Αυστρία: Το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι είναι παράνομη η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία και η διάσπαση τάξεων στα δύο - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αυστρία: Το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι είναι παράνομη η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία και η διάσπαση τάξεων στα δύο

  Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αυστρίας αποφάσισε την Τετάρτη (23 Δεκεμβρίου) ότι δύο κυβερνητικά μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης...

 





Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αυστρίας αποφάσισε την Τετάρτη (23 Δεκεμβρίου) ότι δύο κυβερνητικά μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στα σχολεία, η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η διάσπαση τάξεων σε δύο μισά για να διδαχθούν σε εναλλακτικές βάρδιες, ήταν παράνομα.


Το σύστημα διαχωρισμού τάξεων σήμαινε ότι ορισμένοι μαθητές είχαν μαθήματα τη Δευτέρα και την Τρίτη και άλλοι την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Σε όλες τις άλλες ώρες έπρεπε να μείνουν στο σπίτι.


"Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι όλα τα άτομα που ήταν παρόντα στα σχολικά κτίρια, εκτός από το χρόνο διδασκαλίας, έπρεπε να φορούν μάσκα πάνω από το στόμα και τη μύτη τους", ανέφερε δήλωση του δικαστηρίου.

"Στην απόφασή του που δημοσιεύθηκε, σύμφωνα με το thelocal.at το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε ότι τα εν λόγω μέτρα ήταν παράνομα", συνεχίστηκε η δήλωση.

Εξήγησε την απόφασή του λέγοντας ότι "το υπουργείο δεν κατέστησε σαφές γιατί θεώρησε αυτά τα μέτρα απαραίτητα".

Δύο παιδιά και οι γονείς τους έφεραν την υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου, λέγοντας ότι τα μέτρα παραβίαζαν τις αρχές της ισότητας ενώπιον του νόμου, το δικαίωμα σε ιδιωτική ζωή και το δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Από τον Ιανουάριο, η Αυστρία κυβερνάται από έναν συνασπισμό του Κόμματος των Πρασίνων και το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (OeVP) του καγκελάριου Σεμπαστιάν Κούρτς.

Το υπουργείο Παιδείας, το οποίο κατέχει το OeVP, δήλωσε σε δήλωσή του ότι είχε σημειώσει την απόφαση του δικαστηρίου και θα εξέταζε τη συλλογιστική των δικαστών.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου