγην καί προσφέρει ν νόματι το λληνικο θνους τό στέμμα.»

Η Θεία Βουλή μπορεί να θέλησε να διασωθεί ο τελευταίος αυτοκρατορικός γόνος του Βυζαντίου να κληθεί να ξαναβασιλεύσει στο νέο αναγεννόμενο Ελληνικό κράτος. Αγνωσται αι βουλα του Κυρίου. Τήρησαν τον όρκο τους οι νέοι Βασιλείς και δεν αφοσιώθηκαν στο Σιωνιστικό Ιερατείο, ούτε έβαλαν τον εβραϊκό κιπά στο κεφάλι τους!


Συμπέρασμα

Ο Ιωάννης Χριστιανός-Παλαιολόγος υπήρχε. Παλαιοί ιστοριοδίφες και ερευνητές κατέληξαν σ΄ αυτό το συμπέρασμα (π.χ. Dungen, Βερναδάκης, Ζωιόπουλος, Βαρθολομαίος κλπ). Υπήρξαν πολύπλευροι και εκτενείς μελετητές.

 «Όπως πληροφόρησε τον Κανάρη ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Χάλ, όταν ο πατέρας του ρώτησε τον Γεώργιο αν επιθυμούσε να βασιλεύσει στην Ελλάδα, εκείνος αποκρίθηκε: «Και πολύ μάλιστα. θα ήθελα να βρεθώ κοντά στους Έλληνες το συντομότερο. Και αν τυχόν εσείς με εμποδίζατε, θα περίμενα να ενηλικιωθώ και θα πήγαινα μόνος μου, για να φωνάξω σε όλους: “Με καλέσατε να έλθω και είμαι εδώ. Ο Θεός σας είναι και δικός μου και η πατρίδα σας πατρίδα μου!» .

Πληροφορίες για το θέμα από το 4τομο έργο του Κώστα Μπαρμπή : "Τσακάλια και Ύαινες της ελληνικής πολιτικής", τόμος Γ' ( 1922-1949) σελ. 14-15.

Να σημειώσουμε επίσης πως ο Σκαρλάτος Βυζάντιος (1798 - 1878 λόγιος και διευθυτής δημοτικής εκπαίδευσης με τεράστιο έργο και προσφορά στον τομέα αυτό) υποστήριξε στο σύγγραμά του " Κωνσταντινούπολις" ότι σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές δυναστείες έχουν βυζαντινές ρίζες! οι Χόεντσόλερν -από τους οποίους προερχόταν η Βασίλισσα Σοφία, σύζυγος του Στρατηλάτη Κωνσταντίνου ΙΒ'- καταγόταν από την Βυζαντινή Πριγκίπισσα Θεοφανία, σύζυγο του Γερμανού Βασιλέως Όθωνα Β' και το ίδιο ισχύει για τον οίκο των Χόχενστάουφεν στον οποίο ανήκε η Βασίλισσα Φρειδερίκη σύζυγος του Βασιλέως Παύλου, πατέρα του σημερινού Κωνσταντίνου. Επίσης ο οίκος των Βουρβόνων έχει στις φλέβες του αίμα προερχόμενο από τις βυζαντινές δυναστείες των Μακεδόνων και των Αρσακιδών. ( Σπ. Β. Τριανταφύλλου, "Η Βασιλεία εν Ελλάδι και οι παραδόσεις περί καταγωγής του Ελληνικού Βασιλικού Οίκου", και Κώστα Ν. Μπαρμπή, " Η Ελλάδα ξανασταυρώνεται -Πικρά χρόνια εξορίας" ).

  Β Υ Ζ Α Ν Τ Ι Ο

Η Δυναστεία των Παλαιολόγων (1261 – 1453)

Πρόκειται για την τελευταία δυναστεία που βασίλεψε στο Βυζάντιο. Η περίοδος 1261 – 1453 και ειδικότερα το διάστημα 1282 – 1453 χαρακτηρίζεται από την παρακμή και την πτώση της βυζαντινής αυτοκρατορίας, αποτελώντας παράλληλα μία περίοδο γεμάτη από εμφυλίους πολέμους.

Αυτοκράτορες διετέλεσαν οι :

Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγος (1259 – 1282). Οδήγησε στην παλινόρθωση της βυζαντινής αυτοκρατορίας με την ανάκτηση της Κωνσταντινουπόλεως το 1259 από τους Φράγκους.

Ανδρόνικος Β΄ Παλαιολόγος (1282 – 1328)
Ανδρόνικος Γ΄ Παλαιολόγος (1328 – 1341)
Ιωάννης Ε΄ Παλαιολόγος (1341 – 1391)
Ιωάννης ΣΤ΄ Καντακουζηνός (1347 – 1354)
Ανδρόνικος Δ΄ Παλαιολόγος (1376 – 1379)
Ιωάννης Ζ΄ Παλαιολόγος (1390)
Μανουήλ Β΄ Παλαιολόγος (1391 – 1425)
Ιωάννης Η΄ Παλαιολόγος (1425 – 1448)
Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος (1449 – 1453)

Στα χρόνια της βασιλείας του Ανδρονίκου Β΄ και Ανδρονίκου Γ΄ το Βυζάντιο αρχίζει να υπολογίζεται πλέον ως μικρή δύναμη.

Δ Α Ν Ι Α

Ιωάννης Α΄ Χριστιανός (Παλαιολόγος) - Χριστιανός Β΄ -  Φρειδερίκος Α΄ - Χριστιανός Γ΄ - Φρειδερίκος Β΄
Χριστιανός Δ΄ - Φρειδερίκος Γ΄ - Χριστιανός Ε΄ - Φρειδερίκος Δ΄ - Χριστιανός ΣΤ΄ - Φρειδερίκος Ε΄
Χριστιανός Ζ΄ - Φρειδερίκος ΣΤ΄ - Χριστιανός Η΄ - Φρειδερίκος Ζ΄ - Χριστιανός Θ΄
Ε Λ Λ Α Δ Α -Γεώργιος Α΄ - Κωνσταντίνος ΙΒ΄ - Παύλος Α΄ - Κωνσταντίνος ΙΓ.΄


ΠΗΓΗ :Κ. ΣΧΟΙΝΟΧΩΡΙΤΗ,  Κ. Ν. Μπαρμπή, Χ. Μαντζιάρης,  Dungen, Βερναδάκης, Ζωιόπουλος…….




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου