Επεκτείνουν δομή λαθρομεταναστών κατά 72,5 στρέμματα και 1250 φιλοξενούμενους στην Ορεστιάδα. Δημιουργούν πυρήνα μεταναστών στα σύνορα! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Επεκτείνουν δομή λαθρομεταναστών κατά 72,5 στρέμματα και 1250 φιλοξενούμενους στην Ορεστιάδα. Δημιουργούν πυρήνα μεταναστών στα σύνορα!

  Θα χρησιμοποιήσουν και εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο παραγωγής στρατιωτικού ρουχισμού...! Όσο εμείς φοράμε τη μάσκα μας, οι κυβερνώντες δη...

 







Θα χρησιμοποιήσουν και εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο παραγωγής στρατιωτικού ρουχισμού...!


Όσο εμείς φοράμε τη μάσκα μας, οι κυβερνώντες δημιουργούν «πυρήνα» μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών στη περιοχή που σύμφωνα με το περιβόητο σχέδιο «Βαριοπούλα» αποτελεί την «αχίλλειο πτέρνα» της ελληνικής αμυντικής διάταξης και εκεί θα γινόταν η εισβολή των Τούρκων...!

Σε έκταση 72,5 στρεμμάτων και με δυνατότητα φιλοξενίας 1.500 παράνομων μεταναστών (μαζί με τους 250 του υπάρχοντος ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) θα είναι το νέο κέντρο φιλοξενίας που κατασκευάζει η κυβέρνηση στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, σύμφωνα με το evros-news,  δίπλα στο υπάρχον ΚΥΤ Φυλακίου, επί της οριογραμμής (!) με την Τουρκία, σε περιοχή υψίστης εθνικής ασφαλείας!

Δημιουργείται δηλαδή ένα νέο hot spot φιλοξενίας λαθρομεταναστών δίπλα ακριβώς στο ΚΥΤ Φυλακίου έκτασης 72,5 στρεμμάτων, που θα μπορεί να φιλοξενήσει άλλους 1.250 και μαζί με τους 250 του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΞΑ όπως αναφέρει, θα έχει συνολικά 1.500 άτομα. Μιλάμε δηλαδή για μια καινούργια δομή λαθρομεταναστών, κάτι άλλωστε που έχει δηλώσει επανειλημμένα ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης ότι θα δημιουργηθεί.

Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλου Γεωργιάδη που δημοσιεύθηκε χθες 29 Δεκεμβρίου 2020 στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ:

«Η προκηρυσσόμενη δράση αφορά τη χρηματοδότηση έργων για την αναβάθμιση και ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Υ.Π.Υ.Τ) στο Δ.Δ. Φυλακίου στο Ν. Έβρο.

Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία μιας ενιαίας ελεγχόμενης δομής φιλοξενίας σύμφωνα με το άρθρου 8 του Ν. 4375/2016.

Η δομή θα καλύψει την ανάγκη στέγασης των υπηκόων τρίτων χωρών ή ανιθαγενών που εισέρχονται στη χώρα χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, διασφαλίζοντας την ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο αυτών, θα συνεισφέρει στην αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης τους καθώς και στην παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υποδοχής τους.

Η δομή θα χωροθετηθεί στο Δ.Δ. Φυλακίου, Δήμου Κυπρίνου στο Ν. Έβρο, θα αναπτυχθεί σε έκταση επιφάνειας περίπου 72.500 τ.μ. και θα γειτνιάζει με το υφιστάμενο ΚΥΤ στο Φυλάκιο Έβρου. Η συνολική δυναμικότητα της δομής θα είναι 1.500 φιλοξενούμενοι.

Ειδικότερα, προβλέπονται η αναβάθμιση και δημιουργία 750 θέσεων γενικού πληθυσμού και 750 θέσεων σε ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. (περιλαμβανομένων 250 θέσεων του υφιστάμενου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.). Κατά την ολοκλήρωση του έργου, η δομή θα ενοποιηθεί με την υφιστάμενη και θα αποτελούν μια ενιαία.

Στη δομή θα εγκατασταθούν οικίσκοι διαμονής καθώς και χώροι εστίασης – ψυχαγωγίας, ιατρείων, καταστημάτων, σχολείων, πλυντηρίων – στεγνωτηρίων, πολυχώρων, γραφείων διοίκησης, γραφείων φρουράς. Επίσης, προβλέπεται χώρος άθλησης και χώρος ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων όπου θα στεγάζονται τα γραφεία υπηρεσιών συντήρησης, τα γραφεία πυροσβεστικής υπηρεσίας και η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων.

Στη δομή θα κατασκευαστεί δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευσης, ομβρίων και Η/Μ. Η δομή θα περιβληθεί από περιμετρική οδό με περίφραξη.

Δείτε ολόκληρη την απόφαση εδώ

Θα χρησιμοποιήσουν για φιλοξενία λαθρομεταναστών και το παρατημένο Εργοστάσιο Στρατιωτικών Ενδυμάτων στο Σπήλαιο Ορεστιάδας;

Νέες πληροφορίες για την κυβερνητικές μεθοδεύσεις προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των λαθρομεταναστών που φιλοξενούνται στο νομό Έβρου, μετά την… ψυχρολουσία της δημοσίευσης στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ των ενεργειών για δημιουργίας νέας δομής φιλοξενίας δίπολα στο ΚΥΤ Φυλακίου, έκτασης 72,5 στρεμμάτων και φιλοξενίας άλλων 1.500 ατόμων (συνολικά 2.000).

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη κινητικότητα και γίνονται συγκεκριμένες κινήσεις, ώστε να αξιοποιηθεί για φιλοξενία λαθρομεταναστών σε πρώτη φάση και το παρατημένο πρώην Εργοστάσιο παραγωγής στρατιωτικών ενδυμάτων που βρίσκεται στο χωρικό Σπήλαιο Ορεστιάδας. Ο συνολικός περιφραγμένος χώρος είναι 10 στρέμματα και διαθέτει κτίριο περίπου 400 τετραγωνικών, το οποίο με τις κατάλληλες παρεμβάσεις μπορεί να γίνει λειτουργικό και να φιλοξενήσει εκεί υπηρεσίες και γραφεία. Στον υπόλοιπο χώρο μπορούν να εγκατασταθούν άμεσα λυόμενες κατασκευές για την φιλοξενία των λαθρομεταναστών.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, πρόκειται για τον χώρο που ανήκε στην εταιρία ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΑΕΒΕ (με αρχική επωνυμία ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΡΑΦΗΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ με διακριτικό τίτλο ΤΡΙΓΩΝΟ ΑΕΒΕ). Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1996 ( ΦΕΚ/ΤΑΕ ΕΠΕ 1017/07 Μαρτίου 1996) με έδρα το Σπήλαιο Εβρου, αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 325.000.000 δραχμές(953.778,43 ευρώ) , διάρκεια 50 χρόνια και με σκοπό μεταξύ άλλων «…την ραφή στολών των ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με τις παραγγελίες των αρμοδίων υπηρεσιών τους….».

Η εταιρεία μπήκε σε εκκαθάριση αρχικά και το ελληνικό Κράτος υπολογίζεται ότι διέθεσε και έχασε ένα ποσό κοντά στα 2 εκατ. ευρώ. Οι εγκαταστάσεις της κατασχέθηκαν και ανήκουν σε επιχειρηματία ο οποίος είχε προμηθεύσει τα μηχανήματα παραγωγής στρατιωτικών ενδυμάτων και προφανώς δεν πήρε τα χρήματα του. Τον τελευταίο καιρό εμφανίστηκαν στην περιοχή στελέχη από την Αθήνα, τα οποία τόνισαν ότι ασχολούνται με την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου για κράτηση λαθρομεταναστών, δηλαδή Κέντρο Κράτησης Κλειστού Τύπου, όπως αυτά που δημιουργούνται στα νησιά.  Όλα δείχνουν ότι η προσπάθεια είναι μεθοδευμένη από την πλευρά της Κυβέρνησης, άλλωστε ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης ποτέ δεν το έκρυψε.

Δυστυχώς οι τοπικοί φορείς και ιδιαίτερα ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης που είχε τις επαφές και τις συνεννοήσεις με το αρμόδιο υπουργείο και ως τώρα απέφευγε την παραμικρή αντίδραση δημόσια ή να ξεσηκώσει τον κόσμο, ΔΕΝ ΟΡΘΩΣΑΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΓΜΑ ΤΟΥΣ και τώρα φαίνεται να… τρέχουν κατόπιν εορτής.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου