Εμβολιασμός Ισραήλ: 75χρονος πέθανε από καρδιακή προσβολή περίπου δύο ώρες μετά τον εμβολιασμό - Δεύτερος άνδρας 46 ετών υπέστη σοβαρή αλλεργική αντίδραση μία ώρα μετά. - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Εμβολιασμός Ισραήλ: 75χρονος πέθανε από καρδιακή προσβολή περίπου δύο ώρες μετά τον εμβολιασμό - Δεύτερος άνδρας 46 ετών υπέστη σοβαρή αλλεργική αντίδραση μία ώρα μετά.

Ένας άνδρας εμβολιάστηκε κατά του κορωναϊού στις 28 Δεκεμβρίου και πέθανε σε λίγες ώρες στο σπίτι. Ο προκαταρκτικός έλεγχος δεν ανίχνευσε σχ...






Ένας άνδρας εμβολιάστηκε κατά του κορωναϊού στις 28 Δεκεμβρίου και πέθανε σε λίγες ώρες στο σπίτι. Ο προκαταρκτικός έλεγχος δεν ανίχνευσε σχέση μεταξύ θανάτου και εμβολιασμού. Ωστόσο, ο λόγος του θανάτου δεν έχει ακόμη τεκμηριωθεί.


Ο άντρας είχε προϋπάρχουσες καταστάσεις και είχε υποφέρει από καρδιακές προσβολές στο παρελθόν, ενώ ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας Chezy Levy ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό. «Μοιραζόμαστε τη θλίψη της οικογένειας», είπε σε δήλωση.


Σύμφωνα με  το The Jerusalem Post, ο άντρας εμβολιάστηκε περίπου στις 8:30 π.μ. σε κλινική Clalit Health Services. Έμεινε στην εγκατάσταση, όπως συνηθίζεται, για ένα μικρό χρονικό διάστημα για να διασφαλίσει ότι δεν είχε παρενέργειες. Όταν ένιωσε καλά, η κλινική τον απελευθέρωσε.

Τα αρχικά ευρήματα δεν δείχνουν σχέση μεταξύ του θανάτου του άνδρα και του εμβολιασμού του, είπε ο Levy.

Όταν η Pfizer παρουσίασε τα δεδομένα ασφαλείας της στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων στις αρχές Δεκεμβρίου, διαπιστώθηκε ότι δύο συμμετέχοντες στη δοκιμή είχαν πεθάνει μετά τη λήψη του εμβολίου. Ένας από τους νεκρούς ήταν ανοσοκατεσταλμένος, που σημαίνει ότι η άμυνα του ατόμου ήταν χαμηλή.

Σε απάντηση στην αναφορά αυτών των θανάτων, ο Ισραηλινός Σύνδεσμος Midaat δήλωσε ότι όταν χορηγούνται εμβόλια σε πληθυσμούς που κινδυνεύουν, «μπορεί να υπάρχουν ατυχείς περιπτώσεις. Κάποιος δεν πρέπει να συμπεράνει σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου, αλλά χαιρετίζει τη διαφάνεια που απαιτείται από τις φαρμακευτικές εταιρείες στη διαδικασία έγκρισης του φαρμάκου. "

Οι «θεωρίες συνωμοσίας» σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες και τους ισχυρισμούς για κινδύνους των εμβολίων κατά του κορωνοϊού έχουν εξαπλωθεί ραγδαία σε όλα τα κοινωνικά μέσα του Ισραήλ σύμφωνα με την Jerusalem Post.

Οι κύριες ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν στις δοκιμές των εμβολίων Pfizer και Moderna ήταν πόνος, οίδημα και ερυθρότητα στο σημείο της ένεσης και ρίγη, κόπωση και πονοκέφαλοι. Αλλά αυτά τα αποτελέσματα συνήθως κράτησαν μόνο λίγες ώρες ή μέρες.

Τυχόν πιθανές μακροπρόθεσμες παρενέργειες εξακολουθούν να μην επαληθεύονται, καθώς τα εμβόλια είναι ακόμα νέα. Ωστόσο, η πλειονότητα των αξιωματούχων υγείας έχουν πει ότι πιστεύουν ότι τα εμβόλια δεν θα προκαλέσουν μακροχρόνια βλάβη.

Από το απόγευμα της Δευτέρας, το Ισραήλ είχε εμβολιάσει 500.000 πολίτες με την πρώτη δόση του εμβολίου κοροναϊού.

Δεύτερος άνδρας 46 ετών υπέστη σοβαρή αλλεργική αντίδραση περίπου μία ώρα μετά τη λήψη του εμβολίου

Σε ξεχωριστό περιστατικό το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα με το timesofisrael ένας άνδρας μεταφέρθηκε στην ιατρική κλινική έκτακτης ανάγκης του Terem στην Ιερουσαλήμ, αφού υπέστη σοβαρή αλλεργική αντίδραση περίπου μία ώρα μετά τη λήψη μιας δόσης του ιού.

Ο άντρας, 46 ετών, δεν πάσχει από προϋπάρχουσες καταστάσεις αλλά έχει αλλεργία στην πενικιλίνη, δήλωσε ο Terem σε δήλωση. Η κλινική είπε ότι υπέστη αναφυλακτικό σοκ ως αποτέλεσμα της αλλεργίας του, αλλά ότι του δόθηκε φαρμακευτική αγωγή και η κατάστασή του είχε «σταθεροποιηθεί».

Το εμβόλιο Pfizer, τονίζεται στο δημοσίευμα, δεν κατασκευάζεται με τον ίδιο τον κορανοϊό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα κανείς να το πιάσει από τις λήψεις. Αντ 'αυτού, το εμβόλιο περιέχει ένα κομμάτι γενετικού κώδικα που εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα για να αναγνωρίσει την αιχμηρή πρωτεΐνη στην επιφάνεια του ιού.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου